Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, mei 10, 2019

Over een warme vrijdag

Rick staat weer vroeg op. Mijn bed is nog te lekker en ik blijf tot kwart voor acht liggen. Als ik naar beneden loop gaat Rick net naar boven voor zijn douche.

De koffie staat al te pruttelen dus ik schenk een mok in een schep collagen proteine erin. Ik denk echt dat dat me helpt met mijn gewrichtspijnen. Mijn heupen doen veel minder pijn en mijn knieen ook.

Als ontbijt besmeer ik een cracker met brie en snijd een paar mini komkommertjes in plakjes. Ik zie dat die uit Mexico komen. Ik hoop dat we binnenkort niet heel veel meer moeten gaan betalen voor ingevoerde producten. Trump slaat overal tarieven op en dat gaan we voelen in de portemonnee.

Rick vertrekt naar zijn kantoor en ik naar mijn "werk", de elliptische machine. Daarop "ren" ik een uur en tien minuten om 11000 stappen en acht kilometer bijeen te krijgen. Dat is langer dan gewoonlijk maar het is pas tien uur als ik klaar ben.


Het is inmiddels zonnig en 24 graden. Daar ga ik natuurlijk van genieten op het deck. Ik lees verder in mijn spannende boek op mijn telefoon, maar ik ben helemaal blij als Amazon intussen mijn nieuwe Paperwhite e-reader bezorgt. Deze is nu ook waterdicht dus kan mee naar het zwembad en strand. 
Voor ik het weet is het na twaalven en ik ga de douche opzoeken. Daarna besluit ik pho te gaan eten. Ondanks dat het lekker warm is buiten heb ik toch zin in die heerlijke soep. Isabella weet al wat mijn bestelling gaat zijn en het smaakt net zo goed als altijd.

Dan heb ik een lijstje van boodschappen af te werken. Ik begin met Petco waar ik een zak Whimsees krokodilletjes koop. Die krijgt Orion iedere dag en ze komen uit Nederland dus zo ondersteun ik ook een Hollands bedrijf.

Bij Giant werk ik een kort lijstje van huishoudproducten af. De volgende stop is Bird Watchers. Daar zijn inderdaad allerlei nieuwe kolibrie voeders aangekomen. Ik kies er twee, beiden om aan het raam te hangen.

Bij het afrekenen vertel ik de heel vriendelijke eigenares wel dat degene, die ik nu heb, lekt. Niet alleen deze huidige, maar de vorige ook dus het is een product probleem. Die verkoopt ze nog steeds en ik zie wel dat ze daar niet blij mee is. Een gewaarschuwd mens telt voor twee denk ik maar.

Al een tijdje heb ik weer enorme zin in de gebakken mini ansjovis van de H Mart. Dat is een kwartiertje rijden, maar ik heb het ervoor over. Ik koop twee bakjes, heel kleine en kleine visjes. Het valt me op dat hier ook veel niet-Aziaten winkelen en dan vooral groente en fruit. Dat is hier inderdaad heel goedkoop.

Voor je je neus optrekt voor deze smakelijke mini visjes. Ze zijn heel goed voor je. Ze hebben tien procent van het dagelijkse calcium in zich en 80 (!) procent ijzer. Maar ik vrees dat ik een van de weinige niet Aziaten zal blijven, die deze snack lekker vindt.
Zo lekker!

Thuis neem ik weer plaats op het deck en lees verder in mijn boek. Tot het rond vieren wel erg donker wordt. Op de buienradar zie ik een lijn van onweer op ons afkomen. Orion en ik zijn net op tijd naar binnen want het is een stortbui!

Het duurt niet lang en is precies genoeg om de planten weer water te geven. Al gauw komt de zon weer tevoorschijn en is het nog steeds lekker buiten. Ik ga voor het huis zitten want wil het pupje van de buren zien.



Ons buurmeisje, Katarina, heeft een Duitse herder puppy. Zij gaat binnenkort naar Florida verhuizen en bij haar verloofde intrekken. Cooper gaat dan mee, maar eerst mag deze nu 9 weken oude pup socialiseren bij Katarina's ouders en de twee Deense doggen daar. Het is een schattig beestje!

Rick sms-t of we naar B Side zullen gaan voor ons avondeten. Daar ben ik meteen voor. Jag begroet ons als oude bekenden en we bestellen een bietensalade en een charcuterie plankje. Zo lekker altijd, Jag zegt dat wij altijd de beste keuzes maken van al hun vaste klanten. Dat vinden wij nu ook!

Dan beginnen we aan alweer een weekend. Terwijl ik dit schrijf plenst het buiten. Ik hoop van harte dat we het morgen droog gaan houden want we hebben een drukke zaterdag en zondag voor de boeg. De meisjes en Kevin komen voor Moederdag en daar zie ik enorm naar uit! Allemaal een fijn weekend en voor wie het past Moederdag gewenst!



3 reacties:

Irene zei

Ikan terie!!
Zo lekker.
Als kind at ik het graag, zo droog of met witte rijst.
Yummie!!

Anoniem zei

Ik wens je een leuk en gezellig moederdagweekend! Groetje van Henny Breedijk.

Petr@ zei

Geniet van je moederdag weekend met de kinderen!