Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 08, 2020

Dag 1 Disney: Epcot

Ricks wekker gaat om zeven uur maar door de zomertijd is het voor ons gevoel zes uur. Een heel.korte nacht dus en ik blijf nog even liggen. 

Rick gaat de Magic bands regelen, maar de enige waarvan dat kan is die van mij. Mijn Figment band had ik vorig jaar al. Als Rick met koffies terugkomt wekken we de kinderen en maken ons klaar. Terwijl we op Justin en Saskia wachten halen we een kaas en ei muffin als ontbijt.


 De jongeren laten nogal op zich wachten maar eindelijk zijn we uitgecheckt en lopen naar de watertaxi. De auto kunnen we de hele dag bij de Dolphin laten staan. Het komt goed uit dat Epcot ons eerste park is.



 We kunnen nog een plaatsje op de bank buiten in de watertaxi veroveren, erg leuk. Eenmaal in Epcot halen we eerst ontbijt en koffie voor de kids bij de boulangerie in Frankrijk. Het Flower and Garden Festival is gaande en de topiaries van alle figuren zijn zo leuk!








De wachttijden zijn intussen flink toegenomen, maar we hebben de hele dag dus zien wel wat we te doen krijgen. We beginnen in ieder geval met Spaceship Earth in de bal. Voor Rick en mij een bonus ritje want we hadden verwacht dat het al dicht zou zijn voor renovatie. Na 40 minuten mogen we in het karretje plaatsnemen. Eerlijk gezegd blijft het een leuk ritje, maar het is hoog tijd dat er iets nieuws komt. Ik ben benieuwd wat we in 2022 te zien zullen krijgen.
Onze foto's op de aardbol (zoekplaatje links)

Saskia en Justin kiezen daarna Journey of Imagination met Figment. Deze attractie blijft leuk en ik ben dol op Figment, zie ook mijn magic band. Dan lopen we naar Mission Space en nemen allemaal een groene kaart voor de attractie zonder G kracht. Ik ben daar de eerste keer niet lekker van geworden en de anderen zitten er ook niet op te wachten.

Zo is de attractie veel leuker want we herkennen van alles waar we overheen "vliegen". Als we naar buiten komen zien we een paar macho mannen helemaal naar op de grond liggen. Die G kracht is natuurlijk iets wat iedere "echte" man moet doen, maar duidelijk kan ook niet iedere vent ertegen. 
In het Land paviljoen is er een nieuwe film over de aarde en die gaan we kijken. Best leuk om een keer gezien te hebben, maar niets spectaculairs. Saskia verklaart daarna dat ze honger heeft en dat komt goed uit want het is ook tijd voor Rick en mijn lunchreservering. De kinderen gaan een veganistische korma eten in het Land paviljoen en Rick en ik lopen naar Coral Reef, het restaurant in het Zee paviljoen.

Voor het eerst ooit krijgen we een tafel vlak naast het enorme aquarium. We bestellen beiden de garnalencocktail en ik heb daar een heerlijke veganistische "krab"salade bij. Rick wil liever later nog wat snacken van de verschillende standjes met hapjes.


Iedere dag dat we hier zijn hebben we een fast pass. Hier in Epcot is die voor Frozen in Noorwegen. Daar treffen we Sas en Justin dus weer. Zij hebben intussen ook nog Nemo and Friends in het Zee paviljoen gedaan.

Het boottochtje is erg leuk, maar Saskia en ik zijn het erover eens dat we nog steeds het oorspronkelijke Noorwegen thema leuker vonden. Frozen is tenslotte in Arendelle en niet Noorwegen. We kijken na afloop nog wat rond in de leuke winkel en de traditionele stavkirke met interessante informatie over de Noorse mythologie. Anna en Elsa staat er ook mooi bij als topiaries.



We hebben intussen wel zin in een drankje. Ik houd het bij een Pinto Grigio, maar de anderen halen exotische margarita's in Mexico. Die van Saskia met avocado proef ik, die is wel erg lekker, maar nog net te zoet voor mij.

Op de Walt Disney World app zien we dat Soarin nu maar een half uur wachttijd is. Justin is al sinds zijn kindertijd niet meer in Disney World geweest en deze attractie is zeker nieuwer. Uiteindelijk wachten we minder dan een half uur. Het "vliegen" over de wereld is altijd weer mooi, alleen zitten we net als vorige keer aan de zijkant en daardoor worden gebouwen vertekend. Jammer is dat wel.
In het Zee paviljoen vinden we "Turtle Talk with Crush" altijd leuk. Crush, de schildpad uit Waar is Nemo, praat dan in "schildpad taal" met de kinderen en soms volwassenen. Het is altijd weer grappig, ook voor ons zonder kinderen. 

Als laatste voor het avondeten gaan we naar de Disney Pixar korte filmpjes voorstelling. Daar staat toevallig Mickey en er is bijna geen rij. Natuurlijk moeten de tortelduifjes dan even op de foto met hem. 

Rick en ik hebben de korte filmpjes al gezien, maar voor Saskia en Justin zijn ze nieuw. Wij vinden ook telkens weer leuk om te zien, vooral Piper over het vogeltje dat opeens haar eigen eten moet gaan zoeken en dan van heremiet krabben leert hoe dat het beste kan. Geniaal gevonden, dat verhaaltje!
Eerder vandaag zag ik tot mijn ergernis (met mezelf) dat ik weer het verkeerde restaurant heb geboekt in Mexico. Wij willen graag in het restaurant binnen met zicht op de piramide. Om dat te veranderen moeten we een kwartier voor onze reservering bij het restaurant binnen zijn.

Tot onze opluchting is het helemaal geen probleem en zo hebben we leuk "uitzicht". Nadat we eten besteld hebben gaan Saskia en Justin het boottochtje met de Three Caballeros, waaronder Donald Duck, doen.

Het eten is voortreffelijk! Ik heb de chili relleno gevuld met varkensvlees en met tomatensaus erover. Wat ik niet wist is dat er een korstje van maismeel omheen zit, maar dat is er makkelijk af te schrapen. Het wordt voor iedereen een lekkere maaltijd.
Saskia en Justin hebben nog fut om naar Hollywood Studios te gaan. Rick en ik doen het Mexico ritje na het eten en lopen dan door de World Showcase terug naar het Dolphin hotel. Daar halen we de auto op en rijden naar het All Star Music Resort. 


Het is voor het eerst dat we in dit resort logeren. Het is een van de minder dure hotels van Disney World met een muziekthema. De kamers hebben dat jammer genoeg niet, maar als het warmer wordt willen Saskia en Justin misschien naar het zwembad wat de vorm van een gitaar heeft. 

Voor mij is het welletjes geweest. Ik schrijf dit blog en ga me dan klaarmaken voor bed. Morgen Hollywood Studios en we zullen zien of we gaan proberen passen voor de nieuwste Star Wars attractie te krijgen. Het is super druk overal dus ik heb er een hard hoofd in, maar dat is voor het blog van morgen. 

3 reacties:

Jort & Suus - On the road zei

Heerlijk om te lezen. Ik krijg meteen weer zin in onze eigen reis in september. Wij gaan voor het eerst on property. Hebben normaal steeds een villa gehuurd.
We vliegen 1 dag eerder en slapen dan in All Stars Sports Resort, en kunnen dan meteen de volledige eerste dag, benutten. Daarna slapen we nog 9 nachten in Port Orleans Riverside. Ik ben zo ontzettend benieuwd.

Sonja zei

Top dag, ik zit met volle teugen mee te genieten!

Anja L. zei

Leuk om lezen dat jullie het zo naar jullie zin hebben.
Ik zou echt geen zin hebben in al die wachttijden voor een attractie.
Wat zien al die bloemen figuren er leuk uit!
Fijne maandag!