Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 10, 2020

Dag 3 Disney: Animal Kingdom

Rick heeft zijn wekker voor half acht gezet, maar we blijven beiden nog een kwartiertje liggen. Belangrijker is dat de kids wakker zijn en gezien het feit dat er muziek uit die hoek te horen is, is dat het geval.

Zij stonden een uur eerder op dan wij en nog zitten Rick en ik als eersten in de van. De bestemming van vanochtend is Animal Kingdom. Daar komen we een kwartier voor de opening aan en Saskia en Justin rennen naar de ingang om in de Avatar Flight of Passage rij plaats te nemen.

Rick en ik hebben geen haast en nemen het trammetje. Geen goede beslissing want we hadden makkelijk kunnen lopen en de man aan de microfoon hoort zichzelf wel heel graag praten met ergerlijke grapjes. Als we uitstappen verkondigt hij dat hij zijn koffie nog niet gehad heeft. Nou, dat is niet te merken!

Het belooft vandaag eindelijk een warmere dag te worden, maar ik heb mijn jasje toch nog mee. Daar krijg ik geen spijt van want meteen is de air conditioning binnen niet te harden. Duidelijk gaat iedereen meteen naar Flight of Passage in het Avatar gedeelte, waardoor de rijen elders nog maar erg kort zijn. 

Rick en ik halen eerst ontbijt bij Creature Comforts, de Starbucks hier. Het is een stuk rustiger dan bij Hollywood Studios en binnen het kwartier staan we met koffies en ontbijt buiten. We eten snel en lopen dan naar Dinosaur. Dat ritje was in november gesloten en nu is er maar een korte wachttijd voor. Het is leuk gedaan, ik herinnerde me eigenlijk niet hoe dit was. 

Saskia en Justin hebben intussen besloten dat drie uur in de rij voor Flight of Passage hen te lang is. In plaats daarvan zijn zij naar Everest gegaan. Dat is ook onze volgende stop, maar de kinderen zijn er dan al klaar mee en hebben nog geen koffie en ontbijt op.

Tegen de tijd dat Rick en ik bij Everest aankomen is de wachttijd 35 minuten, maar we zitten binnen het halve uur in het treintje. Dit is een van de leukste achtbanen, want je gaat een heel stuk ook achteruit. Ook het decor terwijl je wacht is heel goed gedaan. Dat vind ik sowieso bij Animal Kingdom.



Rick haalt na afloop nog een koffie en dan lopen we naar het Avatar gedeelte. Daar treffen we Saskia en Justin, die laatste is ook nog bezig met zijn koffie. Als de heren hun drankjes op hebben gaan we naar de Na'vi River attractie. Daar is een wachttijd van 85 min, maar wij hebben een fast pass.

Dit boottochtje over de Avatar rivier is zo etherisch mooi! Je waant je echt in een andere wereld. Ik maak er een kort filmpje van. Voor Justin en Saskia is dit nieuw en ze zijn zeer onder de indruk. Wat een geluk dat ik er nog een fast pass voor kon bemachtigen.


Het is intussen kwart over elf en Saskia klaagt dat ze enorme honger heeft. We besluiten naar het Rainforest Cafe te gaan, hopend dat er geen heel lange wachttijd is. We banen ons een weg door het labyrint dat Animal Kingdom heet. We zijn het erover eens dat dit het enige Disney park is waar we de weg kwijtraken. Door Afrika heen komen we uiteindelijk bij onze bestemming.
Rick dacht dat het zo vroeg niet druk zou zijn, maar hij heeft het mis. We moeten een half uur op een tafel wachten. Eigenlijk helemaal goed, want zo eten we op een normaal lunch schema. Rick en ik nemen de cobb salade. Rick zonder blauwe kaas en ei en ik zonder kip (heb ik nu bijna een jaar niet meer gegeten). Justin kiest de vegetarische pasta en Saskia de Beyond burger (veganistisch). Het gaat er allemaal goed in.

Tijdens het eten bespreken we de rest van de dag. Justin heeft Flight of Passage nog nooit gedaan dus Saskia laat het aan hem of hij de twee uur ervoor in de rij wil staan. Dat is niet het geval en eigenlijk zijn beiden heel moe. Zij willen dus terug naar het hotel om even te kunnen rusten. 

Rick en ik zetten ze daar af en dan gaan we door naar Epcot. Dit blijft, ondanks alle verbouwingen, ons favoriete park. We lopen als eerste naar Test Track want dat hebben we deze keer nog niet gedaan. De rij voor solo rijders is maar 15 minuten lang en wij vinden het prima om niet samen te rijden. Uiteindelijk komen we toch in dezelfde "auto" terecht, ik voorin, Rick achterin. 

Eerlijk gezegd vonden we de eerste versie leuker dan deze. Maar het keihard racen blijft leuk, al merkt zelfs Rick op dat het mijn kapsel geen goed deed. Gelukkig heb ik in mijn tas, die wel een beetje op die van Mary Poppins lijkt, ook nog een borsteltje zitten en daarmee zie ik er weer keurig uit. 

Vanwege het Flower and Garden Festival is er een tijdelijke vlindertuin opgezet. Rick en ik besluiten daar even doorheen te lopen en dat is erg leuk. Ik ben dol op vlinders! Ik zet ze ook graag op de foto, maar deze fladderen wel heel erg. Met mijn telefoon is het bovendien moeilijker, maar ik krijg toch een paar prima kiekjes. 


Volgende stop is de boot door "Living with the Land". Hier zien we onder anderen de nieuwe technieken om te verbouwen. Ook is het opmerkelijk hoeveel planten, die wij "gewoon" kennen, eetbaar zijn. Ook de waterlelies hieronder zijn dat.


Vissen en planten helpen elkaar hier groeien 

Het regent wat als we weer buiten komen, maar gelukkig is het tijd voor onze fast pass voor Nemo and Friends. Een schattig "boot" (want je zit in een schelp) ritje waarbij Nemo en zijn vriendjes op het einde "in" het enorme aquarium van dit paviljoen zwemmen.
De rest van de tijd willen we in de World Showcase doorbrengen. Daar gaan we de nieuwe film in het Canada paviljoen kijken. Een heel mooie 360 graden presentatie is het. We zien bekende en onbekende dingen, hoewel toegegeven meer bekende met de toeristische hoogtepunten. Maar met een broer die in de hoofdstad van dat land woont is dat te verwachten.
Tinkerbell staat in Engeland te pronken 

We lopen door de winkeltjes in Engeland en ik bestel een rose in Frankrijk. Anais is er weer en herkent mij nota bene van een paar avonden geleden. We hebben weer een gezellig Frans gesprek. Het stemt me blij dat het als ik met een Franssprekende praat de taal ook meteen terug voel komen. 

Vanwege het Flower and Garden Festival zijn er bij de verschillende landen ook tijdelijke standjes met eten en drinken. In Japan vindt Rick het onderstaande leuke zalm hapje voor mij. Ik zeeg moe neer op een van de bankjes en Rick weet dat zoiets precies mijn ding is. 

Verder kijken we rond in de enorme Japanse winkel en Rick trakteert zichzelf op een limoncello in Italie. We vermaken ons zo goed dat het opeens tijd is om naar Engeland te gaan voor onze reservering bij de Rose and Crown voor het avondeten. 

Saskia en Justin banen zich inmiddels een weg terug vanuit de Magic Kingdom. Daar hadden ze geluk dat ze zomaar een fast pass voor Space Mountain konden bemachtigen. Wij krijgen een tafel op het terras buiten en Alex is een super goede ober!

Je zou het niet denken maar ze hebben hier heel wat veganistische keuzes. Grappig is dat Rick en ik de bangers and mash kiezen (maar boontjes in plaats van aardappelpuree) en Justin en Saskia de veganistische versie ervan. Misschien moeten de Britten het maar veranderen in bangers and beans, want dat is een heel goede combinatie. Het is voor iedereen een lekker maal. 



De anderen willen nog blijven voor het vuurwerk, maar ik ben heel erg moe en ga liever terug naar het hotel. Dit vuurwerk heb ik in november al gezien en toen viel het me tegen. Rick wil me naar de uitgang brengen, maar ze hebben in dit restaurant een perfect plekje om alles te zien. Ik kan prima zelf de weg vinden.

Na afscheid genomen te hebben steven ik naar de uitgang, allerlei obstakels van wandelwagens en zwabberende mensen ontwijkend. Mijn Uber chauffeur William komt al na twee minuten en nog geen tien minuten later word ik voor ons hotelgebouw afgezet. Gauw voor de duizendste keer vandaag handen wassen en dan dit blog schrijven. Het was weer een super leuke dag en morgen alweer de laatste volle Disney dag. Het gaat altijd veel te snel!


3 reacties:

Irene zei

Dankjewel voor het delen!
Iedere morgen heb ik een vaste routine, eerst de krant en dan jouw blog lezen.
Dan is de dag alvast goed begonnen!

Anja L. zei

Ik kan me voorstellen dat je moe bent na zo’n dag.
Ik was ook de hele tijd mijn handen, ik ga vandaag maar een klein tubetje handcrème kopen en dat in mijn tas doen want mijn huid wordt zo droog van al dat wassen.
Fijne woensdag!

Petra zei

@Irene - fijn dat ik je dag op kan vrolijken!

@Anja - ik zal toch wel opgelucht zijn uit de menigtes te zijn.