Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, maart 07, 2020

Over de reis naar Orlando

Nog voor de wekker om zes uur afgaat ben ik klaarwakker.  Ik denk dat ik donderdag te zware gewichten heb gebruikt, want vooral mijn schouders doen pijn.

Zoals altijd ben ik ver voor de anderen klaar en ga de bestelling van Starbucks ophalen. Dat scheelt wat tijd.

Zo vertrekken we zelfs voor op ons schema om 5 voor zeven. Zo vroeg valt het verkeer op de I-95 nog mee en we schieten goed op. Rond half tien passeren we de grens met North Carolina.

Een paar uur later stoppen we in Fayetteville voor benzine en een vroege lunch. Ik wil eigenlijk een salade van Subway, maar daar staat zo'n rij dat ik het opgeef. Ik heb geen zin om zoveel tijd kwijt te raken.

De anderen kiezen voor de Impossible Whopper van Burger King. Ik besluit dan maar hun gewone Whopper te nemen en het broodje niet te eten. Zo zijn we veel sneller weer op pad.

Net over de grens met South Carolina zien we het kitsche South of the Border. Het zou me niets verbazen als Rick daar op de terugweg weer vuurwerk wil kopen.
South Carolina lijkt altijd het langst te duren. Ongeveer halverwege maken we weer wen pot stop. Ik neem hier het stuur over van Rick en rijd heerlijk relaxt met 130+ km/u door Georgia.


Om half vijf rijden we Florida binnen en stoppen even bij het welkomstcenter. Rick rijdt verder en we hebben nog ongeveer drie uur te gaan volgens Waze. Het is tot onze teleurstelling maar 16 graden, maar dat moet de komejnde dagen beter worden.

Dichter bij Orlando wordt het steeds drukker. Daardoor  verliezen we wat tijd, maar net voor achten parkeren we bij Disney Springs.

Daar is het superdruk, maar het geluk lacht ons toe. We krijgen een heel gunstige parkeerplek en bij het Rainforest Cafe, waar de wachttijd twee uur is, gaan er net vier mensen weg bij de bar.

We hebben flinke trek en ik bestel de schol gevuld met krab en op boerenkool met tomaat en bacon. Ik vind het heerlijk! De anderen vinden hun eten ook prima.

Rick heeft intussen een magic band met Donald Duck erop besteld en daar moeten we een tijdje op wachten.

Dan is het eindelijk tijd om naar het hotel te gaan. We logeren in het Dolphin hotel voor een nacht. Ik ben flink gaar en vannacht gaat hier de zomertijd in dus verliezen we een uur. Zodra we in de kamer zijn maak ik me klaar om te gaan slapen

4 reacties:

Sonja zei

Wat lekker, met de auto in 13 uur in Florida. Veel plezier!

Anoniem zei

Heerlijk! gewoon 'even' met de auto naar Florida :)
Terwijl ik dit type denk ik: ' wij rijden natuurlijkovanaf hier in 4 uur naar Parijs. Ik sprak een keer iemand in Denver en zij zei:' Ik zou echt ieder weekend in Parijs zitten dan...' Toch doen we dat dus nooit, die afstanden zijn ze anders hier. Ik vind in Nederland een uur rijden al veel :)
veel plezier!

Petra zei

@Sonja - ja, die rit is lang maar dan heb je ook wat

Petra zei

@Anoniem - inderdaad kijken we hier heel anders tegen afstanden aan. In Nederland reken ik bijna altijd teveel tijd om ergens te komen