Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 17, 2020

Over dinsdag

Het is vandaag St. Patrick's Day, de grote Ierse feestdag, die hier in de VS waarschijnlijk grootser wordt gevierd dan in Ierland zelf. Maar niet vandaag, vandaag wensen we elkaar virtueel Happy St. Patrick's Day (Rick is half Iers) en dragen we groen. Verder zijn alle Ierse bars in de omgeving gesloten. Wij hadden onze reservering voor vanavond al afgezegd, maar dat diner wordt sowieso niet gegeven. 
Toegegeven blijf ik op het moment wat langer in bed liggen. Geen reden om zo vroeg op te staan, vooral omdat het vanochtend regent wat de kamer heel donker maakt. Ik lees wat op mijn telefoon en als Rick de kamer binnenkomt om te douchen verlaat ik mijn bedstee om half negen. 

Als ontbijt heb ik op het moment een gepocheerd ei en worteltjes en natuurlijk een grote Blond Amsterdam mok van Ricks vers gezette koffie. Daarna moet ik weer aan mijn cardio geloven. Het is wel fijn om die routine te hebben nu want het helpt me wat meer te ontspannen. 

Na het sporten ga ik aan de schoonmaak. Ik maak de badkamers schoon, doe de was en de Roomba stofzuigt, want onze centrale huisstofzuiger werkt om de een of andere manier niet. Het is gezellig dat Justin en Saskia hier zijn, maar jee, het is alsof ik er weer twee kinderen bij heb! 

Rick heeft vanochtend in zijn auto gewerkt. Die is elektrisch dus is niet slecht voor het milieu. Hij vindt dat hij zich daar beter kan concentreren. Helemaal prima als dat zijn nieuwe kantoor wordt. Microsoft raadt af om naar kantoor te gaan.

Met lunchtijd komt Rick thuis en eten we samen een salade.  Ik pieker intussen over het feit dat Katja helemaal geen ontsmettende middelen, zoals doekjes, hand sanitizer of Lysol (desinfecterende spray), in huis heeft. 

Wij hebben daar meer dan genoeg van, al ingeslagen voor al dit gedoe begon. Ik vind het erg om dat niet naar haar te sturen. Ik maak dus een doos en een excursie naar FedEx. Voor Katja aan boord gaat van haar vlucht terug naar New Jersey laat ik haar weten dat de doos op weg is. Ze is me zeer dankbaar. Zij, van ons allen, heeft dat alles het meest nodig. 

Op de terugweg geniet ik van de bloeiende buurt. Het helpt mijn gemoed zeker dat de lente begint. Ik ga dan ook weer voor het huis zitten met mijn telefoonspelletjes. Saskia en Justin gaan een lange wandeling maken, ook goed voor hen, anders zitten ze maar de hele dag achter een scherm. 

We krijgen allerlei emails en berichten over hoe bedrijven omgaan met het COVID19 probleem. Twee supermarktketens (kunnen er meer zijn) laten weten dat ze een uur eerder opengaan voor senioren. Verder gebeurt vrijwel alles buiten of met bezorgen. Virginia heeft nog niet de bars en restaurants gesloten, maar gelukkig nemen de meeste bedrijven zelf het heft in handen. Zo waren vandaag voor St. Patrick's Day alle Ierse bars gesloten. 




Tegen half vijf wordt het wat koeler (het was vandaag 18 graden en warmer in de zon). Ik ga naar binnen en kijk de laatste aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Ik weet niet wie het hier volgt, maar ik zou toch twee keer nadenken voor ik met een boer, die drugs doet, doorging!

Saskia en Justin maken eerst hun veganistische maaltijd en dan gebruiken Rick en ik de keuken voor een maal van barramundi, bloemkool tots en asperges. Het smaakt weer erg goed. Intussen voel ik me ook wat beter mentaal. Katja en Kevin zijn thuis, Kai en Raquel doen het ondanks huisarrest goed en Saskia en Justin zijn natuurlijk hier onder mijn toeziend oog. Ik wens iedereen veel sterkte in deze heel onzekere tijd!

5 reacties:

Miek zei

Ik wens je veel sterkte.
Hier in Belgiƫ gaan we vanaf deze middag in lockdown.
Als hr manager in een supermarkt zijn dit zeer heavy dagen.
Het gehamsterd met lege rekken tot gevolg is ongezien.
Ook wij nemen maatregelen : zoals beperkt aantal klanten in de winkel en max 30 min winkelen ....

Marion2 zei

Wat een mooie regeling van deze supermarkten om een uur eerder open
te gaan voor senioren! Ik doe nu boodschappen voor mijn ouders, maar
het zou zoveel fijner voor ze zijn als ze dat op die manier zelf
zouden kunnen doen.

Ik was gewoon verbijsterd door die boer. Ook zijn manier van (vr)eten
zou voor mij al reden zijn om meteen te vertrekken.
De man met de friettent doet enorm zijn best, maar vind ik niet zo
fris overkomen. Er gaan roddels dat hij door zijn keuze opgelicht is.
Zou wel erg sneu zijn.

Toen jullie in Disney waren, heb ik gevraagd welk koffiezetapparaat
jullie precies hebben. Maar niet zo'n goed moment om dat soort vragen
te stellen, eigenlijk. Onze koffiemachine moet vervangen worden en ik
ben me al tijden aan het oriƫnteren op iets nieuws. Aan de ene kant is
zo'n machine heel mooi, maar aan de andere kant heb ik liever iets
simpelers (maar ook weer geen Senseo, wat we ook hebben).
Ik herinner me dat ik jullie nieuwe apparaat erg mooi vond, dus ik
ben wel benieuwd welke het precies is.

Anja L. zei

Ik zou het zo fijn vinden als de supermarkten dat hier ook zouden doen. Ik maak me echt zorgen om mijn ouders van ver in de tachtig. Ze zijn zo verschrikkelijk eigenwijs, de buren willen boodschappen doen maar dat accepteert mijn moeder dus niet.

Ik was ook nogal verbaasd over die opmerking van die boer, ik zou zeggen bekijk het maar en meteen opstappen.

Bij ons op het werk hebben we ook maatregelen getroffen, er zijn nooit meer dan 3 mensen op kantoor en vandaag ben ik op kantoor. Wel gezellig na twee dagen thuis.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Lief dat je spullen naar Katja stuurt! Inderdaad voor haar extra belangrijk.

Hier is het ook lenteachtig weer. Gelukkig maar, ik moet er niet aan denken met de huidige situatie ook nog somber weer te hebben.

Petra zei

@Miek - Veel sterkte! Hopelijk helpt het allemaal.

@Marion - Ja, sorry, inderdaad vergeten. Deze hebben wijhttps://www.amazon.com/Cuisinart-DCC-3200-PerfecTemp-Programmable-Coffeemaker/dp/B00MVWGQX0/ref=sr_1_2_sspa?crid=1X5X845VW6Q52&keywords=cuisinart+coffee+makers&qid=1584537362&sprefix=cui%2Caps%2C153&sr=8-2-spons&psc=1&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUEzVDFUOVNZV1VVV1k5JmVuY3J5cHRlZElkPUEwOTEyMzY2MzJLTjhYMTRJTFVTMCZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwNTEyNjQ4MzA5SlYyUUo0V1ZLRSZ3aWRnZXROYW1lPXNwX2F0ZiZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU=:

@Anja - Ja,mijn vader wil ook van geen hulp weten, maar hij gaat wel heel vroeg. Goed idee van je werk.

@Petra - Inderdaad, het weer werkt enorm mee.