Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 24, 2020

Over dinsdag

Net als gisteren is Rick er een uur eerder uit dan ik. Ik lees als ik wakker word ook nog een tijdje op mijn telefoon en hijs me dan uit bed. Dat gebeurt met nogal wat zuchten en kreunen want wat doet mijn heup pijn! Dat is wel een dingetje, het wordt niet met de dag beter wat ik meestal wel gewend ben. Naar de dokter gaan is nu geen optie dus bij mijn dagelijkse pillen neem ik ook weer ibuprofen. 

Rick heeft mijn koffie al klaar staan en die drink ik eerst voor ik ontbijt maak. Een gepocheerd ei en wat worteltjes met Aromat en ik kan er weer tegenaan. Dat doe ik dus meteen met een uur plus op de pas hardlopen tot de 10000 stappen bereikt zijn. 

Halverwege zie ik dat er bij onze kerk Pokestop een Pokemon is die ik nog niet heb. Ik besluit erheen te lopen, maar volgens mijn telefoon heb ik geen internet met AT&T. Dat is vreemd! Zonder de Pokemon te vangen loop ik terug. Thuis zie ik dat mijn telefoon om onverklaarbare redenen opeens de data optie uit heeft staan. 

Nadat mijn Fitbit het vrolijke vuurwerk na 10000 stappen laat zien ga ik het binnen ook eens lenteachtig versieren. De beloofde zonneschijn is er vandaag helaas niet, maar het is ongetwijfeld lente. Weg met de sneeuwpoppen en een paar lenteachtige dingen maken het vrolijk.
Rick en ik maken weer samen lunch. Dat is toch wel heel gezellig! Hij heeft de hele ochtend conference calls gehad want ze hebben veel werk met het Department of Defense (ministerie van defensie). Nu zoveel mensen thuis werken moet de cyber security van hun computers ook allemaal perfect zijn.

Rick heeft een boterham van zijn dieet en ik maak weer een salade. Oh, wat is die lekker! Ik denk niet dat ik daar snel genoeg van ga krijgen. Gelukkig maar want de keuze aan restaurants waar je nog een salade kunt bestellen is nu wel heel gering.

Als Rick weer terug aan het werk gaat neem ik Orion mee in de van. Nu onze schoonmaaksters niet komen heb ik een nieuwe stoomdweil nodig. Ik denk er bij Bed, Bath and Beyond een te halen, maar die winkel is compleet gesloten. Aangezien Amazon op het moment alleen prioriteiten snel stuurt bestel ik er dan maar een bij B, B and B online. Hij zal voor de 30ste bezorgd worden.

Langzaamaan komt de zon tevoorschijn en ik besluit weer een rondje te rijden voor mooie bloesemfoto's. Ik kom in een straat in Oakton, de plaats grenzend aan Vienna, waar ik nog nooit geweest ben. Er staat een prachtige rij kersenboompjes en ik maak er foto's van. De azalea en narcis zijn uit onze tuin.





Eenmaal weer thuis neem ik Orion de achtertuin in. Mia is er ook en ze rennen weer eens ouderwets langs het hek. Heel goed voor Orion, die cardio, lijkt me Ik zou willen dat ik hem voor lange wandelingen mee kon nemen, maar hij is zo sterk als hij een andere hond of mens ziet. Zo in de tuin is het veel relaxter.

Daarna zoekt Orion weer hard naar snoepjes in het gras. Het verbaast me iedere keer weer hoe hij blijft zoeken en het dan uiteindelijk vindt. Australische herders moeten moeten mentaal bezig gehouden worden en daarvoor is dit "spelletje" perfect.

Eenmaal weer binnen ga ik weer eens op mijn telefoon kleuren. Het is een puzzel en rustgevend. Ik kan me op het moment niet concentreren op een boek of iets anders wat mijn hele brein niet in beslag neemt. Fijn is wel dat Katja vandaag minder gestrest leek. Misschien is op het werk zijn en zien hoe het is beter dan thuis op de bank je zorgen maken. 

We proberen intussen via Steam spelletjes te gaan spelen met Kai en Raquel voor wie het complete thuisarrest best moeilijk is. Dit zijn ook tijden, die de relaties van onze kinderen testen. Tot nu toe lijkt dat gelukkig allemaal goed te gaan. 
Als Rick klaar is met zijn werk bellen we onze financieel adviseur. Anders dan in Nederland bouw je hier je pensioen zelf op en veel mensen moeten daardoor nu langer werken. Gelukkig hebben wij na de vorige crisis in 2008 zeer voorzichtig geinvesteerd en dit deel van ons pensioen heeft tot nu toe maar 1% aan waarde verloren. Dat is heel fijn om te horen want Rick is nog niet van plan met pensioen te gaan, maar het zal niet meer zo heel lang duren voor dat het geval is.

Voor ons avondeten maken we taco's met low carb tortilla's. Het is werkelijk heerlijk! Die low carb tortilla's zijn ideaal, want zoveel vezels dat ze de 11 gram koolhydraten vrijwel teniet doen. Ons low carb dieet is nu extra belangrijk voor mij als pre-diabeet. Ik voel me goed bij wat we nu eten.
Als ik dit blog af heb ga ik kookshows kijken. Die verzetten de gedachten altijd goed. Al moet ik zeggen dat ik me de afgelopen paar dagen wat minder angstig heb gevoeld. Katja lijkt mentaal wat beter en ik heb vertrouwen in de regering van Virginia en zie dat vrijwel iedereen de regels in acht neemt. 


4 reacties:

Anja L. zei

Wat is de bloesem toch prachtig nu. Morgen hoef ik niet te werken dus dan ga ik maar eens een rondje fietsen met mijn fototoestel.
Ik zou vandaag thuiswerken maar een buurman van een collega heeft waarschijnlijk het virus dus die zien we voorlopig niet. Gelukkig kan ik gewoon naar mijn werk, zo veel anderen kunnen dat op dit moment niet.
Ik ben ook benieuwd hoe het hier met onze pensioenfondsen gaat, wij hebben vorig jaar alles laten uitrekenen en toen zouden we nog 4 jaar moeten werken en dan zouden we kunnen stoppen. Ik wacht maar af hoe de stand nu is.
Ik hoop dat Katja wat kalmer is nu ze op het werk is geweest, ik heb bewondering voor haar en al het verplegend personeel.
Ik werk weliswaar bij een medisch bedrijf maar heb geen contact met patiƫnten.
Fijne woensdag!

Marion2 zei

Wat vervelend dat je zo last hebt van je heup. Het voelt bezwaarlijk om in deze tijd voor iets anders dan corona medische hulp in te roepen,maar soms moet het toch.
Als ze nu nog niet overspoeld worden,zou het moeten kunnen (lijkt me).

Ook wij hebben zelf gespaard voor ons pensioen. Anders zou het voor ons te weinig zijn om min of meer dezelfde levensstijl te kunnen voortzetten (verwend als we zijn). Het is echter niet genoeg om eerder te kunnen stoppen. Neemt niet weg dat we ons zeer gelukkig mogen prijzen dat iedereen hier AOW krijgt (en huursubsidie en zorgtoeslag en andere tegemoetkomingen als je inkomen laag is).

Petr@ zei

Wat is dat toch mooi, de bloesems! Ik geniet er elk jaar weer van, helaas duurt het maar kort.

Op zich niet verkeerd om zelf je pensioen te kunnen regelen. Zo kun je het naar je eigen zin doen.
Echter,mensen met een klein inkomen kunnen niks investeren. Dat is triest.
Dan hebben we het hier in Nederland toch net wat beter, al vergeten we dat nog wel eens.

Petra zei

@Anja - Ja, hier horen we ook steeds meer mensen, die ziek zijn, maar de meesten gelukkig niet ernstig en iedereen zet zichzelf in quarantaine.

@Marion - Dat risico wil ik niet nemen. Als het zo blijft zal ik kijken of ik via de telefoon iets kan bewerkstelligen, maar ik denk dat het een zenuw is en daar kunnen ze niet zoveel aan doen.

@Petra - Er is hier ook wel een federaal pensioen hoor, Social Security, maar dat is volgens mij veel minder dan AOW.