Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 26, 2020

Over een mooie lentedag

Pas als Rick om vijf over acht naar boven komt om te douchen sta ik op. De regen van gisteren heeft de lucht schoongewassen en die is nu stralend blauw. Veel beter voor mijn gemoed!

Rick heeft mijn koffie al klaarstaan en ik pocheer een ei en neem wat worteltjes als ontbijt. Dan doe ik mijn uur cardio en ga om klokslag tien uur naar boven om met gewichten te werken. Nu ik niet in persoon met Sharon personal training kan doen, schrijft zij iedere week een workout van een half uur voor mij. 

Het is fijn want die volg ik gewoon en hoef niet zelf oefeningen te bedenken. Het is een intens half uur en ik voel me goed na afloop. Gewichtheffen is nooit mijn favoriet, maar zo gaat het prima. 

Rick heeft weer de ene na de andere conference call en ik neem Orion de tuin in om hem stil te houden. Jammer genoeg zijn er geen andere honden buiten waar hij mee langs de hekken kan rennen. Het snoepjes in het gras zoeken doet Orion weer als een professioneel!
Voor onze lunch maken we weer de salade met van alles en nog wat. Daarna laten we even samen Orion uit en dan moet Rick weer aan de bak. Ik besluit mijn dagelijkse bloesems en bloemen fotografie rondje weer te gaan maken.

Het is zulk mooi weer en er zijn dan ook meer mensen op de been dan gisteren. Wel houdt iedereen gepast afstand. Er staat nu ook een groot bord met de regels voor COVID19. De Vienna politie kan boetes uitdelen als mensen zich er niet aan houden.




















Katja heeft gisteren een oproep gedaan voor maskers en handschoenen e.d. voor haar ziekenhuis. Heel wat mensen hebben gedoneerd, echt hartverwarmend (hoewel ik me afvraag waarom ze dat pas nu doen, maar ja). 

Katja is het gaan ophalen en bij het laatste huis hield haar auto ermee op. Ze is bang dat het de motor is en dan moet ze een auto kopen. Dat is wel het laatste wat ze nu wil doen dus hopelijk valt het mee. 

De rest van de middag zit ik op mijn vlinderbankje voor het huis. Veel buren zijn buiten en groeten van verre. Ik merk dat vrijwel niemand bij elkaar langs gaat dus dat is goed. Een buurvrouw heeft haar tienerzonen aan het werk gezet en een verft de postbus en de ander legt mulch neer. Ons schooldistrict heeft nog geen curriculum online gezet. Als het goed is gebeurt dat volgende week want heel wat ouders willen iets om de breinen van hun kinderen bezig te houden. 

Als het te koel wordt om buiten te zitten zoek ik Ricks grote nagelknipper op. Mijn vingernagels zijn me veel te lang. Ze zijn van zijde dus moeilijk te knippen, maar het lukt me. Dat zal ik blijven doen tot de zijde eraf groeit. Ik vind korte nagels wel zo fijn op het moment!

Rick heeft er al de hele week naar uitgekeken en vanavond gaan we eten halen van BarTaco. Dat is in het Mosaic District, een anders heel druk winkelcentrum en appartementencomplex, vooral op donderdagavond. Vanavond is het uitgestorven! Het is bijna eng.

BarTaco gaat het wel redden want er komen regelmatig klanten. Wij vinden hun sla taco's zo lekker en ze serveren ze perfect om thuis te eten! Het is smullen geblazen en dit zal de komende weken vaker onze keuze worden. Jammer genoeg zijn veel van de andere restaurants compleet gesloten.

Na het lekkere maal gaan de voeten omhoog op mijn luie stoel en de tv aan. Onze buurman Ray komt een of meer biertjes met Rick drinken aan onze bar. Zij zijn ook al meer dan twee weken nergens heen gegaan dus het voelt okay, al vinden zijn vrouw Jennifer en ik het maar zo zo. 

De situatie hier in de VS verslechtert snel en dat was te verwachten met de geringe voorbereidingen. Ik ben blij dat de staten het heft in handen nemen. Dat geeft tenminste wat vertrouwen in hoe dit alles zoveel mogelijk beperkt gehouden blijft. Blijf gezond iedereen!


6 reacties:

anoniem zei

Dat Vienna waarschuwingsborden neerzet is wel attent, ik zie ze dat in Nederland niet snel doen. Eigenlijk zou China schadevergoeding aan andere landen moeten betalen vanwege het Coronavirus, zij hebben het laten gebeuren en het uit de hand laten lopen. De rest van de wereld is de pineut. Weer een mooie reportage, Petra.

Anoniem zei

Wat zijn die bloesem foto's prachtig zeg! Wow! Ik kan daar niet genoeg van krijgen. Hier is de lente nog niet in zicht, en het is zo deprimerend. Je kan nergens heen en dan zijn de bomen ook nog kaal. Het is natuurlijk niet wat ik wil, maar soms denk ik wel eens, waren we maar in GA gebleven, want daar leefden we in feite al in social isolation zonder veel vrienden en veel te doen en hadden we lekker weer en eeen zwembad. Hier voelt het gemis veel harder. Het is voor een goed doel, maar makkelijk is anders!

Blijf gezond!
Judith

Anoniem zei

Het is iedere keer weer genieten van die schitterende foto's van alle bloesem die in bloei staat. Hier valt weinig te zien. Heel langzaam beginnen de eerste blaadjes te voorschijn te komen . Grote bomen worden gesnoeid zoals ook de gouden regen bij mij aan de overkant.
Het was deze week ook vrij koud met nachtvorst.En daardoor komen de narcissen waarschijnlijk ook niet uit.
De Keukenhof zal helaas dit jaar zijn poorten niet meer openen. Wat jammer van al het werk dat ze achter de rug hebben. Maar we kunnen online kijken en dat is toch ook geweldig.
Fijn weekend. Groetjes Wil

Marion2 zei

Wat een goede actie van Katja! Ik hoop dat ze haar auto kan houden. Ze heeft al veel te veel op haar bordje.

Lastig nu met de uiterlijke verzorging. Ik las de tip om de nagels te vijlen zolang je niet naar de nagelstylist kan.

Petr@ zei

Vervelend voor Katja daar ze autopech kreeg. Hopelijk valt het mee qua kosten.

Lastig nu met de nagels. Mijn collega heeft hetzelfde probleem. Gelukkig heb ik geen 'nep' nagels. Uitgroei helaas wel;) Gelukkig kan ik bij de kapper mijn verf halen zodat ik het zelf enigszins kan fatsoeneren.
Het is allemaal natuurlijk slechts uiterlijk maar juist nu is het extra prettig om er verzorgd uit te zien vind ik.

Petra zei

@Anoniem - Ik vertrouw de cijfers uit China helemaal niet.

@Judith - Ik kan me voorstellen dat het deprimerend is. Ik ben heel blij met de bloemen hier, even niet aan de narigheid denken als ik ze fotografeer.

@Wil - Ja, mooi dat de Keukenhof online te zien is!

@Marion - Katja heeft inderdaad teveel op haar bord. Ik houd mijn hart vast om haar mentale gezondheid, die natuurlijk ook invloed heeft op haar immuunsysteem.

@Petra - Ik vind deze korte nagels eigenlijk wel fijn. Gisteravond heb ik van mijn kapster ook gehoord dat ik mijn kleur kan kopen bij haar. Voorlopig zit ik nog goed want ik ben nog net voor ze sloten geweest.