Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 20, 2020

Over een prachtige lentedag

Hoe Rick het voor elkaar krijgt om om zeven uur op te staan weet ik niet, maar ik slaap nog een uurtje door. Het is ongewoon warm als ik beneden kom, maar liefst 21 graden! Onze kersenbloesems zijn nu helemaal uit (en die in Washington ook, hopelijk lukt het me toch daar wat van te gaan zien). 

Na mijn koffie en ontbijt besluit ik dat het warm genoeg is om op het deck mijn hardlopen op de plaats te doen. Zodra het echt warmer blijft ga ik mijn mini elliptische machine daar proberen. Vandaag houd ik het gewoon bij "rennen". 

Buiten is Orion is ook veel rustiger. Daar heeft hij van alles te zien en hij is er beduidend minder verveeld. Na een uur en een kwartier laat Fitbit weten dat ik mijn doel bereikt heb. Altijd een heel goed gevoel!

Vandaag heb ik me voorgenomen zo min mogelijk met alles in de wereld bezig te zijn. Een uitzondering is Katja, voor wie ik een schouder wil zijn. We praten even voor zij aan haar dienst begint en ze lijkt wat rustiger dan gisteren.

Het is zo lekker buiten dat ik mezelf moet dwingen te gaan douchen. Ondanks dat we bijna niemand zien, kleden Rick en ik ons iedere dag alsof dat wel zo is. Ik doe dat altijd al, maar ik vind het goed dat Rick dat ook doet. Hij is al gauw van het zeer relaxte, maar hij kleedt zich (bijna) alsof hij ook daadwerkelijk naar zijn werk gaat.

Rick komt terug met een paar boeketten bloemen. Hij is naar de Fresh Market geweest, een van de rustigste supermarkten hier, en die hebben dus van alles. Nu is er weer kleur in huis en daar kan er niet genoeg van zijn!
Voor onze lunch gaan we Vienna in. Eerst rijden we naar de Walgreens drive thru om nog wat medicijnen op te halen. Inderdaad heb je zo geen contact, heel goed. Daarna moet ik toch de Petco in om botjes voor Orion te kopen. Ik doe mijn handschoenen aan en neem gelijk 6 zakken mee zodat we zeker een maand vooruit kunnen.

Bij Zoe's Kitchen wast de medewerkster eerst haar handen voor ze mijn bak met de salade erin aanraakt. Dat gebeurde voorheen zeker niet. Verder zien we dat bij verscheidene restaurants de deurknoppen schoon worden geboend. Rick haalt zijn salade van de Griek en ook daar zijn ze heel voorzichtig. Ik vind de hygiene omtrent voedsel hier altijd al indrukwekkend, maar nu helemaal.

Thuis genieten we van het eten. De bloemkool rijst bowl met zalm is weer zo lekker! Rick gaat daarna terug in zijn auto werken. Intussen zijn de druppels, die een uur eerder vielen, weer weg. In plaats daarvan is er heel wat blauwe lucht en het is maar liefst 25 graden!

Natuurlijk ga ik op het deck daarvan genieten. Orion ziet van alles om tegen te blaffen en geniet op zijn manier van het langere tijd buiten zijn. De tijd gaat snel en voor ik het weet is Rick weer thuis. Het wordt ook wat koel buiten zo tegen vijven dus ik ga naar binnen.
Iedereen van Ricks kantoor moet nu van huis uit werken (of in Ricks geval vanuit zijn auto) dus ze hebben een manier gevonden om toch sociaal te zijn. Om half zes is er een virtueel happy hour. Ik maak een bloody Mary martini voor mezelf en Rick heeft een biertje. Zo wordt het een half uur lang gezellig, wat moderne technologie al niet kan doen!
Ons avondeten halen we vandaag van Zenola en wat is het lekker! Ook hier hoeft niets aangeraakt te worden behalve de tas met eten. Aan de bar beneden smullen we ervan, terwijl we de film Nanny McPhee kijken. Die blijft leuk.

Hier in Virginia zijn na vandaag 114 bevestigde gevallen van corona, maar dat zal ongetwijfeld meer worden. De ergernis over tieners, die niet binnen de perken worden gehouden, is groot. Niet ver hiervandaan hoestten tieners expres op verse groente en fruit en filmden elkaar dan. Die tieners hebben boetes opgelegd gekregen.

Hopelijk worden hier ook strengere maatregelen genomen, hoewel het gros van de mensen zich aan het fysiek afstand houden houdt. Maar hoe gaat dat als het langer duurt? We hebben geen andere keus dan het mee te gaan maken. Blijf gezond!

7 reacties:

Nina zei

Mooie foto van de bloesems.
Lief dat Rick bloemen meebracht. Hier ook 50 gele tulpen in huis, rechtstreeks van de kweker. :-)
Ik vroeg me af...is er in het ziekenhuis waar Katja werkt peer support beschikbaar? Dat kan prettig zijn als je heftige situaties meemaakt.
Take care in deze gekke tijd!

Anoniem zei

We zijn allemaal in een andere wereld terecht gekomen, hier in Nederland is het ook uitgestorven op straat, heb ik ook zorgen over mijn zusje die thuiszorg verleend aan dementerende ouderen, mijn nichtje die kraamverzorgster is bij mensen thuis.

1 1/2 meter afstand tot mensen is voor hun onmogelijk, ze hebben nu natuurlijk allemaal protocolen en beschermende kleding om te werken maar geeft bij de ouderen en gezinnen met jonge kinderen best veel paniek en toch willen en moeten zij de zorg leveren met heel hun hart.

Diep respect voor al die mensen in de vitale beroepen die dagelijks de strijd aangaan met dit vreselijke virus, maar je ziet ook mooie dingen gebeuren hier in de wijk veel ouderen buren, mensen doen nu de boodschappen zetten het voor de deur lopen naar achteren praten nog een poosje op afstand en zeggen we maken de rekening wel op en de betaling komt wel echt zo lief, jongeren die zingen en gitaar spelen buiten voor verpleeghuizen die nu volledig gesloten zijn voor bezoek van buitenaf, dus er komt hier in Nederland ook een soort van samenhorigheid op gang, keep safe.

Grtjes Toos

Petr@ zei

Hier in Nederland ook tieners die gewoon bij elkaar blijven komen (De mijne gelukkig niet). Op die leeftijd kijk je er toch anders naar, je voelt je toch een soort van onsterfelijk of zo. Neemt niet weg dat ze er op gewezen moeten worden (desnoods keer op keer) en helemaal als ze zich misdragen door expres te gaan hoesten!

Ik vind het mooi om te zien welke initiatieven er ineens komen en hoe creatief mensen ineens zijn. Dit overstemt gelukkig het deel van de mensen die zich op zijn slechtst laten zien.

Geniet vooral van het mooie om je heen!

Anja L. zei

Ik kan me zo voorstellen dat je zorgen hebt om Katja. Het is geen pretje als je nu in de gezondheidszorg werkt.
Wij gaan vandaag een tegoedbon kopen voor een winkel/restaurant dat alleen lokale producten verkoopt en gebruikt. Ik zou het zo jammer vinden als ze het niet gaan redden.
Geniet van de bloesems.

Marion2 zei

Opmerkelijk hoe wereldwijd min of meer hetzelfde gebeurt: hamsteren van wc-papier, handgel en voedsel en jongeren die toch bij elkaar komen of zeer respectloos zijn.

Wat goed dat de restaurants zo precies zijn met de hygiƫne. Wij willen vanavond eten bestellen, maar ik vind het ergens toch eng. Terwijl de artikelen in de supermarkt
natuurlijk ook door mensen aangeraakt worden...

Wel fijn dat het bij jullie al 25 graden is!

Anja zei

Ik kan me voorstellen dat jij je zorgen maakt om Katja. We zijn in een rare wereld terecht gekomen. Wij blijven zoveel mogelijk thuis, de boodschappen laten we thuis bezorgen. Ik verbaas me erover (kan het niet begrijpen) dat er nog zoveel mensen op uit gaan. In Zandvoort kon je over de hoofden lopen vandaag..........hoe dan????? Ik word kotsmisselijk van die berichten, sorry. We moeten dit met zijn allen samen doen!!!! Op Facebook zag ik dat Eveline en Riekje mondmaskers hebben gemaakt voor Katja....geweldig!!
Stay save!

Petra zei

@Nina - Nee, volgens mij geen peer support. Er is ook wantrouwen want hoezeer is het ziekenhuis voorbereid? Ze hebben nu al 12 patienten en er komen er meer natuurlijk. Hoeveel meer? Alles is dicht daar in NJ maar mensen vinden toch weer een weg om samen te komen.

@Toos - Gelukkig gebeuren er ook heel positieve dingen, zoals je in mijn blog van vandaag zult kunnen lezen. Het zijn degenen, die het allemaal aan hun laars lappen die het zo gevaarlijk maken.

@Petra - Doe ik zeker en ouders hebben toch echt wel een rol in hoe tieners zich gedragen, al zie ik online dat mensen allerlei excuses aandragen voor die ouders.

@Anja - Wat ook nog zo moeilijk is voor Katja is dat dit niet de baan is die ze wilde, daarvoor studeert ze nog. Hopelijk komen de beschermingsmaterialen voor de zorgwerkers snel.

@Marion - Ja, de mensheid, he. Er zijn veel verschillen, maar deep down inside zijn we allemaal hetzelfde. Die 25 graden was nog tijdelijk, maar de temperaturen gaan wel omhoog.

@Anja - Wij krijgen onze boodschappen ook zoveel mogelijk thuis bezorgd. Dat van Zandvoort gebeurde in mindere mate bij het Tidal Basin in Washington met de kersenbloesems. Ik hoop dat de National Park Service er iets aan doet want duidelijk nemen mensen niet hun eigen verantwoordelijkheid. Zo ergerlijk! Voor jullie ook: blijf gezond!