Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 25, 2020

Over een regenachtige woensdag

Rick staat op als ik echt nog half in slaap ben. Ik draai me nog eens om en oeps, het is opeens vijf over half negen als ik weer wakker word! Volgens mijn Fitbit heb ik meer dan 9 uur geslapen en mijn slaapscore is "excellent". Dat gebeurt niet vaak!

Waarschijnlijk is het regenachtige weer de reden want het is nog erg donker in de kamer. Als ik beneden kom heeft Rick er al een hele dagtaak opzitten. Hij is 60 en kan dus profiteren van het senioren uur van de supermarkten voor ze daadwerkelijk opengaan.

Hij was bij Whole Foods waar ze door de hele winkel gekleurd plakband zes voet (ongeveer anderhalve meter) apart hebben geplakt. Rick voelde zich daar erg goed bij. Bij de Giant was er alleen tape bij de kassa's, maar Rick vertelt dat een ouder stel bij zijn afrekenen vlak achter hem stond. 

We weten inmiddels dat het virus ook Vienna bereikt heeft. Weliswaar is de man, die het heeft, in quarantaine, maar hij beschrijft zijn symptomen in een Facebook groep waar veel inwoners van onze stad lid van zijn. Gek genoeg heeft hij (en met hem anderen, die door dezelfde persoon besmet zijn) geen koorts en ook geen hoest. Wel zijn zijn smaakpapillen aangetast en hebben velen van hen pijn in hun rug. 

Voor mijn ontbijt eet ik de restjes van gisteravond en daarbij wat worteltjes. Dan is het tijd voor mijn op de plaats hardlopen. Mijn heup blijft pijn doen met lopen, maar niet als ik zo op de plaats hop. Dat doet me denken dat het toch een spier is of wellicht een zenuw, want de pijn trekt naar mijn knie en voet. 

Zoals ik al schreef is het een regenachtige dag en ik besluit het huis eens aan een schoonmaakbeurt te onderwerpen. Ik maak de badkamers en keuken schoon, iedere deurklink ook. Daarna stofzuig ik boven en beneden en stof ook wat af. Het zal niet zo grondig zijn als onze schoonmaaksters, maar voor Rick en mij is het voorlopig weer netjes.

Rick zit net zoals gisteren heel veel aan conference calls. Orion is gelukkig vrij rustig. Als ik klaar ben met schoonmaken is het lunchtijd. Vandaag doe ik eens wat anders. Ik neem een overgebleven tortilla van gisteravond en beleg die met ham, kaas, tomaat en komkommer. Voor ik de ham erop leg is het eigenlijk best een mooi geheel. We moeten toch wat en het is een erg lekkere lunch.
Als Rick terug naar zijn kantoortje gaat neem ik Orion weer mee de van in. Ik speel wat Pokemon Go in het centrum van Vienna en neem heel wat foto's van (soms natte) bloemen. Ik merk dat dat echt helpt met me rustiger voelen. Ik ben dan wel niet echt in de natuur, maar fotografeer die wel.

Het valt echt op hoe rustig het is qua verkeer. Gewoonlijk moet ik bij de meeste kruisingen wachten en nu kan ik zo oversteken. Het verkeer bestaat voornamelijk uit bedrijfsauto's, die dingen bezorgen of gaan maken.


















Thuis tref ik Rick weer aan een van de conference calls. Ik maak eens een foto van ons kantoor zoals het er nu uitziet. Ik zou willen dat ik een voor en na foto had. Het lijkt nog steeds heel vol, want Rick is wat dat betreft een hoarder, maar dit is het netst dat het kantoor er in 20 jaar uitziet!

Rechts van Rick is mijn bureau, veel leger, maar ik kan me niet concentreren als het zo vol met spullen staat in die kamer. Rick is van plan dit weekend verder te gaan met opruimen. Die bakken onder zijn bureau bijvoorbeeld moeten ergens anders heen zodat hij zijn benen kan strekken. Maar tot nu toe gaat het goed met thuis werken deze week.
Rond zessen komt Rick uit zijn kantoor en roept vrolijk dat het happy hour is. Helemaal goed! We drinken een lekkere cocktail (blij dat de slijters hier nog wel open zijn als we straks meer vodka nodig hebben). Zoals iedere avond spreekt Trump op tv, maar wij kunnen zijn stem even niet meer uitstaan, dus zetten we het geluid uit tot het ware nieuws weer komt.

Voor ons avondeten hebben we gehaktballen in pasta saus met paprika en ui over bloemkool rijst. Het smaakt ons goed. Intussen zendt Katja een foto van de in chocolade gedoopte aardbeien, die wij haar stuurden. Alle kleine "pick me ups" helpen nu en Katja is er ook erg blij mee. Lang leve internet weer eens!
Zoals iedere avond gaat de tv aan en vooral blije shows. We zijn benieuwd hoe het met de televisieshows zal gaan. Op een gegeven moment zullen ze geen originele meer hebben. We verwachten dus veel herhalingen.

6 reacties:

Petr@ zei

Rick kan vast niet lekker gezeten hebben aan zijn bureau, zonder zijn voeten onder het bureau kwijt te kunnen.
Ik werk op de slaapkamer van een van de kinderen, aan het bureau met bureaustoel. Aan de eettafel zit toch niet comfortabel zo lang achter elkaar.

Lief, jullie cadeautje voor Katja!

Reny zei


Geweldig...het kantoor van Rick, als ik daar zou zitten zou ik de neiging hebben om op te gaan ruimen maar dat willen die mannen dan weer niet, ha ha. Kan me niet voorstellen dat het lekker zit, als hij zijn benen niet kwijt kan onder het bureau :) :).

Happy Hour klinkt goed, wij proberen er ook maar wat van te maken. We werken beiden nu thuis en genieten van de kleine momenten, samen koffie drinken, een simpele lunch buiten in de zon......en dat op dagen dat we normaal gesproken op kantoor zouden zijn.

Stay safe and healthy !

Groetjes,
Reny

Marion2 zei

Herkenning! Ook bij ons ziet het thuiskantoor er zoiets uit. Ik heb er al heel vaak over geklaagd. Maar in tegenstelling tot jou bereik ik helemaal niets :/. Er liggen bijvoorbeeld tijdschriften, nog in het plastic, van minimaal vijf jaar oud, een pc die al vele jaren buiten werking is, een audioset die nooit meer gebruikt wordt,... Nou ja, een troost om te weten dat het niet alleen hier zo is. En gelukkig is de rest van het huis wel naar mijn zin.

Wat een leuke attentie voor Katja! Wij hebben meegedaan aan een digitale kaartenactie voor zorgverleners. De kaart is dan gratis, alleen de postzegel moet je betalen. Een mooi gebaar, vind ik.

Petra zei

@Petra - die dozen gaan hopelijk dit weekend weg. Rick is een enorme pakrat en ik juist het omgekeerde.

Petra zei

@Reny - ja, een heel nkeuw ritme. Hetzelfde voor jullie!

Petra zei

@Marion - ik sloot de deur naar dat kantoor maar al staat mijn bureau er ook.