Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 05, 2020

Over een rustige en toch drukke dag

Weer heb ik heerlijk tot acht uur geslapen. Rick heeft nog een nachtje in Katja's kamer doorgebracht al is hij nu echt koortsvrij. Ik hoor hem net vertrekken als ik mijn sportplunje aandoe. Hij zendt een sms-je dat hij ontbijt gaat halen van Starbucks. Helemaal goed.

Na dat ontbijt begint Rick met thuis werken en telefoontjes. Ik doe mijn cardio tot ik naar de sportschool moet. Sharon maakt er daar weer een goed half uur van. Zij is op zoek naar ontsmettende doekjes, maar overal waar ze geweest is zijn ze compleet uitverkocht. Ik beloof er vandaag ook naar te zoeken. 

Deze Anytime Fitness is zo ontzettend vies! Volgens Sharon is Travis degene, die hem schoon moet houden. Niet om onaardig te zijn, maar die Travis is liever lui dan moe. Hij moet officieel om tien uur op zijn werk zijn en als ik om half elf vertrek is hij er nog niet. Dat is een dagelijks iets. 

De vloeren zijn dan ook ronduit walgelijk. De toiletten bezoek ik al tijden niet meer en de apparatuur maken we grondig schoon met een doekje. We zijn het erover eens dat mocht er een uitbraak van coronavirus hier komen we beiden niet naar deze sportschool zullen gaan. 

Het is weer erg lekker weer hoewel minder warm dan de afgelopen dagen. Overal staan vroege bloesembomen te bloeien en ik kan niet laten er weer een paar foto's van te nemen. Het hoogtepunt van de kersenbloesems in Washington wordt eind deze maand verwacht. Dat is voor mij altijd het officiele begin van de lente.



Thuis maak ik nog even mijn 10000 stappen vol en dan is het alweer lunchtijd. We besluiten salades van Cava te halen en zoals ik Sharon had beloofd ga ik even bij de drogist daar kijken. Die hebben nog een tiental dozen van de doekjes waar zij naar zoekt en ik sms Sharon daarover.

Rick is weer aan de telefoon als ik de salades thuis breng. Hij eet dus aan zijn bureau en ik houd Orion koest. Die ziet namelijk constant de eekhoorns op de horrendeur klimmen. Die wil Orion vangen, maar dat geblaf is niet goed als Rick aan de telefoon is.

Uiteindelijk neem ik Orion maar mee in de van als ik boodschappen ga doen. Eerst tank ik bij het Safeway benzinestation. De benzine is hier heel goedkoop! In de winkel is het rustig en ik neem de dingen, die Saskia me heeft gevraagd te kopen, mee en ook nog wat andere dingen om mee op reis te nemen.

Helaas voor Sharon zijn hier de schappen voor ontsmettende doekjes inderdaad compleet leeg. Het briefje zegt wel dat er maar vier per klant gekocht mogen worden. Ik ben benieuwd wanneer die doekjes en handontsmettingsmiddelen weer te koop zullen zijn. Op het internet kosten flessen van dat laatste meer dan $50!
Terug thuis ga ik de Lickimat proberen met Orion. Ik smeer er een eetlepel pindakaas op uit en hij is er zowaar meer dan een half uur mee bezig. Dit schijnt een kalmerend effect te hebben en dat merk ik inderdaad. Orion gaat daarna lekker slapen. Ik ga er ook yoghurt en andere dingen op smeren.
Vanavond heb ik met Sara afgesproken voor happy hour in de bar van Bonaroti. Zij is hier nog nooit geweest. We bestellen een glas wijn en ik neem weer de heerlijke Michelangelo soep en een salade. Sara heeft de calamari en garnalen in een pittige tomatensaus, die er ook erg lekker uitziet. We delen nog een plankje met antipasti, terwijl we van alles bespreken.

Voor we het weten is het na zevenen. We spreken de volgende keer af, alweer in mei! Dan brengt Sara me naar huis. Het lijkt alsof ik vandaag "niets" gedaan heb, maar wat vloog de dag voorbij!

3 reacties:

Petr@ zei

Je kunt heel druk zijn met 'niets' doen! Ik vind de dag ook altijd voorbij vliegen als je allerlei kleine dingen doet, vooral als je er de deur voor uit moet.
Hier ook geen desinfecterende gel meer te krijgen. Ik had alvast voor Thailand willen halen maar helaas....

Anoniem zei

Haha, wanneer mijn thuis werkt, moet ik onze honden (2 teckels) ook altijd 'stil' houden. En ik kan je vertellen, dat is een flinke klus :) Ik ga zo'n matje ook eens proberen, want 1 van de teckels is erg zenuwachtig en angstig.

Wij houden het corona virus heel goed in de gaten, aangezien we 2x dit jaar naar USA gaan. (mei:California/Nevada & augustus:Texas)

fijn weekend.
Marjon

Petra zei

@Petra - Ik ben benieuwd wanneer het weer te krijgen is. Ik neem toch aan dat de fabrieken doordraaien, hoewel als ze in China zijn misschien niet.

@Marjon - Orion is dol op het matje. Voor mij is het andersom, ik zou 6 april naar Parijs gaan, maar kijk dat ook nog even aan.