Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 02, 2020

Over kleine voorbereidingen op een mogelijke coronavirus uitbraak

Het weekend is weer voorbij dus Ricks wekker gaat om zeven uur af. Hij blijft nog een half uur doorslapen en dan staan we tegelijkertijd op. Iedere ochtend heeft Rick het HLN nieuws aan (van CNN) en het gaat de hele tijd over coronavirus. Ik probeer me er niet te druk om te maken, maar al dat nieuws doet me voelen als na 9/11, alsof de ondergang van de wereld nabij is. 

Zelfs als dat zo is leef ik liever zonder nieuws over ieder nieuw geval of dode te horen. Het enige wat wij kunnen doen is ons zo goed mogelijk voorbereiden en goede hygiene toepassen. Ik vraag Rick dan ook of het nieuws uit mag. 

Zo praten we ook nog eens gezellig tijdens het ontbijt. Voor mij bestaat dat uit een gepocheerd ei en wat worteltjes met de overgebleven tzatziki van mijn salade van zaterdag. De worteltjes zijn nog maar net goed dus ik kijk eens of Orion ervan houdt. Dat blijkt zeker het geval en hij knauwt er met smaak een aantal op.

Rick vertrekt naar zijn werk en ik begin aan mijn dagelijkse op de plaats hardlopen. Ik kan mezelf op het moment niet motiveren om de elliptische machine te doen. Als het tijd wordt om naar Anytime Fitness te gaan heb ik er zo'n 8000 stappen opzitten. De rest komt gedurende de dag wel.

Sharon wacht me weer op met een uitdagend half uur gewichten. Ook zij houdt zich bezig met het coronavirus, hoewel we het (als het goed is) nog niet hier in Virginia hebben. Sharon wil dat de manager van de sportschool een briefje op de deur hangt met de vraag om alle gebruikte machines schoon te maken, handen goed te wassen en niet te komen als je ziek bent. 

Dat lijkt mij een goed idee, maar Travis is lui en hij heeft het nog niet gedaan (net als hij de sportschool niet schoon houdt). De enige reden dat ik nog naar Anytime Fitness ga is Sharon. Als zij ergens anders heengaat volg ik haar. 

Het is intussen al 16 graden en ik zie de narcissen bijna groeien. Zulk heerlijk weer en ik neem Orion uit voor zijn wandeling. Als ik terugkom zijn de 10000 stappen behaald. 
Vanmiddag heb ik een hele boodschappenlijst af te werken. Op weg naar Zoe's Kitchen haal ik mijn medicijnen van Walgreens en koop ook vast wat medicijnen voor het geval een virus ons te pakken krijgt. Hoeft niet eens corona te zijn, maar de schappen zijn bijna leeg dus dan hebben we het maar in huis. 

Bij Zoe's Kitchen word ik als een oude bekende begroet en krijg meteen mijn bloemkool rijst bowl aangereikt. Daar ga ik voor het huis in de zon van genieten. Onze buurvrouw komt thuis en roept dat het zulk heerlijk weer is. Dat is het zeker!
Zo blijf ik tot het bewolkt wordt buiten zitten. Dan is het tijd voor de rest van mijn boodschappenlijst, die ik in Notepad op mijn telefoon heb staan. Ik begin bij de Giant en behalve alleen dingen voor deze week sla ik ook blikken groente en eten voor in de vriezer in. Er wordt hier gezegd dat je voor twee weken voedsel moet hebben, maar vandaag sla ik in voor tenminste een week. Het valt me op dat ook veel van dat soort etenswaren bijna uitverkocht zijn.

Bij de Whole Foods koop ik nieuwe tulpen en behalve avondeten ook wat lekkere snacks, zoals prosciutto en mortadella (daar ben ik in Bologna gek op geworden). Verder gaan er een pot vitamine C en een flesje vlierbes drank mee. Het is zaak onze immuunsystemen op peil te houden. En nu voel ik me een stuk rustiger. Ik heb zo alles gedaan wat ik kan doen.

Intussen waait het opeens keihard dus buiten zitten is er niet meer bij. Met een tevreden op zijn botje kauwende Orion ga ik verder in mijn boek. Om de een of andere reden duurt het even voor ik erin kom wat heel ongewoon is voor boeken van deze schrijfster. Ik denk dat ik gewoon de rust niet heb om me te concentreren.

Als Rick thuiskomt beginnen we aan het avondeten. Ik maak zalm met Old Bay kruiden in de airfryer en daar hebben we spinazie en bloemkool puree bij. Het is een lekker maal en die zalm komt altijd perfect uit de airfryer.

Door het buiten zitten ben ik zowaar een beetje verbrand dus voel me heel rozig. Het fijne van zulke warme dagen is nu dat er spoedig nog veel meer zullen volgen.


8 reacties:

Jort & Suus - On the road zei

Heerlijk bijgelezen van San Francisco het staat op ons lijstje voor volgend jaar.

Voor wat betreft het virus. Ik werk in een ziekenhuis en we hebben gisteren wel een bijeenkomst gehad die misschien wel meer duidelijkheid schepte dan afgelopen dagen het nieuws deed. Goed voor jezelf zorgen en op tijd handen wassen etc. Een onbekend en nieuw soort virus kost tijd om iets tegen te doen. Gelukkig zijn de artsen en ziekenhuizen minder in paniek dan de media. Dus ik luister maar naar mijn baas.

Mijn ouders wonen in het dorp waar de eerste (en tot nu toe meeste) gevallen zijn. Ik maak maar wat grapjes met ze. Maar om het niet op te zoeken ga ik er voorlopig niet heen.

Fijne dag vandaag! Hopelijk net zulk lekker weer voor je als gisteren.

Anja L. zei

Ik word gek van die paniekberichten in de media. Daar wordt je pas bang van.
Wat heerlijk dat je lekker buiten in de zon kan gaan zitten, dat lukt hier nog niet, helaas. Maar ik ben al blij dat ik vandaag eens blauwe lucht zie.
Ik ben benieuwd naar het resultaat van Super Tuesday.
Fijne dinsdag!

Sally zei

Ik kijk/luister ook niet meer naar het nieuws. Maakt je meer ongerust en hier in BraziliĆ« is altijd de dengue die meer doden maakt (in bepaalde regio’s hier). Goede hygiĆ«ne is vooralsnog het enige wat ik zelf kan doen

Anoniem zei

Top om te weten van het eitje, dan ga ik gewoon door, helemaal prima! En ook al zijn we zo 'best friends' zal ik gewoon cadeautjes blijven sturen als je wilt, ik probeer altijd eentje te doen die je nog niet hebt gehad om je verschillende dingen van Nederland te laten zien. En in mei gaan we naar Aruba (en in juli en oktober), ook een van jouw favoriete bestemmingen, (waar je wel al tijd niet meer bent geweest). En ik kijk ook niet naar het nieuws met al die corona, voorkomen is beter dan genezen, maar wat een paniek allemaal. Goed om je beetje voor te bereiden en voor de rest hopen dat het weer overgaat, net als Sars en Mers in het verleden. Groetjes Nikie

Anoniem zei

Ik kan ook heel slecht tegen al dat nieuws erover. Hier op de universiteit zijn ze nu ook al bezig met allerlei contingency plannen enzo, want als we dicht moeten, hoe geven we dan les. Ik denk (maar misschien is het meer hoop) dat het allemaal vooral heel erg paniekvoetbal is. Met al die verschillende nieuwskanalen die hun kijkers ergens vandaan moeten halen is dit natuurlijk wel het ultieme evenement om het lekker uitgebreid over te hebben. Aan de andere kant, ik zou over twee weken naar Europe gaan, en dat doe ik dus maar niet. Brrrr. Misschien tripje naar Maine? Hier zijn we en heel remote en reist bijna niemand heen, dus we zitten wel veilig denk ik:)

Grts
Judith

anoniem zei

Doe al ruim een jaar aan mediastilte in Nederland en volg het nieuws via Ware Tijd in Suriname. Het nieuws wordt erg gefilterd daar en je leest nog eens wat van het leven in Suriname. Ook de commentaar artikelen zijn interessant. In Nederland is het nieuws tamelijk links, eenzijdig en drammerig. Lees ook maar eens de site klimaatgek.nl
Mooie reportage en foto's over L.A. Petra, ga zo door.

Anja zei

Lekker om buiten in de zon te zitten. Hier vandaag ook een zonnige dag maar we hebben veel regen gehad. Ik volg het nieuws over het virus wel maar laat me niet gek maken. Goed handen wassen en grote menigte vermijden. En dan denk ik altijd maar: Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest.

Petra zei

@Suus - Het is goed dat de medische experts hun mening geven. Zeker in dit land waar de president nog steeds probeert te doen alsof het allemaal niets is.

@Anja - Ja, wij zijn ook zeer benieuwd.

@Sally - Oei dengue, dat is vreselijk!

@Nikie - Wij hopen dit jaar wel weer eens naar Aruba te gaan.

@Judith - Nee, dank je, ik ben net zo blij dat we lentetekenen zien

@Anoniem - Dank voor de tips

@Anja - Ik heb een tegel met dat gezegde in onze slaapkamer hangen.