Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 30, 2020

Over een zonnige maandag

Rick is weer zo gedisciplineerd, werkdag dus hij staat om zeven uur op. Ik lig nog lekker te pitten en volg een uurtje later. De koffie staat klaar en ik eet de rest van mijn ontbijt van gisteren op. Dat is erg lekker, moeten we vaker doen!

Na mijn uur op de plaats hardlopen ga ik naar boven om Sharons nieuwste gewichten routine te doen. Die is intens! Ik vind het heel fijn om gewoon de oefeningen te doen, die zij mij opgeeft. Alle spieren komen aan bod en ik heb een half uur nodig om alle combinaties te doen. Wat ben ik weer blij met mijn gewichten en mini bosu. Al die dingen kun je nu ook niet meer krijgen met iedereen die thuis sport. 
Intussen is de zon er ook en ziet de wereld er weer een stuk vrolijker uit. Ik doe mijn dagelijkse brein spelletjes, zoals Elevate, en neem dan Orion de achtertuin in. Daar is hij het rustigst en Rick heeft vandaag weer bijna aan een stuk door conference calls. Hij werkt aan een groot project dat vrijdag af moet zijn. Ik ben dankbaar dat Rick in deze onzekere tijd zoveel werk heeft.

Rond enen heeft Rick een pauze en maken we onze salades. We eten ze met smaak voor het huis op en dan heeft Rick alweer zijn volgende telefoontje. Ik bel Christine terug, die haar dagelijkse lange wandeling maakt.

Het is goed met een vriendin wat stoom af te blazen. Ik merk dat ik het ene moment heel rustig ben en dan opeens zo'n paniekgevoel krijg. Ik heb mezelf opgedragen niet verder te denken dan vandaag. Dat gaat me redelijk af, maar soms ook niet.

Nadat we ons gesprek hebben afgerond ga ik naar het centrum van Vienna om wat Pokemon Go te spelen en weer bloemen te fotograferen. Dat laatste is vlakbij het W&OD pad wat langere bloglezers zich nog zullen herinneren. Ik ben gewoon geschokt hoe druk dat pad is! Ik zou me daar helemaal niet prettig bij voelen.














Op de weg terug naar huis hoor ik op de radio dat onze gouverneur ook een "blijf thuis" bevel af heeft gekondigd. Misschien wordt die W&OD route dan nu afgesloten. Ik hoop het maar. Wij luisteren in ieder geval en nu kan er $2500 aan boete of een jaar in de gevangenis worden gegeven aan degenen, die zich niet aan dit bevel houden. We hebben hier in onze county (provincie) officieel 188 gevallen, maar het werkelijke aantal is waarschijnlijk veel meer vanwege het gebrek aan testen.

De rest van de middag neem ik Orion de achtertuin in en ga daar in de zon zitten. Orion rent langs het hek met Mia en wordt zo lekker moe. Het lentegroen vind ik altijd zo mooi, bijna een neon kleur. Tegen half vijf wordt het me te koel en gaan we terug naar binnen.

Tegen zessen is Rick klaar met zijn werk en hebben we ons happy hour weer. Als avondeten grilt Rick verschillende soorten worstjes en die verorberen we met paprika, ui en bloemkool puree. Het is een zeer smakelijk maal.

Jammer genoeg duurt dit mooie en warme weer (het werd vandaag 23 graden) nog niet, maar dagen als deze maken alles toch minder deprimerend. Nu moeten we dus zoveel mogelijk thuis blijven tot 10 juni. Hopen maar dat het gros van de mensen zich eraan houdt.

7 reacties:

Sally zei

Ook ik probeer trouw mijn oefeningen dagelijks te doen. Geeft me wat structuur in deze rare tijd. Wat een vrolijke foto's van al die bloemenpracht en geweldig hoe Orion daar op het deck staat.
Ik verwacht dat ze ook hier in de staat Sao Paulo de 'blijf thuis' maatregel zullen verlengen. Gelukkig nemen ze het hier heel serieus en zie ik idd weinig mensen op straat en houdt men voldoende afstand.

Anoniem zei

Wat een bloemenpracht nu overal he,ik kan er zelf ook zo van genieten.
Ook die bloeiende bomen nu...dat heeft zo iets liefelijks.
Het voorjaar vind ik ook de mooiste tijd van het jaar,
al dat ontluikend groen en kleur..
Echt duur die tulpen daar bij jullie.
Hier betaal je bij een kweker 5 euro voor 5 bossen,dat zijn dus 50 tulpen.
En in de winkel kost dat,3 bossen voor 5 euro.
Hier in limburg heeft een kweker zijn vele bossen tulpen,
bij een ziekenhuis afgeleverd voor het personeel,
voor de waardering voor het vele zware werk dat ze verrichten,
nu in deze moeilijke tijd.
In plaats dat ze vernietigd worden...
ook de kleine roosjes in potjes kunnen ze niet meer kwijt
en nog zoveel meer,er is niet genoeg afzet meer voor export.
Vele bedrijven hebben het zeer moeilijk nu.

groetjes Joke

Marion2 zei

Wat een gezellig blog toch weer! Ik vind het bewonderenswaardig dat je ondanks min of meer huisarrest
zoveel en leuk weet te schrijven.

Tineke zei

Wij hebben tot 28 april de intelligente lock down verlengd zien worden.
Voor veel ouders best pittig, kids hele dag thuis, les geven en ook nog zelf zien te werken.
Maar premier Rutte doet het hier goed, samen komen we er uit.
Bij ons komt er warmer weer aan, maakt het makkelijker, ook moeilijker om niet allemaal tegelijk de natuur in te gaan.

Anja zei

Mooie bloemenfoto's, de natuur ontluikt ook hier. Tot 28 april de intelligente lock down hier. Ik hoop met heel mijn hart dat iedereen zich eraan gaat houden. Er worden zomerse dagen voorspeld en het paasweekend komt eraan. Maar....we moeten wel!! Wij zouden nu met onze nieuwe caravan op de camping staan, dit gaat heel begrijpelijk niet door. We gaan nu samen bbqen in onze achtertuin, ook leuk. Stay safe daar in Virginia.

Petra zei

@Sally - ik merk dat een routine mij ook helpt. Altijd al maar nu des te meer.

@Joke - Ja, bloemen zijn hier duur.

@Marion - Dank je! Ik ben dan bang dat de dagen teveel hetzelfde worden, maar dat valt tot nu toe best mee.

@Tineke - Hier is het tot 10 juni en voor de schoolkinderen wordt de rest van het schooljaar thuis onderwezen. Het lijkt allemaal eindelijk eens doorgedrongen tot onze leider dat dit een zeer serieuze crisis is. Dat tegelijk de natuur ingaan is hier ook. Zo dom!

Petra zei

@Anja - Ja, hier zijn ook alle campgrounds gesloten. Echt erg jammer voor jullie! Ik zou over een week naar Parijs gaan, maar ja :(. Ik zie intelligente lock down en neem aan dat dat hetzelfde is als hier?