Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 04, 2021

Dag 6 Florida: Over eindelijk wat warmer weer

Gisteravond lag ik er een stuk eerder in dan Rick en ik ben dus ook vroeger wakker. Ik maak alvast thee en overhandig die aan Rick in bed. Zo zijn de rollen eens omgekeerd.

Als we op ons gemak thee gedronken hebben, gaan we op weg voor het ontbijt. We halen de koffies van Starbucks en bestellen eggs Benedict van The Reef. Daar hebben ze ruime keuze in. Ik neem de "Florida Native" met gegrilde grouper, spinazie en tomaat, Rick de "Royal" met zalm, spinazie, tomaat en kappertjes. 

Op ons balkon smaakt het allemaal heerlijk. Ik wil dit morgen nog wel een keer. De zalm van Rick is niet gerookt, anders zou ik die zeker nemen. Ik ga me beraden wat mijn keuze morgen zal worden. 

Het is eindelijk wat warmer tegen de tijd dat we onze strandwandeling gaan maken, een graad of veertien, maar belangrijk is dat er weinig wind staat. Het is zo heerlijk in de zon en ik kan mijn jas zelfs uitdoen. 

We lopen dit keer naar een pier ten noorden van ons appartement. Het strand is bezaaid met aangespoelde dingen na de harde wind van de afgelopen dagen. We zien vooral veel sponzen en vragen ons af of die ook schoongemaakt zouden kunnen worden om te gebruiken. We proberen het maar niet. 






In Redington Beach vergapen we ons aan de enorme huizen. Degene met het blauwe dak is onze favoriet, maar ik zou ze allemaal wel willen hebben. Jammer dat een paar miljoen de laagste prijs is. Er is hier heel wat geld, in Belleair Beach staan ook zulke joekels van huizen. 



Na de pier maken we rechtsomkeerts en lopen gedeeltelijk via het strand, gedeeltelijk via de weg terug. Ik heb zo'n achtduizend stappen bijeen, de rest komt later vandaag wel. We nemen onze douches en bedenken dan wat we de rest van de dag willen doen. 

In mijn blog van 2012 zag ik dat we bij Jimmy's Fish House & Iguana bar hadden gegeten. De foto's online zien er goed uit en we rijden naar Clearwater Beach. Dit is de grootste toeristische plaats hier en we rijden eerst wat rond. Misschien dat we hier morgen weer heen gaan, we zullen zien.

Jimmy's Fish House is inderdaad een heel leuk restaurant en we krijgen een tafel vlak aan het water. Het is alleen wel wat koeler, dan we hadden verwacht. Ik heb een bermuda aan en zolang mijn benen maar in de zon zijn gaat het wel, anders br! 
Het uitzicht is wel prachtig en mijn salade met gegrilde tonijn zeer smakelijk. Rick heeft een Cubaans broodje dat er heerlijk uitziet, maar wel erg machtig. De witte reiger hieronder bedelt net als een hond. Het is grappig om te zien. Hebben we Orion niet, bedelt er een vogel. Jammer genoeg voor hem of haar komt er niets zijn kant op.


Na het eten zijn we blij even in de warme auto te zitten. Aan het water is het een stuk koeler dan een beetje landinwaarts. We besluiten dat een middag op het strand zitten (nog) geen goed idee is. Er zijn een aantal leuke mini golf banen en wij gaan naar Smugglers Cove vlakbij ons appartement. 

We vinden deze mini golfbaan strenger qua coronavirus maatregelen, dan degene in North Carolina in oktober. Overal waarschuwingen zes voet uit elkaar te blijven en dat lukt goed. Er is een groepje van vier mensen vlak voor ons en zij laten ons voorgaan. Wel zo fijn, want dan hebben wij niet het gevoel hen te haasten. 
Bij het kopen van de entree konden we ook snacks voor de alligators kopen. Een pakje met vier, die we met een soort hengel naar hen kunnen gooien. Alleen hebben de alligators nul komma nul interesse. Ze slapen lekker door. Ik verwachtte dat al, want alligators eten over het algemeen 's nachts. We moeten smakelijk lachen om de desinteresse. 
De baan is heel piraatachtig en we gaan trap op, trap af (125 treden). Rick en ik zijn aan elkaar gewaagd. Hij wint de eerste negen holes met twee punten en ik word beter naarmate we verder gaan. Als we de scores bij elkaar optellen blijken we gelijkspel te hebben gespeeld, 48-48. Het is een leuke baan en zoals altijd verzuchten we dat we er zo graag een in de buurt zouden hebben. 
De rest van de middag hebben we zin om gewoon te ontspannen. Ik heb een nieuw boek in mijn serie over de Nantucket familie en Rick tijdschriften. Ik vind de wind te koud en ga op de ligstoel op het balkon lezen. Rick gaat wel op het strand zitten. Grappig, dat ik van boven alles kan zien wat hij doet. 
Tegen vijven is Rick weer boven en pakt zijn drone om nog meer te filmen en fotograferen. Zolang hij mij maar niet online zet in mijn plunje en alles vind ik het prima. Ik ben helemaal in mijn boek en vind het moeilijk weg te leggen.

Tot de zon onder begint te gaan. We hebben crackertjes met kaas en salami voor het schouwspel en dat is het vanavond. Rick maakt heel veel foto's met zijn spiegelreflex camera, maar ik vind dat mijn telefoon ook prachtige foto's maakt en zo kan ik ook de bollen gebruiken. 




En nu is het alweer de een-na-laatste avond hier. We bestellen eten van Conch Republic. Dit keer neem ik de gegrilde grouper met in knoflook gebakken asperges. Rick heeft het shrimp feast met garnalen, die op drie verschillende manieren bereid zijn. We zijn het erover eens dat dit een goed restaurant is. 

Morgen schijnt het warmer te worden en hopen we op veel strandvertier. De man, die de strandsculpturen maakt, was vandaag hard bezig, dus we zijn benieuwd of we morgen zullen zien wat hij aan het maken is. Voor nu is het oogjes dicht en snaveltjes toe. 

5 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat het nu al wat warmer was en in elk geval zonnig. Prima dag om te mini golfen.
Prachtige zonsondergang, geweldig om dat zo van je balkon te zien.

Anja L. zei

Lekker dat jullie zo veel buiten kunnen doen! Mini golf zou ik ook wel weer eens willen doen.
Wat een heerlijke plek hebben jullie gekozen om te verblijven.
Fijne vrijdag, ik denk dat wij straks ook naar het strand gaan.

Petra zei

@Petra - Ja, ik ben bang dat ik wel verwend ben nu.

@Anja - Het was echt genieten deze week.

Sophie zei

Wat een lekkere dag! Leuk dat je het wijnglas ook als soort bal gebruikte. En lekker een cuban sandwich, maken wij tegenwoordig wel eens als avondeten.

BiancaMA zei

Weer mooie foto's, wat een leuk en apart effect geven de ballen.