Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 07, 2021

Over de terugrit en Super Bowl zondag

Zaterdag 

Ricks wekker gaat om half zeven af. We maken ons snel klaar en sjouwen dan de rest van de spullen naar de auto. 

Terwijl we dat doen worden we getrakteerd op een vurige zonsopgang. Echt prachtig, daar moet ik natuurlijk de nodige foto's van maken.

We werpen nog een blik op de Golf van Mexico en trekken dan de deur van het appartement achter ons dicht. Wat een fantastische week hebben we hier gehad!







We halen koffies en egg bites van Starbucks en beginnen dan aan de lange rit naar het noorden. Waze zegt dat we om 20:15 aan zullen komen, maar dat gaat ongetwijfeld later worden met pit stops en lunch.

Jammer genoeg werkt het weer in noord Florida en zuid Georgia niet mee en rijden we door de ene na de andere regenbui. Misschien wordt zo het zand wel van mijn auto gewassen. Klein voordeel, zullen we maar denken.

We hebben er bijna 500 kilometer opzitten als we net voor twaalven stoppen in New Brunswick, Georgia. Daar voorzien we VLINDR van benzine en onszelf van een Subway salade.

Halverwege South Carolina neem ik het stuur over. Ik rijd naar Fayetteville,  North Carolina, waar we moeten tanken. We hebben nu nog ongeveer 4 uur te gaan. Na Georgia is het bewolkt gebleven, maar verder geen regen meer.

Om half zeven rijden we Virginia binnen. Nog iets meer dan 2,5 uur te gaan. Virginia lijkt altijd eindeloos! Letterlijk de laatste loodjes wegen het zwaarst.
Opeens bedenk ik me dat ik Disney Plus op mijn telefoon heb. Waarom denk ik daar nu pas aan, ik had de hele weg van alles kunnen kijken?! Ik kies Lady en de Vagebond en wat is dat toch weer een leuke film, die ik al heel veel jaren niet heb gezien. Dat brengt ons weer anderhalf uur verder.

We zullen net na negenen thuiskomen en de meeste restaurants sluiten op het moment om negen uur. We besluiten een pizza met bloemkool bodem te bestellen van Vocelli. Die komt een half uur na aankomst ongeveer. 

Intussen weet Orion niet wie hij zijn rendier wil brengen. Hij rent van Rick naar mij en terug. Vandaar de niet scherpe foto, hij was alweer op weg naar Rick. Voor de pizza komt pakken we alvast wat uit, de rest komt morgen wel. 
De bloemkool bodem van Vocelli is lekker knapperig, maar de pizza enorm. We hebben ieder een helft met andere toppings. Wel allebei tomatensaus, maar ik heb Romano kaas en Rick mozzarella. Mijn helft bestaat verder uit champignons, tomaat en groene paprika. Het is zeer smakelijk!

Nog even ontspannen en dan zullen we met plezier ons bed opzoeken. Er wordt nog steeds sneeuw voorspeld vannacht, dus we zullen zien. Het gaat er hier altijd om waar de regen/sneeuwgrens loopt. 

Het zou leuk zijn om met een witte wereld wakker te worden, maar ik reken er maar niet op. Ik zie uit naar alle sneeuwfoto's uit Nederland!

Zondag

Nou, dat is anders wakker worden opeens! Geen Golf van Mexico, maar een witte wereld, het sneeuwt nog hard. Het is een mooie sneeuwval, grote vlokken.
Terwijl Rick Orion uitlaat haal ik mijn glazen bol tevoorschijn en maak vast wat foto's in de tuin. Onze "Let It Snow" vlag doet zijn naam eindelijk eer aan. 




Orion kijkt helemaal wild, zo gek is hij op sneeuw

Tijd om naar de Starbucks te gaan voor ons ontbijt. Daar worden we bij de drive thru begroet met "long time no see", men heeft ons gemist. Ook Nick wenst ons welkom thuis. 

Met de koffies en egg bites gaan we door Vienna rijden. Ook voor ons is het alweer een aantal jaren geleden dat we een mooie sneeuwval hadden. De afgelopen twee winters waren "sneeuwdroog", zoals de meteorologen dat zo mooi zeggen. 

Rick onderschat de gladheid en op een van de heuvelachtigste straten slipt hij flink, hij kan de auto nog net onder controle krijgen. Daarna zorgt Rick er gelukkig voor alleen de geploegde straten te nemen. Dat zijn er genoeg, want de Town of Vienna is er altijd heel snel bij. 

We brengen het glas naar de glasbak en spelen Pokemon Go. Het sneeuwt nog steeds hard en ik verlaat de auto af en toe om gauw wat foto's te maken. Ook dit keer heb ik mijn bol mee.










Inmiddels is het al na tienen en kunnen we gelijk door naar de Mosaic markt. Die wordt steeds kleiner, maar mijn favorieten staan er. Ik haal paddestoelen van King Mushroom en zie nu al uit naar mijn ontbijt morgen. Bij Greenheart Juice merkt de verkoopster ook op dat we er vorige week niet waren. Het Rooster groentensap met bloody Mary mix wordt vanavond weer mijn "mocktail" vanavond.

We bedenken ons dat we nu ook net zo goed onze boodschappen kunnen gaan halen bij de Safeway. Ik vind daar de paprika's en pepers zo kleurrijk dat ik er een foto van neem. Ik neem ook een paar bosjes tulpen mee, gezellig wat lente in huis. 
Na recepten voor Orion en mij van Walgreens te hebben opgehaald, keren we huiswaarts. Daar ga ik aan mijn stappen. Mijn uitzicht is wel heel anders dan het de afgelopen week was met die witte bomen!

Fairyville is ondergesneeuwd

De rest van de ochtend pakken we alles uit en doen de hardnodige was. Binnenkort zal ik de Disney cadeautjes naar Katja opsturen. Zo schattig, ik kan niet wachten ons kleinkind erin te zien!

Met dit weer is het een pho dag en ik laat het bezorgen van Roll Play. Het is weer smullen geblazen! Rick haalt een panini van Panera. 
Bij de post zitten twee mondkapjes van mijn favoriete Etsy winkel. Een heeft een regenboog stofje, de ander een met hartjes en LOVE, perfect voor Valentijnsdag, maar ook om gewoon te dragen. 

Deze mondkapjes zijn verreweg de best passende, die ik tot nu toe heb gevonden. Er kan een filter in wat ik ook erg fijn vind.  De maakster verloor haar baan door de pandemie en begon deze boutique daarna, dus ik ondersteun zo ook een klein bedrijf. 
Super Bowl avond betekent voor Rick de Engle chili, het speciale recept van zijn vader, als avondeten. Hij gaat er al vroeg mee aan de slag en het gaat genoeg zijn voor een weeshuis! Jammer dat mijn maag dat pikante eten niet meer aankan. Rick heeft er nog de hele week lunch van, denkelijk.
Inmiddels is het zonnig en veel van de sneeuw alweer gesmolten. Blij dat ik er foto's van heb gemaakt, maar ook fijn dat het snel weer weg is. De komende week schijnt er nog meer kans op sneeuw te zijn. Van mij mag de lente komen.

 Voor mijn avondeten laat ik Passion Fin sashimi bezorgen. Rick schept een bowl vol chili en dan gaan we naar de basement om de Super Bowl te kijken. Ik heb een grondige hekel aan Tom Brady en ben dus voor de Kansas City Chiefs. Heel veel kan het me niet schelen, al hoop ik wel op een spannende wedstrijd. 

Allemaal een fijne week gewenst, blijf warm!

5 reacties:

Marion2 zei

Wat een fantastische week hebben jullie achter de rug! Alleen al om mee te lezen
is genieten. Jullie zijn wel bikkels dat jullie het hele eind in een keer rijden.

Qua weer is het nu wel van het ene in het andere uiterste. Maar sneeuw heeft ook
wel wat, het doorbreekt de saaiheid.

Zo schattig die Orion met zijn blijdschap dat jullie er weer zijn. Dat vind ik
nou zo leuk bij honden.

Anja L. zei

Wat fijn dat jullie voor de sneeuw thuis waren. Wat een verschil met afgelopen week toen jullie wakker werden. Vienna ziet er zo leuk uit, je bent een goede promotor voor deze plaats.
Wat was Orion blij dat jullie weer thuis kwamen, fijn dat jullie zulke goede buren hebben.
Fred heeft mij vanochtend naar het werk gebracht want er valt echt niet te fietsen! Zeker het eerste en het laatste stuk, er is op die stukken gewoon niet gestrooid of geveegd! Zelfs met langzaam rijden en winterbanden glibberden we toch nog over de weg!
Fijne maandag!

Petr@ zei

Van wit strand naar een andere witte wereld! Hier sneeuwt het vandaag nog steeds, op mijn balkon ligt een flinke berg.
Gisteren even met mijn zoon naar buiten geweest. We wilden een sneeuwpop maken maar de sneeuw wou niet plakken. Verder blijf ik zoveel mogelijk binnen (lang leve het thuiswerken). Het is gruwelijk koud en het wordt nog kouder maar gelukkig wel met een zonnetje en minder wind.

BiancaMA zei

Welkom thuis ;-)
Wel een wereld van uitersten, beiden is wat voor te zeggen.
Hier sneeuwt het nog steeds redelijk gestaag, wel kleine vlokken al heb ik het idee dat ze wat groter worden gedurende dag.

Grappig om te lezen dat je zo'n hekel hebt aan Tom Brady, toevallig van het weekend een artikel van hem gelezen in het AD: https://www.ad.nl/andere-sporten/dit-is-de-man-die-alles-heeft-en-daarom-door-zoveel-mensen-wordt-gehaat-br~a7d55aaf/.
Helaas heeft Kansas City Chiefs verloren, hoop dat de wedstrijd nog wel een beetje leuk was?
Hier bij mij leeft de Super Bowl niet zo, maar ook het voetbal ben ik geen fan van eigenlijk.

Petra zei

@Marion - Ja, het is een heel lange rit, maar als we dan eenmaal een paar uur van huis af zijn kunnen we net zo goed doorrijden.

@Anja - Goed, het is echt gevaarlijk als het zo glad is.

@Petra - Blijf warm! Hier wordt het ook kouder van de week en meer sneeuw als we de weermannen moeten geloven.

@Bianca - De wedstrijd was helemaal niet leuk. De scheidsrechters waren ook erg pro Tampa. Ik vind football wel leuk als het spannend is, maar zo niet. Ik kijk alleen de belangrijke wedstrijden ook van gewoon voetbal, verder boeit het me niet.