Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 23, 2021

Over dinsdag

Nou, deze wekker wil ik iedere dag wel! Ik word gewekt door het lied van "onze" cardinal, die kennelijk op het deck zit, zo luid klinkt hij. Het is heel vrolijk wakker worden! 

Rick staat op, maar ik heb toch niets te doen en blijf nog een tijdje in bed op mijn telefoon lezen. Ik ben op tijd beneden om mijn ontbijt te nuttigen, terwijl Rick doucht. 

Dan trekken we samen Vienna in voor onze koffies en wat Pokemon Go. Tot mijn opluchting werkt de nitro brew machine weer en Nick overhandigt mijn koffie vrolijk. Rick heeft een shirt met korte mouwen aan wat op Nicks lachspieren werkt, want het is maar net boven het vriespunt. 

Gelijk heeft hij! Rick heeft werkelijk bijna nooit lange mouwen aan en klaagt dan dat het koud is in huis. Ik heb het heel snel koud en draag een dikke trui, terwijl Rick in een van zijn Hawaiiaanse shirts loopt. Het is vast een heel vreemd gezicht ons samen te zien!

Thuis besluit ik eindelijk mijn mini elliptische machine tevoorschijn te halen. Zittend kan ik daar cardio op doen en dat lukt goed. Ik transpireer zelfs van de inspanning, terwijl ik mijn linkervoet nauwelijks belast. Ik heb mijn Fitbit om mijn enkel gebonden, zodat ik kan zien hoeveel "stappen" ik heb gezet. Het is een uitkomst!


Als ik klaar ben ga ik naar Ricks kantoor. Daar faciliteert hij een bijeenkomst van basisschoolkinderen over de Grammy muziekprijzen met betrekking tot de burgerrechten van de Afrikaans Amerikaanse bevolking hier. Het is deze maand Black History Month en dit hoort daarbij. 

Het is interessant en ik luister een tijdje mee. Zo hoor ik dat de Black Lives Matter demonstraties geleid hebben tot weer meer specifieke muziek over het achterstellen van de zwarte bevolking. Ik ben niet zo muziekerig, maar het is wel interessant om te horen. 

Voor ik het weet is het tijd om mijn Subway salade op te halen en dan aan mijn wekelijkse virtuele lunch met Judith te beginnen. Die wordt weer erg gezellig, hoewel we het er wel over eens zijn dat we de winter en dit hele coronagedoe zat zijn. Gedeelde smart is halve smart is duidelijk. 

Dan ga ik wachten op mijn vriendin Lea Ann, die onze vorige puzzel op komt halen. Het blijkt makkelijk te zijn de al gemaakte puzzels aan stadsgenoten door te verkopen. Maar goed ook, want onze spelletjeskast puilt uit en ik kan het niet over mijn hard verkrijgen die spellen weg te doen. 
Eigenlijk wilde ik nog wat dingen gaan doen, maar de wind huilt om het huis en mijn energie is opeens op. Ik merk dat die laars en de pijn aan mijn voet letterlijk een blok aan mijn been zijn. Ik heb geen zin om met dat ding rond te gaan hobbelen en pijn maakt altijd moe. 

Als middagsnack warm ik een kom met de paddestoelensoep, die ik zaterdag van Bazins ophaalde, op. Het is zo ontzettend lekker! Alsof er een engeltje op mijn tong piest, zoals mijn opa altijd zei. Jammer genoeg hebben ze die soep deze zaterdag niet voorradig, anders zou ik zeker nog een bak kopen. 
Rick is intussen begonnen met mijn fiets op de stand, die we daarvoor hebben besteld, te zetten. Alleen moet hij een langere staaf om door het wiel te steken, dan wat met de stand meekwam. Gelukkig heeft Spokes Etc. in Vienna die voorradig, dus die gaan we meteen maar ophalen. 

Daarna gaan we verder aan de puzzel. Het verbaast ons hoe lang het duurt voor we het laatste stukje plaatsen! Hij leek zo makkelijk en maar 400 stukjes. Kennelijk toch niet, vooral omdat veel van de kleuren op meerdere plekken terugkomen. Een erg vrolijke plaat om aan te werken en ik denk dat ik deze snel doorverkocht krijg.  

Het avondeten bestaat vanavond uit crab cakes, spinazie en bloemkoolpuree. Rick en ik vragen ons af of we die puree ook voor een stamppot zouden kunnen gebruiken of dat het te waterig zal worden. Misschien gewoon maar een keer proberen, hoewel mijn favorieten, hutspot en boerenkool, hier moeilijk na te maken zijn. Winterpenen kom ik zelden tegen en de boerenkool is ook niet hetzelfde. 

Saskia heeft vandaag te horen gekregen dat ze ook bij de derde school, waar ze zich had aangemeld, is aangenomen. Dat is natuurlijk heel goed voor haar zelfvertrouwen. Haar keuze van Boston University staat echter vast en we zijn vanavond op zoek naar een goed appartement voor haar. Dat valt niet mee en ze zal snel moeten kiezen. Ik ben benieuwd waar ze terecht zal komen. 

10 reacties:

Anja L. zei

Ik moest lachen om de foto van het kantoor van Rick. Fred zijn kamer ziet er net zo uit! Ik heb het opgegeven om er iets van te zeggen.
Ik denk dat het een interessante bijeenkomst was.
Wat fijn voor Saskia om te weten dat ze ook bij een derde school was aangenomen. Ik hoop dat jullie snel een mooi appartement vinden.
Is het nu gelukt met je fiets?

Sonja zei

Ook mij viel de staat van Rick's kantoor op, als hij zich er maar happy voelt en alles kan vinden 😀. Fijn dat je toch wat oefeningen kan doen. Dat lijkt me een flinke boost voor Saskia's zelfvertrouwen dat ze ook op die uni werd aangenomen!

Marieke S. zei

Bloemkoolpuree is zeker voor stamppot te gebruiken. Ik maak er altijd hutspot mee. Voor boerenkoolstamppot en stamppot met rauwe andijvie gebruik ik purée van knolselderij omdat ik dat qua smaak lekkerder vind. De purées maak ik zelf omdat je dat hier in Nederland niet kunt kopen. Ik kook de groenten goed gaar en pureer het dan met de staafmixer met wat olijfolie en zeezout.
Fijne dag!

Sally zei

Ha grappig hier ben ik ook altijd degene die het koud heeft terwijl manlief puft dat hij het warm heeft. wij zijn dan ook zo'n stel waarvan de een met een lfleecetrui loopt en de ander in een tshirt. Mooie opsteker voor Saskia. Zo kan ze idd echt kiezen voor de uni waar ze graag naar toe wil.

Tineke zei

Wij zijn ook fan van knolselderij, heeft een heel lekkere smaak en is met meerdere groenten te combineren, die zelf niet zo veel smaak hebben.
Altijd leuk om een appartement te zoeken, kent Saskia wat mensen in Boston? Is handig voor wat tips over de buurten om te gaan wonen.
Hebben ze in de VS inmiddels 'zwangerschapsverlof', wij waren verbaasd te horen toen onze dochter er woonde , dat het niet bestond?
Ja, zo leuk dat de vogels zich weer laten horen. De tuin is helemaal opgefleurd met honderden sneeuwklokjes, crocussen, heleborussen en de toverhazelaar, zelfs de rozemarijn staat te bloeien.

Anoniem zei

Over kantoor gesproken. Bij Cees is het nog erger, verplaats maar niks want dan kan hij niets terug vinden. Bij Mike het tegenover gestelde. Alles netjes en opgeruimd. Hij kan niet tegen die rommel en zeker niet nu hij al bijna 1 jaar thuis werkt.
Wat spannend voor Saskia op zoek naar woonruimte. Wel een leuke stad, Mariska is daar eens geweest bij de ouders van haar au pair gezin uit Israel, en zij was er heel enthousiast over.
Ik maak als ik bij Cathy ben de boerenkoolstamppot. Die boerenkool in de VS is van een wat andere soort dan wij hier in Nederland gewend zijn. Hier koop je altijd gesneden en in de VS zijn het altijd van die kleine bundeltjes. Heb ik er zeker wel 4 voor nodig. En de rookworst zoals wij die kennen is ook daar heel anders. Meestal zo'n Pools worstje kolbasz heet dat geloof ik.
Inmiddels een oproep gekregen voor een covid vaccinatie en die krijg ik in maart, de tweede volgt dan in april.
En wat nu toch wel begint te dringen ; een bezoek aan de kapper. Al 3 maanden niet geweest en gelukkig mogen ze weer open.
Wat heerlijk als je een tuin tot je beschikking hebt en kan genieten van die voorjaarsbloeiers. Ik heb maar weer 2 bossen tulpen gekocht voor de gezelligheid in huis.
Fijne dag nog.
Groetjes Wil

Marion2 zei

Wat is dat toch dat mannen het veel eerder warm hebben dan vrouwen? Zo herkenbaar en ook weleens vervelend als de een de thermostaat hoger wil zetten en de ander juist lager.

Wat fijn dat Saskia niet twijfelt over haar keuze. Ik kan me voorstellen dat het heel moeilijk is om in zo'n grote stad voor een redelijke prijs acceptabele woonruimte te vinde.

BiancaMA zei

Wat is dat toch met die mannen en hun werkplek ;-))

Qua gevoel/warmte is het hier andersom, ik heb het sneller warm dan de rest.
Sinds begin oktober werk ik thuis en ik heb beneden dan ca. 19-19,5 graad. Dat werkt voor mij prima en anders pak ik een sjaal. Martin heeft tegenwoordig een verwarmingspaneel op zijn kantoor en die doet het goed. Ik vind het bij hem in zijn kamer dus altijd te warm en te benauwd.

Super voor Saskia dat het allemaal zo goed uitpakt. Veel succes voor haar met het zoeken naar een geschikt appartement.

Petr@ zei

Mijn zoons lopen ook bijna het hele jaar in een T-shirt. Zelf heb ik het ook niet zo snel koud, zeker niet nu na de overgang.

Bloemkoolpuree kun je zeker gebruiken voor stamppotten al vind ik zelf puree van knolselderij lekkerder.

Petra zei

@Anja - Ja, hopelijk krijgt Rick de fiets vanavond de basement in.

@Sonja - Ricks kantoor (eigenlijk delen we het) is altijd een doorn in mijn oog geweest. Ik kan absoluut niet tegen die rotzooi. Ik zit dan ook nooit aan mijn bureau.

@Marieke - Wij zijn luie kokers, maar ik zal eens naar knolselderij zoeken.

@Sally - Ja, het is heel fijn voor Saskia.

@Tineke - Er is al een hele tijd onbetaald zwangerschapsverlof, maar het hangt nog steeds van het bedrijf af of je betaald verlof krijgt. Ze zijn er nu wel aan het werken dat te veranderen.

@Wil - Fijn dat je nu weet, wanneer je gevaccineerd kan worden. Het verbaast me dat dat pas zo laat is, hier is iedereen van jouw leeftijd al ingeent.

@Marion - Boston is een heel dure stad. Nu is het wel zo dat Saskia alleen wil wonen, dus dat maakt het ook duurder. Ze hoopt het komende jaar vrienden te maken om eventueel mee te wonen.

@Bianca - Voor mij moet het ook weer niet te warm zijn. Dan krijg ik het inderdaad gauw benauwd.

@Petra - We zullen eerst eens gaan kijken of we de ingredienten kunnen vinden. Whole Foods had vandaag geen winterpeen. Ik zie het er heel af en toe.