Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, februari 25, 2021

Over een heerlijke donderdag

Onze kamer ligt op het noordoosten en als de zon opkomt wordt het meteen licht. Dat is goed om op tijd wakker te worden, maar ik draai me de andere kant op en slaap nog door. Als ik om kwart voor acht mijn ogen open doe is Ricks kant van het bed leeg. Ik heb hem niet horen opstaan.

Op het moment is het moeizaam aankleden. Ik heb mijn sportkleding naast mijn bed liggen, zodat ik me voornamelijk zittend kan kleden. Dan moet die vermaledijde laars weer aan en hobbel ik naar beneden. 

Zoals gewoonlijk eet ik ontbijt, terwijl Rick doucht. Op weg naar Starbucks blijkt dat de nitro brew nog steeds niet aanwezig is in Vienna. Dan gaan we voor de verandering maar eens naar Oakton. Daar lukt het wel. Hopelijk wordt de machine in Vienna snel gerepareerd. 

Gisteravond heeft Rick mijn fiets op de stand gezet in de basement. Daar ga ik mijn cardio vandaag op doen. Het gaat best goed, althans wat mijn voet in de laars betreft. Het is wel even wennen met het zadel, maar dat gaat wel goedkomen. 

Terwijl ik fiets kijk ik naar een van mijn opgenomen kookshows. Deze is wat veranderd vanwege COVID, de chefs koken thuis en de jury kan de gerechten niet proeven. Toch is het nog leuk om te kijken. 


Na een half uur vind ik het genoeg geweest en ga me klaarmaken voor personal training. Sharon heeft, ondanks dat ik niet lang kan staan, een pittig programma voor me. Ze waarschuwt me wel om mijn rechterbeen niet teveel te belasten, want dat deed op de fiets al het werk. Er staat verder geen spanning op de fiets dus ik denk dat het wel okay was. 

Thuis ben ik gewoon verliefd op mijn boeket geelrode tulpen. Die brengen zoveel kleur in huis! Ze staan in mijn Delfts blauwe vaas, dus echt Nederlands. De tulpen hier zijn niet zoals in Nederland. Dit boeket wel, maar ze hebben ook vaak maar kleine bloemen, die niet open gaan. 

De laatste tijd ben ik bijvoorbeeld niet onder de indruk van de tulpen van Whole Foods. Die gaan gewoon dood zonder open te gaan. Dit boeket hieronder heeft Rick me van de Giant gegeven. 


Rick is naar fysiotherapie en zal pas later terugkomen. Ik ga eerst naar de Walgreens om wat medicijnen voor mij en Orion op te halen. Daarna haal ik de slawrap met garnalensalade op van The Italian Gourmet. Ik wil ook eens een bak van die garnalen salade halen voor een maaltijdsalade 's avonds. 

Ondanks dat het maar 12 graden is, ga ik na het eten voor in de zon zitten. Froggy, de kat van de overburen, komt langs en is gefascineerd door mijn laars. Het is zo'n schattig beest, ik ben gewoon dol op rode katers, denk ik. 
Rick komt thuis met een tas van Bath and Body Works. Hij is dol op die zaak, grappig genoeg. Behalve de hand sanitizers heeft Rick ook twee kaarsen mee met een hibiscus geur. Het ruikt heerlijk en is perfect voor de lente. 

Om twee uur heb ik een afspraak bij Lofty Salon om mijn haar bij te laten kleuren. Carmen doet het weer perfect. Mona komt wel even praten, maar ik heb dit keer geen knipbeurt nodig. Ik erger me er nog steeds aan dat haar mondkapje iedere keer onder haar neus terecht komt, terwijl ze praat. 

Ze moet dat ding dus de hele tijd omhoog doen, maar wil niets weten van mijn suggestie om bij mijn favoriete Etsy mondkapjes naaister te bestellen. De mijne blijven hoe dan ook op mijn neus zitten. Misschien dat ik haar er volgende keer gewoon een cadeau geef. Het verbaast me ook dat andere klanten daar helemaal niet mee zitten. 

Met halfnatte haren, want er wordt niet gefoehnd, ga ik huiswaarts. Daar laat ik mijn haar voor het huis in de zon drogen. Het is maar twaalf graden, maar de zon is zo warm dat ik mijn mouwen opstroop en het bijna te warm heb. 

Mijn haar is vrijwel droog als Rick voorstelt om een vroeg happy hour te gaan houden bij Bear Branch Tavern. Hij is klaar met zijn werk en wil ook zijn voordeel nemen van de zonnige dag. Bij het restaurant krijgen we een tafel in de zon en ik zit onder een verwarming. Daardoor kan ik zelfs mijn jas uitdoen. 

We zijn lang niet de enigen, die genieten van dit mooie weer. We bestellen het bloemkool voorafje, zo lekker! Dan heb ik een cocktail, die "Weekend in Havana" heet met twee soorten rum, bitters en mousserende wijn. Heel lekker en niet zoet, die wil ik wel vaker drinken. 

Er staan ook een heel aantal warme drankjes op het menu en Rick en ik proberen de xxx hete chocolade en de hot buttered rum, die ik nog nooit heb gedronken. Die laatste drankjes zijn alleen om te proeven en die drinken we dus bij lange niet op. Het is zo leuk dat ik er een vakantiegevoel van krijg. 
Terug thuis zet Rick de vuilnis en recyclables buiten. Dan gaan we naar de basement voor ons tweede happy hour vandaag met Chuck en Christine. Dat duurt dit keer langer dan een uur. We bespreken ook weer onze mogelijke reis naar Florida in oktober. Die zullen we vrij snel moeten boeken om de goede prijzen te krijgen. 

Rick en ik hebben zin in sushi/sashimi en bestellen van Passion Fin. Dat wordt heel vlot bezorgd en is zoals altijd super lekker. Ik wil de Vienna Japanse restaurants ook ondersteunen, maar dit restaurant kan alles zonder rijst maken en dat geeft ze een grote voorsprong.

Eerlijk gezegd ben ik doodmoe. Bij Lofty Salon voelde ik me al alsof ik zo in slaap zou kunnen vallen. Hopelijk ga ik vannacht als een blok slapen. Mijn buurvrouw zei ook al dat ze zo moe werd van die laars. In ieder geval was het een dag met een sterretje.


 

2 reacties:

Petr@ zei

Vervelend dat de kapster het mondkapje niet goed draagt. Ik zou me daar ook niet zo prettig bij voelen. Zegt verder niemand er iets van? Dat zou hier wel gebeuren denk ik.

Wat gezellig om zo samen een terrasje te pakken. Gelijk heb je, om wat zonnestralen mee te pikken.

Anja L. zei

Wat lekker dat jullie gewoon uit eten kunnen gaan! Ik heb zo’n zin om op een terras te zitten!
Hier mogen de kappers 2 Maart weer open, ik heb meteen een afspraak gemaakt maar kan pas 18 Maart terecht voor knippen en verven!
Ik ben in September voor het laatst geweest! Het is lang geleden dat mijn haar zo lang was.
Lekker dat je in ieder geval wat kunt bewegen,al die tijd niets doen lijkt me verschrikkelijk.
Fijne vrijdag!