Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 22, 2021

Over een ijzige maandag

Eigenlijk ben ik tegelijkertijd met Rick wakker, maar het is koud en grijs en ik hoef tot tien uur niets te doen. Ik sta dus pas op als Rick boven komt om te douchen. Hij kondigt aan dat het sneeuwt. Nee, toch!

Maar jawel, de daken zien er alweer wit uit. Toch is sneeuw nog altijd mooier dan regen, al zal het daar later vandaag weer in overgaan. Ik vind februari tot nu toe echt een moeilijke maand met al de kou en grijsheid. En vandaag zit ik dus weer vast thuis met mijn niet waterdichte laars. 
Op weg naar Starbucks ziet Rick dat hij geen nitro brew kan bestellen op de app. Soms gebeurt dat per ongeluk, maar vandaag is de machine stuk. Dan maar ijskoffie, maar wat een verschil in smaak! Ik weet weer waarom ik zo gek ben nitro brew.

Thuis maak ik mijn gewoonlijke ontbijt en terwijl dat staat te koken probeer ik een nieuwe limonade van Greenheart Juice. Die heeft interesssante ingredienten en moet je op een nuchtere maag drinken, dus dat doe ik keurig. Het is alleen veel zoeter dan ik had verwacht. 

Dan realiseer ik me dat er in plaats van kokosnootwater, wat ik dacht, kokos nektar staat. Dat is nogal een verschil. Ik zal deze fles leeg drinken, maar verder houd ik het bij het groentesap. Ik vind zoete drankjes echt niet lekker. 
Er valt ijsregen en sneeuw en onze oprit is glad. Ik sms Sharon hoe haar oprit is, want met die laars vind ik het helemaal eng. Haar oprit is echter van cement en kennelijk ontdooit alles daarop. We doen alle oefeningen zittend of liggend en na het halve uur heb ik mijn spieren goed gebruikt. Sharon geeft me ook nog wat ideeen om thuis te doen. 

Intussen is de sneeuw compleet overgegaan in ijsregen en dan in ijzel. Hopelijk is dit de laatste winterse storm. We hebben de afgelopen 22 dagen tien dagen sneeuw gehad en deze februari was kouder dan normaal. Ik ben verder weer aan huis gebonden vandaag.
Rick heeft vandaag training en eet wat later lunch. Ik laat voor mezelf een salade van Chopt bezorgen. Die heeft een basis van boerenkool en ik heb er garnalen, palmharten, wortel, komkommer en tomaat doorheen. Het is erg lekker, maar ik prefereer de veel goedkopere Subway salades. 

De rest van de middag geef ik mijn voet goed rust. Saskia is naar een appartement in Boston op zoek en laat degenen zien, waar ze in geinteresseerd is. Het ziet er allemaal goed uit en Saskia zal waarschijnlijk binnenkort een aanbetaling doen om er een vast te houden. Juni zal hier al snel zijn. 

Al kan ik nergens heen, ik wil toch weer even met mijn glazen bol experimenteren. De kaarsen steek ik met dit donkere weer vroeger aan dan gewoonlijk, want dat maakt het zo gezellig. 



Katja is vandaag vrij en moet ook rust houden dus we kletsen gezellig via Facebook. Een van de topjes, die ik voor de baby heb besteld, is aangekomen. Ik vond hem zo leuk en Katja ook. 
Verder vermaak ik me met telefoonspelletjes en Happy Color. De kleurrijke plaatjes verbeteren mijn humeur. Zo kabbelt de middag voort en is het opeens half zes en komt Rick uit zijn kantoor. 


We buigen ons nog eens over de puzzel en krijgen die net niet af. Morgen gaat het lukken, maar hij is moeilijker dan we gedacht hadden. Veel gelijksoortige kleuren, maar ik hoop nog eens zo'n vrolijke Disney puzzel te vinden. Voorlopig hebben we er echter genoeg, er liggen nog vijf voor het maken. 

Voor het avondeten warmt Rick korstloze spinazie en kaas quiches op in de oven. Daarbij hebben we komkommersalade. Het is een heerlijke maaltijd op een koude avond. Korstloze quiches zijn wat ons betreft een geniale uitvinding. 

En zo is de kop van de week af. Zoals Rick vanavond zei; een vijfde van de dagen voor het weekend. Nog 23 dagen in de laars, ik tel af. Een geduldige patient ben ik zeker niet!

4 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat je toch naar personal training kon gaan. Verder klonk het ook als een dag dat je sowieso niet naar buiten had willen gaan.

Ik ben zelf ook geen geduldige patiƫnt. Nu ik mijn schouders en nek vast heb zitten kan ik bijna niks en ik verveel me vreselijk!

BiancaMA zei

Het is flink afzien met die laars en de extra pijn buiten je fybro :-(
Succes met de dagen.

Hier was het ook raar, Valentijnsweekend veel sneeuw en heel koud en afgelopen weekend gewoon ca. 16 graden. Uit de wind en in de zon was het zelfs warm.
Nu ook een lekker zonnetje, ga er zo weer zitten met een boek.

Tineke zei

In Nederland heet het een 'rompertje' , je vs / nl exemplaar is heel leuk
sterkte met je voet, duimen dat het snel goed komt.
Hier heerlijk weer, kleinkids te logeren/spelen gehad en veel gewandeld.

Petra zei

@Petra - Balen van je nek en schouders! Hopelijk gaat het snel beter.

@Bianca - Heerlijk, geniet ervan, ik hoop het morgen ook te doen, nu huilt de wind om het huis.

@Tineke - Dank je, ik zag vandaag dat het een rompertje heet inderdaad