Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 17, 2021

Over een injectie in mijn voet

Wat is dat gele ding dat onze kamer binnenschijnt? We zijn vergeten hoe de zon eruit ziet. Het vriest dat het kraakt, maar de wereld ziet er zoveel vrolijker uit!

Rick heeft mijn koffie al klaarstaan en ik bak mijn paddestoelen en tomaat en doe mijn ei in de magnetron om te pocheren. Dan ga ik weer bij het licht van de daglichtlamp ontbijten. 

Terwijl ik daar zit gaat mijn telefoon. Het is het nummer van de voetdokter en ik vrees al dat ze mijn afspraak van morgen naar volgende week gaan verzetten. De weersvoorspellingen zijn niet goed. Tot mijn verbazing stelt de receptioniste echter voor dat ik vandaag kom. Dat vind ik helemaal prima en we maken een afspraak voor een uur. 

Als Rick weer schoon en fris beneden is, gaan we naar Starbucks. Daar staan de koffies al klaar. Dan halen we mijn auto op en rijden naar de BMW garage. Ricks auto heeft een grote beurt nodig en in mijn auto rijden we terug.

Nu heb ik nog maar even tijd voor wat stappen, want ik heb vandaag personal training in plaats van morgen. Bij Sharon is de garage lekker warm door een draagbare verwarming.  We doen vandaag voornamelijk Pilates oefeningen en wat bovenlichaam gewichtenoefeningen. 

Thuis maak ik mijn stappen af en ga dan op zoek naar mijn dagelijkse "googly eyes" foto. Mijn oog valt op de kastdeur en voila. Hij ziet er wat verward uit. 

Rick had een goede suggestie voor het mandje met wijnbedels, namelijk er bedels van ieder thema aan hangen. Die maak ik en dat helpt de tijd ook sneller gaan. 
Na een vroege lunch bestaande uit een Subway salade, vertrekken Rick en ik naar Dr. Smith. Ik heb geen idee wat me te wachten staat en heb Rick gevraagd voor de zekerheid mee te gaan. Ik verwacht wel te kunnen rijden, want het is mijn linkervoet, maar hoeveel pijn ik zal hebben is onzeker.

Dr. Smith onderzoekt mijn voet nog eens en drukt op plekken om te zien waar het het meest pijn doet. Hij vindt de plek van de scheur al spoedig en daar gaat hij de Amniofix injectie inspuiten. Hij sprayt een heel koud goedje op mijn voet en spuit dan de vloeistof in. Deze injectie is een peuleschil vergeleken bij die in mijn oor. 

Deze Amniofix moet voorkomen dat ik geopereerd moet worden om die pees te herstellen. Ik moet nu vier weken in zo'n medische laars lopen om de pees te laten helen. Die laars had ik wel een beetje onderschat, hij is flink zwaar. Deze moet ik nu tot 17 maart dragen, het aftellen kan beginnen. 

Verder had ik gehoopt wel op de elliptische machine te mogen sporten, maar ik mag alleen stationair fietsen of zwemmen. Dat is echt een grote teleurstelling en ik weet nu niet hoe ik dan iedere dag mijn voor mijn fibromyalgie nodige beweging kan krijgen. 

Gelukkig heeft Rick een geniaal idee: een stand zodat ik binnen op mijn eigen fiets kan fietsen. We gaan langs Spokes Etc., maar die hebben alleen heel erg dure. Amazon biedt meer keuze en ik bestel er een, die maandag bezorgd zal worden. 

Rick haalt nog wat dingen van de Giant en dan gaan we naar huis om mijn wijnbedels op te halen. De schoonmaakploeg is er dus we handelen zo snel mogelijk om Orion niet aan het blaffen te krijgen. 

Met het mandje met bedels en een leeg biervat van Rick rijden we weer naar het centrum. Bij Norm's Beer & Wine wisselt Rick het biervat in voor een volle Gouden Carolus Noel (voor de bierkenners). 

Dan gaan we naar de Vienna Vintner. Victor is er gelukkig en vindt dat ik het mandje helemaal goed heb gedaan. Hij grapt dat ik zijn bordjes zou moeten schrijven met mijn nette handschrift. Ook bewondert hij de bedels en is ervan overtuigd dat ze zullen verkopen. Ik ben benieuwd.

We praten nog een tijdje over van alles dat gaande is in Vienna. De mannen hebben er geen erg in, maar ik sta op een been, want ik mag mijn voet dus zo min mogelijk belasten. Als mijn rechterbeen wel heel erg gaat protesteren nemen we afscheid. Victor zal me op de hoogte houden van de verkoop. 

Als laatste gaan we naar Whole Foods. Zoals bovenaan dit blog te zien is zijn mijn tulpen uitgebloeid. Rick gaat naar binnen met de instructies een boeket rode en een boeket meerkleurige tulpen mee te nemen. Samen met de rozen hebben we zo fijn veel kleur in huis. 



BMW belt dat Ricks auto klaar is en die gaan we meteen ophalen. Dan kan ik eindelijk rust nemen. Ik denk dat ik voor mijn doen heel veel ga zitten de komende weken, want rondlopen met dat blok aan mijn been is geen pretje. 
Rick biedt aan sashimi voor mij te halen en daar zeg ik nooit nee tegen! De open haard en kaarsen gaan aan en nu is het wachten op de sneeuwstorm. De laatste voorspellingen zijn acht tot vijftien centimeter. Eens kijken of het dit keer wel goed voorspeld is. 

Heel goed nieuws is dat Katja een uitgebreide echo heeft gehad en dat alles helemaal goed is met "Nugget". Het kindje weegt nu bijna 300 gram en alles ziet er perfect uit. Vrijdag is Katja alweer op de helft, twintig weken. Ik blijf leuke dingetjes bestellen, vandaag deze onesie. 
Hieronder een paar van de echo foto's. Nugget zwaaide naar ons. 
 

9 reacties:

Sonja zei

Wat lief dat handje op de echo, ik vind echo's zo ontroerend. Die onesie is té gek!
Heel veel sterkte met je voet de komende tijd, het zal niet meevallen voor zo'n bezige bij als je bent.

Anja L. zei

Die laars aan je voet lijkt me vervelend en onhandig. Sterkte ermee!
Wat is het mooi om de foto’s van een echo te zien. En fijn om te weten dat alles goed gaat. Ik denk dat Nugget straks kleertjes genoeg heeft.
Fijne donderdag.

Sally zei

Fijn dat de injectie achter de rug is Nu idd aftellen met die medische laars. Slim idee om zon fietsenstandaard te kopen zodat je toch kan sporten. En super die echo foto's. W.d.b. staat techniek voor niets en is de medische wereld zover gevorderd tegenwoordig. Leuke voorpret al die kleertjes voor de kleine spruit strakjes.

Tineke zei

sterkte met je voet. Hoe gaat het met Rick s knie?
De romper is super leuk, straks is het natuurlijk zomer en kan hij/zij hem zo aan.
De echo's zijn ideaal, ik heb ze ook al met een duimend kleinkind gezien.
Bij de 20 weken echo weten ze medisch meer van het kind dan van ons.

Marjolijne zei

Sterkte met je voet en de cast. Ik ben vorige week vrijdag geopereerd aan spataderen in twee bene tegelijk. Vooral de wonden in mijn bovenbenen zijn nog heel pijnlijk en er schieten pijnscheuten vanaf mijn lies naar beneden bij iedere stap. Nu ik met pensioen ben ((oh wat heerlijk niet meer om zes uur op hoeven staan en geen stress van het werk meer) was is net begonnen met die 10.000 stappen per dag. Dat gaat helaas niet lukken nu. Ben blij met iedere stap die ik kan zetten.
Wat leuk al die kleine cadeautjes voor jullie kleinkind. Een lichtpuntje in deze tijden.

Petr@ zei

Fijn dat de injectie mee is gevallen. Nu nog wennen aan dat blok aan je been! Maar hopelijk helpt het allemaal en hoef je geen operatie.
En wat een goed idee van Rick, die stand voor je fiets.

Ach wat lief, de echo van 'Nugget'. Fijn dat alles goed gaat.

Marion2 zei

Lijkt me zo pijnlijk zo'n injectie. Hopelijk helpt het. Wordt er in Amerika altijd een laars in plaats van gips gebruikt? Mag hij 's nachts wel af?

Schattig shirtje voor het baby'tje.

Anja zei

Fijn dat de injectie is meegevallen. Hopelijk went die laars snel een meevaller dat je in ieder geval auto kunt rijden
Wat lief dat handje op de echo.

Petra zei

@Sonja - Gelukkig heb ik wel oefeningen gevonden, die ik wel kan doen.

@Anja - Die laars is zwaar!

@Sally - Ja, die leuke babyspulletjes zijn wel verslavend, ha ha.

@Tineke - Ricks knie speelt nog op, maar hij hoopt dat de fysiotherapie zal helpen.

@Marjolijne - Oei, dat klinkt heel pijnlijk! Veel sterkte!

@Petra - Het is inderdaad heel geruststellend dat het kindje helemaal gezond is.

@Marion - Gips wordt hier alleen bij breuken gebruikt en dan ook niet altijd. Hij mag gelukkig 's nachts wel af, ja.

@Anja - Inderdaad, dolblij dat ik wel kan autorijden.