Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 08, 2021

Over een koude maandag

Rick staat om half acht op en ik volg niet veel later. Ik heb enorme zin in mijn ontbijt van paddestoelen, tomaat en ei. Ik heb het echt gemist. Ik smul er dan ook bij mijn daglichtlamp van. 


Tegen de tijd dat ik klaar ben is Rick paraat om naar Starbucks te vertrekken. Iedereen moet altijd lachen dat ik ondanks de kou toch de nitro brew neem. Warme koffie heb ik thuis al gedronken en er gaat niets boven nitro brew! Deze week is het fotothema introduceer jezelf met foto's en onderstaande is dan ook degene, die ik inzond. 

Rick gaat aan het werk en ik aan mijn stappen. Buiten vriest het, maar binnen staan mijn tulpen er mooi bij. Ik kan het dan ook niet laten er wat foto's van te maken. 



Voor ik mijn lunch ga halen, rijd ik naar Whole Foods om ingredienten voor het avondeten te halen. Daarna bestel ik een salade van Subway. Deze is weer goed door elkaar gehakt, zo vind ik het toch het lekkerst.

Na de lunch zet ik de open haard aan, want ik heb het de hele tijd koud. Om twee uur heb ik afgesproken om bij te kletsen met Auri in Nederland. Wat een kou en sneeuw daar! Ik kreeg vandaag een herinnering van Facebook dat ik precies 9 jaar geleden op een bevroren Amsterdamse gracht stond. Het wordt een gezellig gesprek en voor we het weten is het meer dan een uur later. 

Valentijnsdag is over minder dan een week en ik heb hartjes om wijnbedels te maken. Ik maak ook gelijk een setje met voetbalbedels en mijn wijn thema bedels. Ik ben benieuwd of er bestellingen van komen. 



Rick is vroeg klaar en we beginnen aan een nieuwe puzzel. Deze heeft allerlei mooie plekken in de VS. Hij heeft ook honderd stukjes, die veel beter aan elkaar passen dan die van de nationale parken. We zetten voor het eten even de randjes in elkaar. 
Het avondeten wordt makkelijke fajita's. Nu we koolhydraatarme tortilla's hebben ontdekt kunnen we dit weer vaker eten. Whole Foods heeft de mix met kip, paprika's en ui kant en klaar. Een kind (Rick) kan de was doen. 

En zo is de dag weer voorbij. Jeopardy gaat aan en we computeren beiden op onze luie stoelen. Ook hier houdt de winter aan en is er meer sneeuw in de voorspelling later in de week. Blijf warm, allemaal!



 

3 reacties:

Tineke zei

jullie worden zo nog echte koks.
Mijn echtgenoot is ook de kok, genieten.
Het sneeuwen is gestopt dus het sneeuw scheppen/vegen kan beginnen.
We hebben een soort sprookjes landschap, even wat afwisseling in de saaie corona tijd

Petr@ zei

Hier inderdaad een enorme berg sneeuw! Ik ben blij dat de wind minder is geworden want die maakte het snijdend koud. Vanmiddag met een zonnetje erbij was het best lekker. Op de fiets boodschappen gedaan maar dat was nog wel een uitdaging. Veel binnenwegen zijn niet gestrooid en de rest was een blubber bende.
Ik ben nu wel even blij met de mogelijkheid thuis te werken.

Petra zei

@Tineke - Ha ha, nou we laten liever voor ons koken, maar zo'n makkelijk maal gaat er ook goed in. Ik vind het ook heel fijn dat Rick kookt.

@Petra - Ai, ik heb op mijn twintigste mijn enkel gebroken toen ik van mijn fiets viel door gladheid. Ik zou het echt niet durven!