Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 24, 2021

Over een lenteachtige woensdag

Het vogelconcert is weer in volle gang als we wakker worden. Zo vrolijk, vooral omdat de zon uitbundig schijnt en we eindelijk een lenteachtige dag tegemoet zien. 

Terwijl Rick zich klaarmaakt voor zijn werk maak ik mijn ontbijt. Het is iedere dag weer smullen. Dan gaan we naar Starbucks en onderweg naar Vienna ziet Rick op de app dat de nitro brew bij dat filiaal alweer niet beschikbaar is. 

We maken rechtsomkeerts en gaan naar de Pan Am Center Starbucks. Dat is uiteindelijk toch dichterbij, dus Rick verliest er geen werktijd mee. 

Gisteravond heeft Rick mijn fiets op de stand gezet en ik probeer of het me lukt op te stappen. Dat gaat goed. Vanavond zal Rick alles naar de basement brengen, zodat ik er morgen mijn cardio op kan doen. 

Vanochtend doe ik dan nog maar een keer de mini elliptische machine. Ik ben van plan die te blijven gebruiken, zeker als ik weer buiten op het deck kan sporten. 
Anderhalf uur later heb ik mijn tienduizend "stappen" bijeen. Tijd om me in lente kleding te hullen. Rick heeft training tot na enen en zal dus later lunch eten. Ik bestel een steak and cheese salade van Subway en eet die voor het huis op. 

Het is zelfs wat te warm dus ik ga op een van de tuinstoelen op de oprit verder genieten van de zon. Mijn buurvrouw Susan komt even praten. Zij heeft een enkeloperatie gehad en is net uit haar laars. Ze wenst me sterkte, want ook zij vond die laars zo vreselijk, idioot zwaar.

Vanavond wil Rick grillen en ik besluit dat ik best even de boodschappen daarvoor in huis kan gaan halen. Op weg naar Whole Foods juich ik hardop als ik krokussen zie bloeien in een van de tuinen. Sommige tuinen zien er paars uit van deze kleine bloempjes. Dit is zo'n teken dat de lente er echt aankomt!



Bij Whole Foods vind ik al gauw uit dat "even" boodschappen doen er met deze laars niet inzit. Wat een gehobbel en het voelt alsof hij te strak zit en gaat daardoor flinke pijn doen. Ik werk mijn lijstje af, maar laat de komende weken het boodschappen doen aan Rick over. De tranen staan me nader van de pijn en vermoeidheid als ik thuis kom. 

Met een Yeti beker vol water zoek ik mijn opritstoel nog eens op. Het is werkelijk heerlijk weer, jammer dat het nog niet gaat blijven. Ik merk aan iedereen dat men zo blij is. Ik ben niet de enige, die de winter meer dan zat is. 
Rick kondigt aan dat hij een Big Gulp van 7 Eleven gaat halen en ik rijd gezellig mee. We stoppen ook nog even bij de Poolse markt, waar Rick twee van de vier soorten worst ophaalt. Die zijn allemaal anders gerookt en heerlijk voor een borrelhapje. 

Dan gaat Rick nog even terug aan het werk. Ik maak zittend onze salade voor vanavond. Met dit lekkere weer wordt het weer eens onze mini tomaatjes, Castelvetrano olijven en verse augurk combinatie. Het is altijd zo'n vrolijk gekleurde salade. 
 
Rick gebruikt zijn voor Valentijnsdag gekregen draadloze vleesthermometer om onze filet mignons te grillen. Verder grilt hij regenboogwortels met allerlei kruiden erop. Het wordt een zeer smakelijke maaltijd. 

Vandaag heb ik weer even kunnen opladen. Ik bedacht me op weg naar Whole Foods hoeveel invloed het weer en de natuur op mijn gemoed hebben. Ik kan de bollen wel uit de grond kijken! Maar gelukkig zit er nu schot in. 

6 reacties:

babarage zei

Heeft jullie Whole Foods (en de andere grote supermarkten) niet zo’n scootmobiel staan voor minder valide mensen? Kun je door de winkel rijdend je boodschapjes doen. Het is misschien even een drempel maar het kan wel een uitkomst zijn. Ik gebruikte ze standaard als we in de US waren en daarbij werd boodschappen weer eens leuk ipv een verschrikkelijk vermoeiende taak.

Anja zei

Wat vervelend dat die laars zo zwaar is.
Ik kan ook zo genieten van de eerste tekenen van lente.
Hier hebben we al enkele mooie dagen achter de rug.

Anja L. zei

Wat is het lekker wakker woals de zon schijnt en de vogels zingen.
Ik heb wat potten met bolletjes gekocht en in de tuin gezet, samen met de crocussen die al bloeien ziet het er al gezellig uit.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Het is wel fijn dat je een automaat rijdt, dan ben je niet persé aan huis gekluisterd. Maar echt mobiel ben je niet met zo'n zware laars. Balen dat het zo zeer doet als je er een poosje mee loopt.
Genieten hè, dat lente weer! Hier ook weer een heerlijke dag. Ik word er ook gelijk vrolijker van.

Anoniem zei

Fijn hè, als het weer wat beter is. We hebben hier de afgelopen dagen ook mogen "proeven" van de lente en dat doet mensen toch enorm goed. Hopelijk blijft het weer zo vriendelijk, dat zou heerlijk zijn. Vervelend hoor, dat je nu zo belemmerd wordt door de zware laars. Gelukkig is het maar tijdelijk, maar het zal toch even doorbijten zijn. Groetjes, Maria

Petra zei

@Babarage - De grote supermarkten wel, maar niet deze kleine Whole Foods. Giant en Safeway bijvoorbeeld wel.

@Anja - Ja, het valt me enorm tegen, die laars.

@Anja - Ik kijk de bollen zowat de grond uit!

@Petra - Inderdaad, ik ben blij dat het mijn linkervoet is. Hoewel ik wel denk dat ik ook wel zou kunnen schakelen met deze laars aan.

@Maria - Het is de beste tijd ervoor, maar ik vind het inderdaad flink doorbijten!