Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 09, 2021

Over elkaar 34 jaar kennen

We zijn vandaag vroeg, want Rick heeft een fysiotherapie afspraak. Terwijl hij doucht geniet ik weer van mijn ontbijt. Dan halen we Starbucks koffies van de dichtstbijzijnde Starbucks. Op weg naar de fysio zet Rick me thuis af.
Zo begin ik fijn vroeg aan mijn stappen. Alleen speelt mijn linkervoet me al een paar dagen parten. Ik doe het meeste maar op de elliptische machine, dan gebruik ik die voet niet echt. Nog voor Rick terugkomt van de fysiotherapie ben ik klaar. 

Ricks knie pijn is weer net zo erg als voor de operatie. Hij heeft er dan ook een hard hoofd in dat fysiotherapie nog gaat helpen. Toch wil zijn therapeut dat hij wat andere oefeningen probeert. Ik denk dat het erop uit gaat draaien dat Rick terug gaat naar zijn orthopedist om te kijken wat er aan deze pijn te doen valt. Ik heb zo met hem te doen!

Mijn tulpen staan er mooi bij en ik experimenteer met mijn telefoon macrolens. Die doet het echt heel goed! Onderstaande foto is een mooi scherpe macro geworden. 
Gisteren heb ik het vogelvoer aangevuld. Dat was helemaal op, omdat we weg waren. Kennelijk duurt het een dag voor de vogels doorhebben dat er wat te halen valt. Vanochtend is het een af en aan vliegen inclusief deze brutale roodbuik specht.
Voor ik het weet is de ochtend voorbij en is het tijd me klaar te maken voor de wekelijkse virtuele lunch met Judith. Ik haal een salade van Subway en installeer me dan in de bar. Orion mag bij Rick in zijn kantoor, zodat ik rustig kan praten. 

Waar we de gesprekstof vandaan halen weet ik niet, maar we kletsen de bijna anderhalf uur weer zo vol. Zodra ik afscheid van Judith heb genomen trek ik de stoute schoenen aan en bel mijn chiropodist en maak een afspraak voor de voetprik in mijn linkervoet. 

Het moet een keer gebeuren en aangezien ik er meer last van krijg beter zo gauw mogelijk. Bovendien is dit de perfecte tijd om dertig dagen met een laars aan te lopen. Volgende donderdag is het zover, br, maar even doorbijten is nodig. 

Opeens heb ik een hele berg dingen, die opgestuurd moeten worden. Ik maak ze allemaal klaar om te verzenden en ga dan naar het postkantoor. Het personeel hier is niet het vriendelijkst, op mijn vragen krijg ik een lettergrepige antwoorden. Maar goed, Katja krijgt straks haar Disney cadeautjes, Christine onze nationale parken puzzel, haar lezeressen wijnbedels en meer. 

Toen ik vanochtend de verjaardagkalender naast mijn wastafel op februari zette (ja, ik ben altijd laat!)  werd ik eraan herinnerd dat het vandaag 34 jaar geleden is dat Rick en ik elkaar "ontmoetten". Dat was met een telefoongesprek dat tot diep in de nacht duurde. Twee dagen later hadden we onze eerste daadwerkelijke date.

Rick is dit vast en zeker vergeten en ik ook, t voor de kalender. Het lijkt me toch leuk om iets te doen en ik ga naar Hallmark. 

Daar vind ik een heel lieve kaart, die uitvouwt tot een beer met een hartje in zijn poten. Terwijl ik daar ben zie ik ook een kleurige puzzel van de Verenigde Staten van 550 stukjes, die gaat ook mee!


Thuis ruim ik de afwasmachine uit en dan vind ik dat ik de hot tub verdiend heb. Ik voel het slechte weer dat eraan komt alweer en die warmte en stralen op mijn rug zijn perfect. Na een half uur gaan de bubbels uit en dat is ook lang genoeg, want ik ben door en door opgewarmd. 

Als Rick klaar is met zijn werk buigen we ons een uurtje over de puzzel. Deze is weer heel leuk en de stukjes passen goed in elkaar. Nu is het nog makkelijk met allemaal tekst, maar aan het einde zullen er heel wat stukjes lucht zijn om uit te vogelen waar ze horen. 

Voor ons avondeten hebben we Marokkaanse lamskofta met bloemkoolrijst, Tagine saus en komkommersla. Het is iedere keer weer een smakelijk maal en herinnert Rick aan zijn speciale reis naar Marokko met zijn vader. Het was de laatste grote reis, die Dad maakte. 

Altijd hoopvol dat er ook iets is voor hem

Vandaag begon de rechtszaak tegen Donald Trump in de Senaat. Het is onvoorstelbaar dat er zoveel Republikeinen zijn, wiens leven op 6 januari ook in gevaar was, die die gevaarlijke narcist toch nog de hand boven het hoofd houden. Ik hoop dat hij over vier jaar gewoond te oud is om het nog eens te proberen. 

5 reacties:

AntoinetteU zei

Ik dacht dat je onderstaand artikel wel interessant zou vinden:

https://www.nytimes.com/2021/02/07/style/growing-mushrooms.html?action=click&campaign_id=9&emc=edit_nn_20210208&instance_id=26913&module=Top+Stories&nl=the-morning&pgtype=Homepage&regi_id=93042818&segment_id=51272&te=1&user_id=a9e547428e0bb38e2b4254c4589660ce

Nina zei

Gefeliciteerd met elkaar 34 jaar kennen! Was Rick verrast dat je een kaart had voor hem? En je werd er dus aan herinnerd door de kalender? Dan ben ik benieuwd wat voor bijzondere data daar nog meer op staan.
Goed dat je een afspraak hebt gemaakt voor je voet, ik snap dat het spannend is! Het helpt waarschijnlijk ook niet dat je Rick zo ziet tobben met zijn knie- sterkte voor jullie allebei!

Sonja zei

Gefeliciteerd met jullie 34-jarig jubileum, nog heel veel gelukkige jaren gewenst!
Lief om Rick zo te verrassen. Wat akelig dat jullie aan het tobben zijn met voet en knie. Hoop dat er snel iets aan gedaan kan worden, sterkte.

Petr@ zei

Wat akelig voor Rick dat de pijn weer net zo erg is als voor de operatie. Ik hoop niet dat dit door het skiƫn destijds is gekomen. Waarschijnlijk niet en heeft hij gewoon pech. Hopelijk kan er iets aan gedaan worden.

Goed dat je voor jezelf een afspraak hebt gemaakt voor de injectie. Inderdaad nu de beste tijd om laarzen te dragen.

Gefeliciteerd met jullie 34 jarige jubileum. Wat een lieve kaart heb je gekocht.

Petra zei

@Antoinette - Dank je voor de link, inderdaad een interessant artikel. Ik vind de meeste paddestoelen lekker, maar de nameko en maitake die ik nu heb zijn een favoriet eten geworden.

@Nina - Rick was zeker verrast! Op de kalender staan verjaardagen, geboortetijden van de kinderen en trouwdagen (zelfs nog van mijn grootouders, die er al meer dan 25 jaar niet meer zijn).

@Sonja - Dank je wel, ik baal erg van die voet, hopelijk doet de injectie volgende week zijn werk.

@Petra - Nee, denk niet door het skien, hij denkt zelf dat deze operatie misschien nodig was, maar niet de reden voor de pijn.