Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, februari 21, 2021

Over het weekend

Zaterdag

Verrassend genoeg zijn we beiden nog voor achten wakker. Misschien heeft de zon daarmee te maken? Die schijnt vrolijk, maar het vriest nog flink. 

Doordat Rick de oprit heeft schoongemaakt is die niet glad meer en kan ik naar zijn auto hobbelen. We rijden als eerste naar Starbucks, onderwijl Pokemon Go spelend. Het is vandaag een speciale dag om het spel te spelen en we besteden er met onze koffies en ontbijt nog wat tijd aan.

Het ziet er overal nog erg ijzig uit en het anders zo populaire W&OD pad is uitgestorven. Gelukkig worden er voor het midden van de week lenteachtige temperaturen voorspeld. Ik ben hier zo klaar mee!
We (althans Rick, ik blijf in de auto) gooien ons glas in de glasbak en rijden dan nog even naar het Community Center voor een Pokemon Go raid. Het waait keihard, de Amerikaanse en Virginiaanse vlaggen klapperen in de wind. Ik vind het motto van Virginia "Sic Semper Tyrannis" altijd wel mooi. 
Thuis doe ik mijn Fitdeck oefeningen weer en Rick tegelijkertijd zijn fysiotherapie oefeningen. Na een half uur zijn we daar beiden mee klaar. 

Vanochtend heeft Amazon een paar plastic "laarzen" bezorgd, die mijn voet droog moeten houden als ik douche. Dat gaat redelijk goed, maar het is wel een gedoe. Ik denk dat ik die Franse douche handiger vind. Gelukkig mag de tape er na woensdag alweer af. 

Voor onze lunch rijden we naar de Boro. Rick heeft zin in zijn speciale kabob van Tasty Kabob en ik bestel natuurlijk een poke bowl van Poki DC. Rick gaat het allemaal ophalen, want de stoepen zijn hier nog erg ijzig en nat. Die laars is niet waterdicht en lijkt me moeilijk te drogen als hij nat wordt. 
Na de lunch gaan we naar de basement om wat spelletjes You Don't Know Jack te spelen. We winnen er allebei een. Het blijft een leuk spel, een bijzondere manier van trivia spelen. 
Halverwege de middag gaan we terug naar het centrum om nog wat meer Pokemon Go te spelen. Voor we het weten is het half vijf en tijd om mijn bestelling van Bazins op te halen. Zij hebben wekelijkse specials, die je van tevoren kunt bestellen. Wij nemen een zak met Braziliaanse kaasbroodjes en een bak met wilde paddestoelensoep mee. 
Thuis warmen we een paar van de kaasbroodjes op in de oven. Die zijn erg lekker, maar niet zo kazig als degenen, die we bij het Food & Wine Festival van het Braziliaanse standje daar aten. Wel een lekkere snack en ze zijn klein, dus een of twee per dag gaan ons dieet niet breken. 

Er zijn allerlei pakketjes bezorgd, waaronder een gratis weegschaal van onze verzekering. We hebben er al twee, maar nooit genoeg weegschalen zullen we maar denken. Verder een puzzel en mijn Stitch Fix bestelling.

Katja is daarmee begonnen en was zo blij met wat haar toegezonden werd dat ze mij aanspoorde het ook te doen. Het is een bedrijf, waarvan je kleding toegestuurd krijgt en wat je leuk vindt houd je en de rest stuur je terug. 

Op hun website vond ik de kleding maar matig, maar niet geschoten is altijd mis. Ze vragen natuurlijk naar je maten en smaak en stijl. Ik verwachtte er helemaal niets van, dus ben verbaasd dat ik twee van de vier topjes erg leuk vind. 

De andere twee topjes hebben veel te veel roesjes en tierelantijntjes, niets voor mij. De marine blauwe broek is op zich prima, maar ik heb al een donkerblauwe broek. Die drie gaan dus terug, ik hoef ze alleen maar in de daarvoor bestemde envelop te doen en in een brievenbus te leggen. 

Sommige mensen krijgen maandelijks een "Fix", maar zoveel kleding heb ik niet nodig. Misschien dat ik het tegen de zomer nog een keer doe. Al met al is het wel een grappige ervaring. 

Voor ons avondeten proberen we een nieuw restaurant in Vienna uit, China Village. Zij bezorgen en snel, binnen het kwartier na bestelling hebben we ons eten al! Dat is heel lekker, ik heb de hot and sour soep en paprika biefstuk met ui. Die biefstuk is zo mals en er is heel veel groente. Dit is een nieuwe Chinese favoriet van mij!

Het is zo ondanks de voetpijn en de laars toch een leuke dag geworden. Tijd om wat shows te gaan kijken.

Zondag

Alweer een prachtige blauwe lucht, maar een temperatuur onder het vriespunt. Veel van het ijs is er dus nog niet gesmolten. Hopelijk gaat dat vandaag lukken, want ik vind het eng met die laars. 

Bij Starbucks bestellen we weer de boerenkool en paddestoel egg bites. Dit is hun succesvolste combinatie wat ons betreft. Rick neemt een warme cappuccino en ik natuurlijk mijn geliefde nitro brew. 

Dan gaan we naar de bank, waar Rick een cheque op onze rekening stort, en naar het postkantoor om de Stitch Fix kleren, die ik niet wilde houden, terug te sturen. Ik wist eigenlijk nooit dat het postkantoorgebouw wel open is op zondag, al zijn de loketten dat niet. 



Vandaag is de laatste dag van het "googly eyes" fotothema. Ik wilde daar gisteren al een brandkraan voor fotograferen, maar toen bleven de oogjes niet plakken. Rick heeft bedacht om tweezijdig plakband te gebruiken en dat werkt perfect. Het ding wordt er helemaal menselijk door.

Intussen is het tijd om naar de Mosaic Markt te gaan. Dik aangekleed hobbel ik met Rick mee, mijn grote uitje voor vandaag. Alleen mijn tenen in de laars worden koud, want die laars is open. 

Met een varkensoor voor Orion, twee soorten paddenstoelen voor mijn ontbijt en groentensappen lopen we weer terug naar de auto. Dit keer ga ik ook een ander soort sap proberen, een citroensap met interessante ingredienten zoals kokosnootwater, houtskool en een of andere klei. Ik ben benieuwd.

Vandaag besluit ik mijn lichaam rust te geven. Iedere dag de Fitdeck oefeningen doen is teveel van het goede en morgen heb ik personal training. Rick en doen ons eigen ding en Orion ligt er rustig bij. Hij is veel minder hyper als wij beiden in zijn omgeving zijn. 


Voor de lunch halen we onze gewoonlijke salades. Rick die van Cava en ik Subway, ik blijf het een super smakelijke salade vinden en een flinke bak gezonde groentes. 

Nadat Rick wat huishoudelijke taken gedaan heeft, gaan we naar de Giant. Voor mij is het enkel een ritje om niet de hele middag op de bank te zitten. Rick werkt een boodschappenlijstje af. Als hij terugkomt overhandigt hij mij een bosje tulpen. De tweekleurige zijn mijn favoriet.


Katja had gisteren al een flinke migraine en vandaag heeft ze zich ziek gemeld van haar werk, omdat het nog niet weg is. Ik wilde haar iets sturen dat vandaag nog bezorgd kan worden, maar alle bloemisten zijn dicht op zondag. 

Zo niet Edible Arrangements wat eigenlijk nog leuker en lekkerder is. Daar bestel ik een fruitboeketje, ballon en doosje lekkernijen van. Ik zit net op Messenger met Katja, die ook nog eens teleurgesteld is dat haar schoonfamilie nauwelijks van zich laat horen, als de bel gaat en het wordt bezorgd. 

Katja is er super verrast en blij mee. Soms is de 24 uurs economie hier wel heel erg fijn. Katja voelt opeens de baby ook, dus helemaal speciaal. In deze tijd zijn de kleine verwennerijen zo belangrijk. 
Tijd om verder te gaan met de Disney puzzel. Het gaat vlot, maar is ook weer niet zo makkelijk dat we hem een, twee, drie afhebben. We komen een heel end, maar tegen vijven begint mijn voet erger pijn te doen en bewaren we de rest voor later. 

We kunnen nog net voor het eten een paar rondjes Jackbox.tv spelen. We beginnen met Fibbage. Daar moet je leugens verzinnen als einde van een zin. Niet echt makkelijk, maar wel zeer vermakelijk. Rick en ik geloven elkaars leugens een paar keer. Over het algemeen ben ik er echter niet zo goed in en verlies ruim van Rick.

Het tweede spelletje is een trivia spel, maar als je het antwoord niet goed hebt word je een spook. Ik overleef lange tijd, maar aan het einde haalt Rick me qua punten in. In het eindspel win ik echter. Ook de I Don't Know Jack ronde win ik en dan is het tijd om eten te bestellen. 

Rick wil het nieuwe Mexicaanse restaurant in het Mosaic District proberen. Ik ben niet zo dol op die cuisine, maar mijn geliefde Passion Fin ligt er vlakbij. Dat wordt weer een heerlijke sashimi maaltijd voor mij. 

En zo is het weekend alweer voorbij. Als de tijd zo snel blijft gaan kan die verdomde laars ook snel van mijn voet. Ik ben allerminst een geduldige patient, maar nu doet het nog pijn en dat is een sterke motivator om het voorzichtig aan te doen. Allemaal een heel fijne week gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Nu snap ik ook waarom er in Amersfoort zoveel mensen bezig waren met Pokemon.
Wat leuk dat je Katja even een hart onder de riem kon steken met een pakketje!
Sterkte met je voet en een fijne maandag.

Petr@ zei

Wat lief, je cadeautje voor Katja. Dat heeft haar vast goed gedaan.

Leuk al die spelletjes die jullie doen. Zo gaat de tijd lekker snel en denk je even minder aan je voet.

Ik heb gisteren een spier verrekt tussen de schouderbladen en heb nu mijn schouders en nek helemaal vast zitten. Vreselijk om niets te kunnen en ik verveel me verschrikkelijk.

Marion2 zei

Wat een uitvinding dat Stitch Fitch! De twee topjes op de foto staan je goed. Jammer dat het hier niet is, ik zou het graag uitproberen.

Op de foto van Orion lijkt het net alsof hij een grote witte baard heeft, haha.

Wat toevallig dat Katja net jouw verrassing kreeg toen je online was. Dat maakt het dan toch extra leuk. Ontzettend ellendig om migraine te hebben, ik weet er helaas alles van. Dan is het echt onmogelijk om te werken of om ook maar iets te doen.

Petra zei

@Anja - Ja, wij zagen ook meer spelers dan gewoonlijk zaterdag.

@Petra - Veel sterkte met je spier! Klinkt pijnlijk!

@Marion - Dankzij Facebook vriendinnen weet ik dat er in Nederland ook zoiets is: Zalon.nl