Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 15, 2021

Over Presidents Day

Gek genoeg staan we vandaag keurig op tijd (lees voor achten) op. Ik maak mijn paddestoelen, tomaat en ei ontbijt en doe daarna vast wat stappen. Als Rick klaar is met zijn douche en Orions wandeling gaan we naar Starbucks.

Daar staat een flinke rij bij de drive thru en we hebben geen zin om te wachten. Rick gaat onze koffies dus binnen ophalen. Daarna spelen we nog wat Pokemon Go, aangezien Rick vandaag ook nog vrij heeft.

Het is Presidents' Day, oorspronkelijk om de verjaardagen van George Washington en Abraham Lincoln te vieren. Tegenwoordig is het meer een dag om alle presidenten te eren (met uitzondering van nummer 45 wat mij betreft). Het is een federale feestdag, maar verder wordt er, behalve allerlei Presidents Day sales, niets aan gedaan. 

Na nog wat meer stappen gezet te hebben is het tijd voor personal training. Vorige week heb ik uit voorzorg na onze reis geen personal training gedaan. Vandaag gaan we er weer voor. Ik bedenk me dat het ook een sociaal half uur is, ondanks dat ik hard bezig ben. Sharon en ik hebben elkaar weer veel te vertellen. 

Als ik thuiskom zie ik dat Rick de blauwe lichtjes langs onze oprit en stoep heeft opgeruimd. Langzaam maar zeker ruimen we de kerstlichtjes op. Ik vind het weer nog veel te koud, maar misschien wordt het volgende week wat warmer. Intussen genieten we nog van de vrolijkheid van de lichtjes op onze struiken.

Gisteren hebben we dus besloten om echte bioscoopstoelen voor ons theatertje te bestellen. Rick heeft gezien dat er een fikse Presidents Day korting is en belt het bedrijf. Hij moet ons bioscoopje opmeten om te zien hoeveel stoelen erin kunnen. We bespreken het samen en zullen na de lunch terug bellen. 

We willen wat boodschappen halen bij Whole Foods en besluiten dat bij de grote zaak in The Boro te doen. Daar bestellen we dan ook gelijk lunch; Rick van Tasty Kabob en ik mijn kleurrijke poke bowl van Poki DC. Altijd weer zo gezond en lekker en het is een genot voor het oog.
Na het eten belt Rick met het theaterstoelenbedrijf waar hij zeven rood leren stoelen bestelt. We zullen nog zo'n 12 weken op de levering moeten wachten, maar de voorpret is er al. We zijn er net zo blij mee als de hot tub. Ik zie mezelf wel iedere avond in zo'n stoel bivakkeren. In ieder geval veel vaker in ons bioscoopje, want de huidig bank is een martelwerktuig. 

Rick gaat een nieuwe propaan tank halen en ik haal mijn glazen bol tevoorschijn. Met dit constante grijze weer is er buiten weinig te fotograferen, maar ik maak de tulpen en rozen binnen de onderwerpen. 






Als Rick thuiskomt gaat hij zijn fysiotherapie oefeningen doen. Ik warm intussen op voor de open haard. Het is hier weliswaar lang niet zo koud als elders in de VS (waar bizar ver naar het zuiden flinke vorst is), maar dat waterkoude maakt dat ik het gewoon niet warm krijg. 
Vanochtend heb ik de handschoenen en trui, die Rick me gisteren gaf, opgeladen. Ik ga ze proberen met de batterijen erin. Heerlijk! Ik zal ze waarschijnlijk zelfs soms hier binnen gebruiken, vooral de handschoenen. 

Dan buigen Rick en ik ons weer over de puzzel, die we per se vandaag af willen krijgen. Dat lukt en wat een leuke is het! We zijn op het moment dol op deze puzzels met verschillende posters of labels.  
Het is al na zessen en we maken een garnalencocktail als voorafje, terwijl we bedenken van welke van de restaurants, waar we gisteren nul op het rekest kregen, we vanavond willen bestellen. Rick wil het graag bezorgd krijgen dus de keuze valt op Artie's. 

De open haard en kaarsen maken het weer gezellig. Het eten is zoals altijd voortreffelijk. Ik heb de forel met een korstje van pecannoten, zo lekker! 

Wij hebben een aantal vrienden in Texas, waaronder Christine en Chuck, die helemaal vastzitten door sneeuw, ijs en diepvriestemperaturen. Aangezien het bijna nooit zo koud is daar is er ook geen budget voor sneeuwschuivers e.d.. Bovendien viel de stroom uit bij hen en andere vrienden. Bizar weer is het! 

4 reacties:

Marion2 zei

Ik las het over Texas, bizar. Hier maakt de temperatuur ook zo'n ongewone sprong
in een week tijd: van diepvrieskou naar een lentetemperatuur. Ik geloof dat er bijna
30 graden verschil is. Het komt omdat de wind eerst uit Siberiƫ kwam en dat hij later
uit het zuiden komt.

Jullie puzzel is erg leuk! En wat hebben jullie hem snel af. Sinds corona heb ik ook
steeds een puzzel liggen. Ik vind het wel ontspannend tussendoor. Nu ben ik met deze
bezig: https://www.bol.com/nl/p/ravensburger-puzzel-avonturen-in-jungle-legpuzzel-1000-stukjes/9200000098284948/ Hierna komt er een met allemaal gekleurde luchtballonnen.

Petr@ zei

Leuk idee, echte bioscoop stoelen. Ik kan me voorstellen dat je daar al naar uitkijkt.

Ja bizar het weer in o.a. Texas. Familie in Arkansas hebben ook enorm veel sneeuw en hun dochter zit vast in Missouri door de vele sneeuw.
Gisteren op het nieuws zag ik ook extreem veel sneeuw in Griekenland en Turkije. Bijzonder dat het op veel plekken tegelijk zo extreem is.
Hier schijnt het eind van de week 15 graden te worden, het complete andere uiterste.

Anja L. zei

Waar gebruiken jullie propaan voor?
Wat zal jullie eigen theater er straks leuk uit zien met echte bioscoopstoelen.
Die handschoenen en trui lijken mij heerlijk met koud weer.
Fijne dinsdag!

Petra zei

@Marion - Leuke puzzel! Wij krijgen helaas nog een ronde winterweer.

@Petra - Ik kan niet wachten tot de temperaturen boven de tien graden uitkomen.

@Anja - Voor de barbecue en de gas heater op het deck.