Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 26, 2021

Over vrijdag

Zoals gewoonlijk op het moment blijf ik op mijn telefoon liggen lezen tot Rick naar boven komt om te douchen. De laars gaat aan en ik schenk wat koffie in. Dan maak ik de laatste paddestoelen en tomaten op om ontbijt te koken. Zondag komt er weer een nieuwe lading. 

De Starbucks in Vienna heeft nog steeds geen nitro brew, dus we halen onze koffies bij het filiaal vlakbij. Dat scheelt ook tijd, waardoor Rick voor de verandering nog voor negenen aan het werk kan. 

Na wat wikken en wegen besluit ik vandaag weer een half uur in de basement te gaan fietsen. Ik weet nu ook waarom ik gisteren in zo'n korte tijd zadelpijn kreeg, de gel in mijn gelzadel dat op mijn gewone zadel ligt is helemaal weg. Amazon biedt uitkomst en morgen wordt er een nieuwe bezorgd. 

Tijdens het fietsen kijk ik naar Hell's Kitchen met Gordon Ramsay en zo gaat de tijd lekker snel. Het is pas kwart voor tien als ik klaar. De zon schijnt en ik besluit op zoek te gaan naar meer bloeiende bollen in tuinen in de buurt. Ik vind nog wat krokusjes, een plukje sneeuwklokjes en een toverhazelaar. 








Het is maar acht graden, maar uit de wind in de zon erg lekker. Ik ga dan ook voor het huis zitten tot Rick klaar is om lunch te gaan halen. Dat is vandaag wat later, want hij heeft training tot een uur.

We halen salades van Maggio's, een restaurant gerund door een plaatselijke familie, die we ook wel willen steunen. Rick neemt een salade met gyro vlees en ik met souvlaki. Het is best lekker, maar mijn vlees is veel te droog. Ik moet het met water wegkrijgen. Dat is natuurlijk niet zo goed, dat is me bij Plaka Grill nog nooit overkomen. 

Op weg terug naar huis hebben we het erover dat de sneeuwpoppen in de voortuin ons een beetje de keel uithangen. Na het eten hang ik dan ook de lentehangers aan de voordeuren en de lentevlaggetjes aan de daarvoor bestemde stokjes. De sneeuwpoppen zijn me te zwaar, dus die brengt Rick naar binnen. 

Rick vindt het dan ook tijd om de rest van de kerstverlichting op te ruimen. Het gaat dit weekend weer regenen en zo voorkomen we dat het weer nat wordt en we het toch moeten laten hangen. Nu moeten alleen de "ijspegel" lichtjes weg en de "sneeuwpop" op de garagedeur. Binnen doen we dit weekend wel.

Sinds een aantal weken maken Rick en ik halverwege de middag thee. Ik heb voor Kerst een doos met allerlei verschillende smaken Twinings thee gekregen en "moet" dus telkens kiezen welke ik wil drinken. Vandaag wordt het de Earl Gray met lavendel, erg lekker!
De rest van de middag breng ik op mijn luie stoel door met mijn voet omhoog. Hopelijk heelt die pees zo goed. Ik besluit met The Queen's Gambit te beginnen. De eerste aflevering gaat wat langzaam, maar ik moet duidelijk nog in het verhaal komen. 

Voor het avondeten halen we van het restaurant, waar we op Valentijnsavond wilden bestellen, Parc de Ville. Zij hebben een heerlijke zalm dip en hun forel Amandine is ongeevenaard. Een heerlijke maaltijd is het dus!

En zo gaan we alweer een weekend in. Het wordt een regenachtige, dus we zullen ons voornamelijk binnen moeten vermaken. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

8 reacties:

Nina zei

Ik word ook altijd xo blij van krokussen! Forel met amandeltjes, lekker...
Ik snap dat je de dagen weg kan kijken met dat letterlijke blok aan je been. Gaat het al wat beter met de pijn? Heb je al een aftelkalender gemaakt voor de laars? Sterkte in ieder geval.
Fijn weekend, hopelijk verzin je leuke dingen om jezelf wat te vermaken.

Anja L. zei

Wat vreemd dat de gel al helemaal weg is uit je fiets, je fiets was toch nieuw?
Jammer dat het een regenachtig weekend wordt. Wij werden net wakker met mist maar als het goed is komt steaks de zon weer tevoorschijn.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Hier ook overal krokussen. Zo gezellig en geeft echt een lente gevoel.
Ik kan me voorstellen dat je de winter spullen op wilde ruimen.

Hè bah, droog vlees! Wat jammer, het klonk zo lekker, je salade.

Fijn weekend!

Sonja zei

Het schiet al op met de laars, je slaat je er dapper doorheen. The queens Gambit heb ik echt van genoten. Fijn weekend!

Tineke zei

Gel hoort echt niet zo snel uit je zadel te gaan, tip: ernaar vragen bij de fietswinkel waar je hem gekocht hebt, hoort bij de garantie. Je fietst zelfs nauwelijks.
Als je sneeuwklokjes na de bloei , opgraaft en per 2 bolletjes weer uitpoot worden het er vanzelf meer.
Hier beginnen de narcissen te bloeien, afgelopen week in de tuin gewerkt met het lekkere weer en wat primulaatjes gepoot en de binnen uitgebloeide bollen; hyacinten en narcissen in de tuin gepoot, die gaan volgend jaar zo in de tuin weer bloeien.

BelgianinMemphis zei

Ik heb erg genoten van de The Queem's Gambit. Ik ben nu begonnen aan Emily in Paris nadat ik op je blog gelezen had dat jij het een leuke reeks vond. Nogmaals bedankt voor het doorgeven van de info re mondkapjes op Etsy. Ik heb er 2 besteld en ze zijn onderweg. Nog een leuk weekend.
Ann

Anja zei

Wij drinken ook halverwege de middag thee. Meestal kies ik voor sterrenmunt thee.
Ik smeer er dan een beschuitje met boter bij. Een leuke, gezellige onderbreking van de middag.
Fijne zondag!

Petra zei

@Nina - Ik tel de dagen wel af, maar geen kalender. Gelukkig is de pijn nog maar een beetje zeurderig.

@Anja - Ik heb het verkeerd beschreven, het is niet het zadel zelf, maar het aparte gel zadel dat er overheen ligt. De zadels hier zijn heel hard.

@Petra - Bijijijna narcissen nu. Ik hoop dat we verder geen koud weer meer krijgen, ben helemaal klaar met de winter.

@Sonja - Nog vier dagen en dan ben ik halverwege. Ik tel niet, hoor, ha ha!

@Tineke - Ik heb het aangepast, het is niet het zadel zelf. Heerlijk al die bollen!

@Ann - Fijn! Ik hoop dat de mondkapjes bevallen, ik vind ze erg fijn.

@Anja - Dit is eigenlijk een nieuwe gewoonte voor ons, maar inderdaad een gezellige korte pauze.