Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, februari 10, 2021

Over woensdag

Mijn hemel, wat is het op het moment moeilijk op te staan. In bed voel ik me redelijk goed en zodra ik opsta is het alsof mijn hele lichaam van top tot teen in brand staat. Er komt slecht weer aan en dat voel ik altijd weer.

Terwijl Rick zich klaar maakt eet ik bij het licht van mijn daglamp mijn heerlijke ontbijt. Ik lees steeds vaker hoeveel voedingswaarde paddestoelen hebben en dankzij een bloglezeres weet ik nu dat ik zelfs mijn eigen paddestoelen zou kunnen groeien. De benodigdheden kun je bij sommige paddestoelenboerderijen bestellen. 

Rick en ik maken ons dagelijkse ritje naar Starbucks en spelen een beetje Pokemon Go. Dan moet Rick aan het werk en ik probeer voorzichtig wat te sporten. Ik zou nu willen dat ik die injectie eerder had gehad, want mijn voet doet pijn en ik ben bang het te verergeren. Niet bewegen is met alle fibromyalgie pijnen ook geen optie. 

Een uurtje later vind ik het wel genoeg geweest en besluit gedurende de rest van de dag wat te lopen om de tienduizend stappen te halen. Dat is ook een goed stok achter te deur om te bewegen, want dat is gewoon nodig. 

Voor het weekthema, jezelf met foto's introduceren, besluit ik een deel van mijn collectie fantasiefiguren op de foto te zetten. Ze staan door het hele huis, maar niet zo dat het er vol mee staat. Buiten is er natuurlijk Fairyville, wat een leuke hobby is geworden, en waterspuwers, die ons huis bewaken. 
Al spelletjes spelend gaat de ochtend snel voorbij. Voor mijn lunch laat ik een poke bowl van Poki DC bezorgen. Ik heb geen zin ergens heen te gaan en dit is lekker en gezond. 

Kai laat weten dat hij mee heeft gedaan aan een podcast om studeren in Germersheim te promoten. Die is een uur lang en heel goed voor mijn Duits! Het is heel leuk om Kai en Raquels stemmen erin te horen. 

Alles gaat goed met Katja en Saskia wacht met smart op meer informatie over een mogelijke beurs bij Boston University. Als dat eenmaal bewaarheid wordt zal ik er meer over schrijven. 

Dan heb ik het wel gezien met dingen doen. Het is zo grijs buiten en dat helpt mijn gemoed niet, zeker niet omdat de pijnen me ook al chagrijnig maken. Ik zet de open haard aan en mijn kaarsen en doe de feeenlichtjes aan. Wat gezellig licht is nodig. 
De rest van de middag kijk ik naar de laatste aflevering van Ik Vertrek en daarna DNA Onbekend. Intussen begint het licht te sneeuwen. Dat brengt wel weer wat sfeer, al zal er niet veel van blijven liggen. Het wordt de komende week winters met sneeuw, maar ook ijsregen en ijzel, bah!

Als Rick klaar is met zijn werk gaan we verder met de puzzel. Het is zo gezellig dat iedere avond even samen te doen. Dat is ook een hobby van ons geworden zo langzamerhand. 

Dit koude rotweer is perfect voor Indiaas eten. Ik bestel de palak chat, knapperige spinazie met tomaat en ui, en de hariyali tikka, heerlijk malse kip in spinaziesaus. Het klinkt misschien gek, maar op dagen als deze zijn de maaltijden waar ik het meest naar uitzie. 


Hopelijk lukt het me vanavond vroeg naar bed te gaan. Geen spannend blog, maar dit zijn van die dagen waar ik meer overleef dan leef.  Ik wil zoveel meer dan ik kan (ook vanwege corona, want anders zou ik wellicht de metro naar de stad nemen voor een museum of zo). Dat mis ik enorm, maar het komt wel weer. 

5 reacties:

Bente zei

Wat rot dat je je zo slecht voelt en dan ook nog een pijnlijke voet. Zou fietsen een oplossing zijn? Ik heb een rottige blessure aan een heupspier maar kan prima fietsen. Zwemmen gaat ook goed, en gelukkig zijn de zwembaden hier - per reserving - open.

Anja L. zei

Het lijkt me zo vervelend als je lichaam zo gevoelig is voor weersveranderingen. Knap dat je toch zo veel mogelijk probeert te bewegen.
Ik lig nu naar een mooie ochtendlucht te kijken, zo meteen moet ik mijn warme bed verlaten en aan het werk in huis.
Fijne donderdag (de dagen vliegen).

Marion2 zei

Wat vervelend dat je zoveel pijn hebt. Het is ook al niet de beste tijd van het jaar en
dan ook nog corona. Maar volgende maand begint de lente al en wordt het hopelijk beter.

Wat is Ik Vertrek soms verbijsterend, he. Dan hebben mensen het perfect voor elkaar en kopen ze een krot in een land waar ze de taal niet van spreken. Maar het knappe is dat ze het vaak nog lukt ook door heel hard te werken. Mijn neef was er ook eens in, maar hij had het goed voorbereid en wel wat moois gekocht. Desalniettemin valt het niet mee.
DNA Onbekend is een van mijn favoriete programma's. Veel bijzondere verhalen.

Petr@ zei

Niks aan als je je zo voelt. Het wordt tijd voor lente, ha ha.
Fijn dat het met de kinderen goed gaat. Spannend voor Saskia of ze wordt aangenomen in Boston. Lijkt me een erg leuke stad.

Petra zei

@Bente - Succes met je blessure, niet fijn! Als ik druk op de voet zet doet het pijn dus ik denk bij fietsen ook.

@Anja - Inderdaad, de tijd gaat vreemd snel.

@Marion - Ja, ik vind het ook verbazingwekkend hoeveel mensen niet zeker weten of ze door hun biologische ouders zijn opgevoed.

@Petra - Een leuke stad, maar wel erg duur. Als haar collegegeld betaald wordt zal dat al heel veel schelen.