Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 16, 2021

Over dinsdag

Rick heeft een fysiotherapie afspraak om negen uur, dus we gaan voor ons doen vroeg naar de Starbucks in Pan Am Center, dichtbij ons. Dan zet Rick me thuis af en maak ik mijn ontbijt. Dat eet ik op mijn gemak bij de daglichtlamp. 

Dat ding heb ik op het moment echt nodig. Het is hier al een week grijs en grauw en dat is hoogst ongewoon. Ik laat de lamp ook aan terwijl ik mijn stappen doe. Hij geeft fijn veel licht. 

Orion is enorm in de rui en ik pak de hele dag plukjes haar van het tapijt. Als ik mijn stappen bijeen heb ga ik hem maar eens kammen. Dat laat Orion redelijk toe en er komt heel wat uit zijn vacht. Ik zou het langer willen doen, maar op een gegeven moment is meneer er klaar mee. Nou ja, wat ik heb uitgekamd komt in ieder geval niet meer op ons tapijt terecht. 
Mijn dinsdag lunch is altijd een salade van Subway, want dat eet handiger terwijl ik met Judith klets. Het is vandaag natuurlijk Mardi Gras en op de terugweg rijd ik langs het enige huis in Vienna dat daar versieringen voor heeft.

Dat is anders in een van mijn favoriete Amerikaanse steden, New Orleans. Daar zijn de parades voor het eerst in veertig jaar gecanceld en in plaats van de versierde paradewagens hebben mensen hun huis prachtig versierd. Ik zou daar graag foto's hebben gemaakt. Voor een aantal foto's kun je hier terecht. 
De lunch met Judith is vandaag verkort, omdat zij met een crisis op haar werk kampt. Tijd om aan mijn wijnbedels voor de Vienna Vintner te beginnen. Ik besluit tien setjes te maken met de thema's bloemen, reizen, hemellichamen en wijn. Eens kijken of ze verkocht worden voor ik er meer maak. 

De grijze satijnen zakjes, waar ik de bedels altijd in doe, zijn niet handig. In plaats daarvan heb ik doorzichtige zakjes gekocht, zodat mensen kunnen zien welke bedels erin zitten. Maar ik heb nog geen mandje om ze in te doen of iets om op te schrijven wat ze zijn en waarvoor de opbrengsten gebruikt worden. 

Tijd om naar Michaels te gaan. Daar zijn ze helemaal klaar voor Pasen. Ik vind een perfect mandje en kaartjes om op te schrijven. Terwijl ik naar de kassa's loop zie ik ook een heel erg leuke Disney puzzel. Hij heeft maar 400 stukjes, maar ik neem hem toch mee. 

Als dat allemaal klaar is, vind ik het wel genoeg geweest voor vandaag. Dit weer maakt me heel moe en ik  heb het koud. Ik zet de open haard aan en steek de kaarsen en fairy lights aan. Katja heeft vandaag vrij en er zijn weer een paar van mijn bestellingen aangekomen. Een ervan is een schattig pakje met sushi erop. 

Het wekelijkse thema (februari heeft vier thema's) voor onze fotografie groep is googly eyes (wiebeloogjes). Ik vind onze kraan er wel antropomorfisch uitzien met die oogjes. Ik probeer objecten te vinden met iets dat op een neus of mond lijkt. Of dat zeven dagen gaat lukken weet ik niet.

Met dit weer hebben Rick en ik heel vaak zin in Indiaas eten. We bestellen van Aditi Gourmet. Hun consomme is perfect voor hoe ik me voel. Zij hebben ook de lekkerste saag paneer (spinazie met paneer kaas). Indiaas staat hoog op mijn lijstje van favoriet Aziatisch eten. 

Buiten huilt de wind om het huis en keldert de temperatuur. Er wordt voor donderdag een winterstorm verwacht en ik baal enorm! Ik heb me mentaal helemaal voorbereid op die injectie in mijn voet en ik wil daar niet nog een week op moeten wachten. Hopelijk valt het weer mee, zoals de andere "stormen" deze winter. 
 

3 reacties:

Tineke zei

Ja, de zachte katoenen pakjes zijn ideaal voor een baby. Er zijn zoveel leuke dingen te koop.
Hier gaan we gelukkig richting het weekend naar lente weer van 15, 17 graden.
vanmorgen al even in de tuin gewerkt, gefietst en gewandeld met de kinderwagen met kleinzoon erin ; genieten.

Petr@ zei

Leuk verpakt die wijnbedels. Hopelijk verkopen ze goed.

Wat een schattig pakje voor de baby. Lijkt me heerlijk om te shoppen voor je kleinkind (al hoop ik dat het voor mij nog een hele tijd duurt, ha ha!)

Petra zei

@Tineke - Heerlijk, ik kan niet wachten tot het hier lenteachtig wordt

@Petra - Ja, ik moet mezelf wel een beetje inhouden, ha ha.