Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 25, 2021

Over donderdag

Als ik om half acht wakker word, zie ik dat er dichte mist hangt. Zin om op te staan heb ik weer eens niet en ik lees op mijn telefoon tot Rick boven komt. Ik kleed me in mijn sportplunje en wacht tot hij klaar is met zijn douche.

Halverwege de rit naar de Starbucks in Vienna vinden we uit dat ze geen nitro brew hebben. Dan toch maar naar het Pan Am Center, waar ze vrijwel nooit problemen hebben met de nitro brew. Wij vragen ons af waarom dat in Vienna wel zo vaak is. 


Rick zet mijn elliptische machientje klaar en gaat aan het werk. Ik maak mijn ontbijt en intussen zijn de eekhoorns ook bezig met ontbijt te eten van het vogelvoer. Ze zijn zo brutaal! Ik kan tot heel dichtbij komen voor meneer of mevrouw eens besluit toch maar weg te rennen. Lachwekkend is het wel!






Na drie kwartier op het machientje getrapt te hebben, maak ik me weer eens klaar voor personal training. Sharon is terug van haar vakantie in Florida en heeft maandag haar eerste Pfizer vaccin gekregen.

Met mijn voet moet ik dus nog voorzichtig zijn en mag niet staande gewichten heffen. Alle oefeningen gaan dus zittend of liggend. Ondanks dat is het een pittig half uur en komen vrijwel alle spieren aan bod.

De bloemen in de tuinen zijn nog nat van de regen van gisteren en ik kan het niet laten een aantal foto's te maken. De azalea komt zelfs al uit. Langzamerhand is er steeds meer kleur in de buurt. 




In plaats van naar huis te gaan, besluit ik even een lijstje af te werken. Eerst ga ik naar de Hallmark winkel voor een verjaarskaart om naar Nederland te sturen. Hier hebben ze ook erg leuke baby dingetjes en ik neus daar even tussen. 
Dan haal ik Orions medicijnen op van de drive thru van Walgreens. Voor de zoveelste keer is mijn medicijn in Vienna gevuld. Iedere maand verzekeren ze me ervan dat het naar Fairfax is overgeheveld en iedere maand blijkt dat weer niet het geval. Zucht! Nu moet ik morgen dus terug om het op te halen. 

Bij de Safeway aan de overkant tank ik. Ik krijg 10 cent korting per gallon, wat de prijs per ongeveer 3,8 liter $2,75 (ongeveer 2,34 euro) maakt. En men klaagt steen en been dat de benzine zo duur wordt!

Zo is de ochtend alweer voorbij. Rick eet het overgebleven fajita mengsel als lunch en ik ga naar Subway om mijn steak and cheese salade op te halen. Onderweg kan ik het niet laten nog wat (bijna) bloesem foto's te maken. 


Nu het toch weer een sombere middag is, besluit ik verder te gaan met de baby shower wijnbedeltjes. Ik maak nog eens twaalf setjes, maar heb dan geen zilverkleurige kraaltjes meer. Die bestel ik en de laatse drie setjes komen binnenkort dan wel. 
Rick heeft vanmiddag maar liefst twee virtuele happy hours. Een voor het afscheid van een collega om half vijf en natuurlijk ons wekelijkse uur met Christine en Chuck. We hebben daar altijd een borrelhapje bij, deze week zijn het rolletjes mozzarella met prosciutto eromheen. 

Het wordt weer een gezellig uur dat voorbij vliegt. Chuck gaat bijna met pensioen, dus we hebben het daar veel over. Rick is er nog niet aan toe, maar dat betekent niet dat we niet geinteresseerd zijn in hun ervaringen. Pensioen en ziektekostenverzekering zonder werkgever zijn hier niet zo automatisch als in Nederland. 

Na twee happy hours wil Rick terecht niet meer rijden. We krijgen ieder van een ander restaurant bezorgd. Rick van Friends Kabob en ik sashimi van Passion Fin. Ik vind Friends Kabob geen goed eten hebben, anders had ik daar ook van besteld. Natuurlijk is sashimi iets wat ik wel dagelijks kan eten!

Ondanks het sombere weer was het toch een heel fijne dag. Morgen moet het zomers worden en krijgen we onze eerste vaccinatie, waarschijnlijk Pfizer, aangezien Sharon die ook kreeg. 



3 reacties:

Anja L. zei

Wij zijn ook aan het kijken wanneer we met pensioen zouden kunnen gaan. Ik hoop toch echt dat dat eerder is dan 67.
Ik had ook een virtueel afscheid van een collega, het is in ieder geval iets maar ik vond het niet leuk om zo afscheid te nemen hoor.
Wat fijn dat jullie de eerste vaccinatie krijgen!
Fijne vrijdag!

Petr@ zei

Jammer dat het minder weer was, maar je hebt nu wel bijna alle bedels af!

Echt fijn dat je vandaag je eerste vaccinatie krijgt. Hopelijk zonder bijwerkingen.

Petra zei

@Anja -Inderdaad dat virtuele is niet hetzelfde als in het echt.

@Petra - Ik hoop ook op geen bijwerkingen!