Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 12, 2021

Over een drukke vrijdag

Door de pijnen heb ik vannacht slecht geslapen en vraag Rick als hij opstaat om wat ibuprofen om mijn hoofdpijn te verminderen. Deze laars heeft mijn hele lichaam in de knoop. Met de fibromyalgie is het als een spiergroep begint een soort van aansteken van andere spiergroepen. 

Toch sta ik om acht uur op, net als de afgelopen dagen als Rick boven komt om zijn douche te nemen. Ik kleed me aan en doe het blok aan mijn been. Ik ben zo blij dat er nog maar zes dagen ermee zijn. Ik hoop alleen dat de schade in de rest van mijn lichaam zich weer herstelt.

Het is bewolkt, maar nog steeds een zeer aangename temperatuur als we naar Starbucks rijden. Daar overhandigt Nick ons onze koffies weer. Ook vandaag geniet ik mijn ontbijt op het deck. Op vrijdag heb ik altijd extra paddestoelen over, zo lekker!

Rick heeft intussen mijn mini elliptische machine naar buiten gebracht. Ik trap daar vijftig minuten lang op en dan is het welletjes geweest. Het helpt mijn beenspieren tenminste iets losser te maken. 

Vanwege het feit dat ik niet lang op mijn linkervoet wil staan, heb ik mijn haar al twee weken (na de kapper) niet gewassen. Het ziet er nog prima uit, maar ik besluit het maar eens een wasbeurt te even. 

Dan ga ik op weg naar het westen, naar het schattige plaatsje Aldie. Hier is de dichtstbijzijnde van de drie Greenheart Juice winkels. Het is bijna drie kwartier rijden en ik kan niet wachten tot hun winkel in Vienna deze maand opent!

Katja is dol op hun sappen en ik koop de vier, die zij graag wil hebben. Ik neem voor mezelf twee flessen Rooster mee, aangezien we deze zondag niet naar de markt kunnen gaan. Voor ik terug rijd stop ik nog even bij de historische, tweehonderd jaar oude watermolen hier. 




Het verkeer op de terugweg is idioot druk! Echt in de file kom ik niet te staan, maar langzaam rijdend verkeer meerdere keren. Je zou niet denken dat er een pandemie gaande is. Waar gaan al die mensen heen, vraag ik me altijd af. 

Als ik thuiskom komt Rick enthousiast naar buiten. Hij is klaar met zijn training en heeft nu de rest van de dag vrij. We gaan als eerste lunch halen. Ik bestel een garnalensalade slawrap van The Italian Gourmet, maar net voor ik "submit" klik, vink ik per ongeluk wasabi saus aan. 

Die wil ik absoluut niet! Ik probeer op te bellen, maar niemand neemt op. Ik baal enorm, want verder heb ik er ook Dijon mosterd op en de combinatie lijkt me afgrijselijk. Als Rick eindelijk aan de beurt is, is die wrap al gemaakt. Gelukkig zijn ze meteen bereid een nieuwe te maken!
De narcissen bij de buren zijn uit, nu de onze nog!

Rick haalt zijn gewoonlijke salade van Cava en we eten gezellig samen. Na het eten verdelen we de taken. Rick gaat naar de dierenarts om Orions hartworm medicijnen op te halen en wat leuke versiersels voor Katja's verjaardag kopen bij Party City.
Aan mij de taak om de twaalf "Bundtini's", die ik gisteren heb besteld, op te halen van Nothing Bundt Cakes. Die zijn mini tulband cakejes, de grootte van een cupcake. Als ik de winkel binnenloop zie ik dat ze nog veel meer dan tulband taarten verkopen. Ik moet hier eens vaker gaan neuzen. 



Op de terugweg gooi ik VLINDR vol bij de Sunoco, zodat we morgen op weg naar Katja niet hoeven te tanken. Bij het Community Center zie ik een boom met vroege bloesems. Daar moet ik natuurlijk ook foto's van maken. 



Thuis kan ik heb niet laten om de doos met Bundtini's even open te maken en er een foto van te nemen. De smaken zijn onder anderen red velvet, pecan praline, confetti, witte chocolade met framboos en chocolate chocolate chip. Ik ben benieuwd hoe ze smaken. Het ziet er in ieder geval heel feestelijk uit. 
Intussen schijnt de zon en ik zoek de stoel op onze oprit op. Rick doet zijn ding, eindelijk eens wat tijd om een middagje te lummelen voor hem. Het is 18 graden en in de zon voelt het warmer.

We besluiten dat dit het perfecte weer is om een terrasje op te zoeken. Het is maanden geleden dat we zonder Lava Buns en andere verwarmende dingen buiten konden eten. We gaan naar Zenola, waar men hard bezig is het buiten terras in elkaar te zetten. Ze krijgen vanavond een groep van twintig personen.

Wij krijgen een hoge bartafel met dezelfde stoelen, die we bij onze bar hebben staan. Deze waren Ricks voorbeeld daarvoor. Ik kan mijn laars op de rand laten rusten. 

We worden als de oude bekenden, die we zijn, begroet door Noha, Lara en Sarah. Ik bestel hun heerlijke dirty martini met olijven gevuld met blauwe kaas. Rick gaat voor een mezze maaltijd, sujuk (pittige plakjes worst, biefstuk shawarme en lamskabobs.

De chef kan vandaag mijn favoriete kippenlevertjes gerecht maken. Ik heb hun lekkere spinazie "taartjes" als voorafje. Het is weer een groot culinair succes. We hebben hier nog nooit een minder maal gehad. En het is weer zo fijn om zonder te rillen buiten te zitten!!

Terwijl we zitten te eten is er een prachtige zonsondergang. Wij gaan zondag al naar zomertijd. Ik ben nooit blij dat uur te verliezen, maar ik vind later licht wel heel fijn. Er gaan nu stemmen op om de zomertijd in dit land permanent te maken. Rick en ik zijn voor. 
Thuis gaat de tv aan. Eerst kijken we Jeopardy en dan Shark Tank. Waarschijnlijk zijn geen van beide programma's internationaal bekend. Van Shark Tank heb ik al een aantal interessante baby dingetjes gekocht voor Katja. Daar laten uitvinders hun ideeen zien en de "Sharks" investeren dan. 

Morgenochtend vertrekken we naar New Jersey met heel wat leuke spulletjes. We zien er enorm naar uit onze nu zichtbaar zwangere dochter weer te zien. Met een beetje geluk zullen we de baby kunnen voelen. 

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Wat vervelend voor je dat die laars zoveel extra pijnen veroorzaakt, hopelijk gaat het over een aantal dagen beter als de laars eindelijk uit mag.

Ik lig zelf (met een gebroken bovenarm) in de lappenmand, heb jouw verslagen wel gelezen maar niet meer gereageerd.

Wat een leuke taartjes, die zien er heerlijk uit.
Fijn voor jullie dat jullie Katja weer gaan zien, safe travels en heel veel plezier samen.

Karlijn zei

Nog 6 dagen die laars.

Shark Tank bestaat in Nederland ook, het heet The Dragon's Den. Uitgezonden op de npo.

Veel plezier bij Katja!

Nina zei

Wat rot, dat je zoveel last hebt van je fibromyalgie door die stomme laars. Wie weet inderdaad toch maar weer eens een bezoekje wagen aan de reumatoloog? Hoewel je volgens mij juist een hele goede manier hebt gevonden je leven in te richten, maar niet als er dingen zo lang uit balans zijn zoals nu met de laars! Wees lief voor jezelf! (...schreef zij eenvoudig)
Ik werd ook blij van je bloesemfoto - prachtig! En wat heerlijk dat jullie Katja zien dit weekend en samen haar verjaardag kunnen vieren. Kan me voorstellen dat het heel bijzonder moet zijn om haar zichtbaar zwanger te zien. Heel veel plezier met elkaar! De taartjes zien eruit om op te vreten. Goede reis ook, hopelijk kun je je gelaarsde voet enigszins comfortabel op het dashboard kwijt onderweg ofzo.

(ik had ergens vorige week een super uitgebreide reactie geschreven, en blijkbaar vergeten die te verzenden of zoiets, echt heel stom - vandaar even "radiostilte" (was vast vergeten zebrapaden of stoplichten aan te vinken ofzo ;-))

Petr@ zei

Wat een leuke taartjes heb je gehaald. Zien er erg lekker uit.

Fijn dat jullie buiten hebben kunnen dineren. Ook dat zag er heerlijk uit.

Hier wordt ook al jaren gediscussieerd over het afschaffen van of de winter- of de zomertijd. Ik weet niet wat ik liever zou willen. Waarschijnlijk het liefst zo laten als het nu is.

Veel plezier bij Katja. Kan Saskia mee?

Anoniem zei

Heel vervelend dat je lichaam zo reageert .Je hebt er vast nooit stil bij gestaan dit bij de voetspecialist aan te geven. Had misschien deze reactie kunnen voorkomen.
Je gaat in ieder geval een heel gezellig weekend tegemoet. Die Bundtini's zien er heel lekker uit.
Ik was al 4 maanden niet naar de kapper geweest en deze week kon ik weer een afspraak maken. Gelukkig want het was veel te lang . Voel me herboren. a.s. Zondag de eerste vaccinatie en dan in april de tweede.
Shark Tank heb ik tijdens mijn vakantie in Las Vegas heel wat jaren gezien maar op een gegeven moment hadden we er genoeg van.
Geniet van je weekend .
Groetjes Wil

Marion2 zei

Dit klinkt als een ontzettend leuk weekend in het vooruitzicht!

Hier is ook discussie over de zomer- en wintertijd. Alleen gaan we er niet echt zelf meer over, maar dat ... Europa. Ik ben ervoor om de natuurlijke tijd aan te houden en dat is de wintertijd. Als we zomertijd in de winter zouden hebben, zou het 's ochtends in december pas tegen 10 uur licht worden. Gecombineerd met de toch al donkere dagen in die tijd van het jaar, lijkt me dat echt niet prettig. 's Zomers is het nu tot bij half 11 licht. Veel mensen vinden dat prettig, ik ook, maar het helpt niet bepaald met op tijd in slaap vallen bij mij. Tot half 10 licht lijkt me ook prima.

Petra zei

@Reny - Jee! Heel veel beterschap, dat klinkt echt pijnlijk.

@Karlijn - Wat grappig dat ze de naam veranderd hebben.

@Nina - Ik heb eigenlijk geen zin in de reumatoloog. Ik denk niet dat die meer kan doen dan me platgooien met medicijnen en dat wil ik niet. Ik ga als die laars eraf is er hard aan werken alles weer een beetje "normaal" te krijgen.

@Petra - Wat mosterd na de maaltijd, maar Saskia kon dus niet mee. Al testte zij negatief, haar huisgenoten waren daar nog rond en hun status is onbekend. We konden het risico niet nemen, jammer genoeg (achteraf denk ik dat Saskia zich ook dood had verveeld met al het shower gedoe).

@Wil - Fijn dat je je eerste vaccinatie nu binnen hebt. Hopelijk geen bijwerkingen? Ik heb een tijdje geen Shark Tank gekeken, maar vind het nu toch wel weer leuk, ook omdat er interessante baby dingen voorbij komen. Ik heb er al een aantal voor Katja gekocht.

@Marion - Ja, die discussie is er hier ook voor bepaalde delen van het land. Bij ons zou het gewoon fijn zijn later licht te hebben, maar ja, hier wordt het ook nooit heel erg laat licht 's ochtends.