Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 05, 2021

Over een gezellig happy hour met een vriendin

Voor de verandering stormt het weer eens en is het ijskoud buiten. De gevoelstemperatuur is door de wind ver onder het vriespunt. De winter wil dus nog geen afscheid nemen. Gelukkig schijnt de zon wel uitbundig.

Na mijn ontbijt en Ricks douche halen we koffies van de Pan Am Center Starbucks. Vienna heeft nog steeds geen nitro brew en we zijn van plan morgen polshoogte te gaan nemen. Hopelijk betekent het niet dat ze permanent geen nitro brew meer hebben. 

Mijn schouders en heupen doen enorm veel pijn en ik besluit dan maar niet te gaan fietsen. Dan hang ik helemaal op mijn schouders. In plaats daarvan trap ik een uur op de mini elliptische machine, onderwijl Hell's Kitchen kijkend. Ik vraag me soms af of Gordon Ramsay allang weet wie er gaat winnen. Er zijn 8 chefs over en ik weet in ieder geval wie niet het leiderschap over een van zijn restaurants gaat krijgen. 

Mijn broer en schoonzus hebben waarschijnlijk geen idee hoe blij hun boeket mij maakt. Het heeft de perfecte bloemen om te fotograferen. 



Kai komt weer even online en Saskia ook. Gelukkig is Saskia nog gezond en Kai stuurt foto's van Lyon. Ik kan niet wachten om daar weer heen te gaan of dat Kai hier kan komen. Ik heb zo'n vermoeden dat hij straks makkelijker hier kan komen, dan omgekeerd. 

Op vrijdag is het Cava dag voor Rick. Ik bestel weer een BLT salade van Subway. Rick gaat het voor me halen en de eigenaar vraagt aan Rick waarom hij zijn salades niet meer bestelt. Rick belooft de aardige man dat hij dat binnenkort weer zal doen. 

We eten gezellig samen en dan ga ik aan de Duolingo. Na een uurtje Frans leren is het weer genoeg geweest en ik besluit aan de puzzel te beginnen. Het minst leuke daaraan vind ik altijd alle stukjes omdraaien en neerleggen. Ik vind warempel alle randstukjes en zet die in elkaar, Rick en ik kunnen dit weekend verder. 
Rick is blij verrast als hij ziet dat ik al zo ver gekomen ben. Hij brengt me een gemberbier en ik neem er een foto van, want dit is mijn favoriete merk. Het is een en al gembersmaak, terwijl de anderen lang zo sterk niet zijn. Ik vind gemberbier veel lekkerder dan ginger ale. 
Om kwart over vier komt Maria me ophalen voor happy hour bij Bear Branch Tavern. Eigenlijk verwachtte ik de hele dag dat ze af zou zeggen, want het is berekoud en de wind waait nog net zo hard. We hebben beiden echter teveel zin om gewoon eens gezellig bij te babbelen. 

In de magnetron warm ik onze "Lava Buns" kussens op en ik doe twee ski sokken over mijn voet in de laars. De andere voet doe ik in mijn met dons gevoerde laars. Verder neem ik mijn muts mee. Maria blijkt dekens te hebben en zo kunnen we er vast goed tegen. 

Tot onze verbazing zit het terras al aardig vol. Wij hebben enorm geluk en krijgen het haardvuurtje met ronde tafel. Rick zal jaloers zijn, want hij wilde hier zo graag zitten. Met alle meegebrachte warmte is het heel goed uit te houden. Die Lava Buns zijn een uitkomst!

Maria bestelt een heel lekker klinkende cocktail met grapefruit sap en dat mag ik met mijn medicijnen niet drinken. Ik neem dezelfde cocktail, die ik eerder had, Weekend in Havana, heerlijk! We delen het bloemkool met pesto voorafje. 

We hebben elkaar al sinds voor de feestdagen niet meer gezien, dus meer dan genoeg gesprekstof. Maria beide vaccine doses al gehad en hoopt voor haar Spring Break ergens heen te gaan. Ik zou gewoonlijk meegaan, maar ik voel me nog niet veilig genoeg om te gaan vliegen. 

Voor haar zou het haar eerste reis alleen zijn. Ze wil naar de Grand Canyon, maar weet niet wat ze daar vier dagen zou moeten doen. Ik ook niet, mooie natuur, maar wij hadden het al gauw gezien. Ik raad haar aan naar Arches en Canyonlands te gaan. Ik ben benieuwd wat het wordt. 

Tegen zessen rekenen we af en brengt Maria me thuis. Eerlijk gezegd typte ik iedere keer eerst Chris voor haar naam. Voor mij is ze gewoon geen Maria, maar natuurlijk doe ik mijn best mijn brein opnieuw te programmeren. 

Rick doet de garage al voor me open en stelt voor avondeten van Zenola te halen. Daar ben ik helemaal voor. Voor mij de spinazie driehoekjes en kibbeh nayeh, gemalen rauw lamsvlees met een knoflooksausje. Het is altijd weer super lekker. 

En zo gaan we weer een weekend in. Het zal een koude, maar zonnige worden. Rick en ik hebben al een paar films in gedachten om te kijken. Allemaal een heel fijn weekend gewenst! 

6 reacties:

Anja L. zei

Wat heerlijk toch dat jullie op een terras kunnen zitten! Hier kan dat nog steeds niet en waarschijnlijk wordt er maandag verteld dat het nog wel even gaat duren.
Heel fijn weekend!

Petr@ zei

Fijn dat Saskia zich goed voelt. Hopelijk blijft dat zo!

Wat zou het fijn zijn als je Kai weer kunt zien. Ik kan me voorstellen dat je hem erg mist.

Gezellig zo samen op een terras, ook al is het goed. Jullie waren er goed op gekleed.

Fijn weekend!

Marion2 zei

Gezellig om zo op het terras te zitten. Het geeft zoveel meer mogelijkheden om iets af te spreken.
Hier kan het al sinds oktober niet meer.

Inderdaad heel vreemd om iemand ineens met een andere naam aan te spreken. Ik geloof niet
dat ik daaraan zou kunnen wennen.

Vreselijk om Kai al zo lang niet te kunnen zien. Denk je dat Amerika binnen afzienbare tijd de
grenzen gaat openen? Voor ons is het probleem dat alle landen nu code oranje hebben.
Mocht je toch op reis gaan, wat nu eigenlijk verboden is, dan heb je een probleem met de
verzekering mocht er iets gebeuren.

Bente zei

Ik kan de Grand Canyon heel erg aanraden. Wij zijn in oktober geweest en het was heerlijk rustig. Spring Break zal minder zijn, maar hopelijk ook nog te doen. Maar dat zal ze wel uitvinden als ze accommodatie wil boeken. Als alles vol is dan is het dus druk. ;-)

Christine houdt toch van wandelen? Er zijn zoveel hikes te doen!
Mijn man vond dalen eng dus ik heb minder gewandeld dan ik zou willen. Maar nog kan je meer dan een dag langs de rim wandelen. De historische gebouwen in de village bekijken, zonsopgang en zonsondergang op diverse plekken bekijken.

Als Christine serieus denkt over een tripje naar de Grand Canyon dan kan je haar de link naar mijn blog geven: https://jarimbi.com/bente/
Weliswaar in het NL, maar ze kan Google Translate doen, en ik heb heel veel foto's zodat ze een indruk kan krijgen wat er te doen is.

Anja zei

Fijn dat Saskia nog steeds gezond is.
Wat een mooi boeket heb je van je broer en schoonzus gekregen.
Ik kan me voorstellen dat je Kai mist. Moet er niet aan denken om een
van onze kinderen zolang niet te kunnen zien.
Gezellige lunch samen met Maria..........lijkt me lastig een andere naam.

Petra zei

@Anja - Ja, ik vind het ook heel fijn. Ik denk dat het in Nederland al snel heel erg druk wordt. Hier is alles ver uit elkaar en houdt men zich streng aan de regels.

@Petra - Ik zou willen dat we een datum hadden om naar uit te kijken voor Kai. Hopelijk komt dat snel.

@Marion - Ik zie het niet gebeuren tot de EU ook meer gevaccineerd heeft. Op het moment lopen we dat betreft flink voor en er wordt verwacht dat iedereen voor eind mei gevaccineerd kan worden. Kai zei dat ze in Frankrijk nog maar net begonnen zijn.

@Bente - Dank je, ik zal je link doorgeven.

@Anja - Ja, ik ben benieuwd of ik ooit niet eerst Chris zal zeggen.