Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, maart 09, 2021

Over een shower locatie zoeken

Rick is vandaag vroeg en komt al om kwart voor acht naar boven om te douchen. Ik kleed me aan, maar besluit met ontbijten te wachten tot na onze Starbucks rit. 

Die gaat vanochtend niet zo goed. In Vienna blijkt de nitro brew nu echt buiten werking te zijn, in Pan Am Center hebben ze het ook niet. Gelukkig brengt Oakton uitkomst en heb ik toch mijn geliefde nitro brew vandaag. 

Het wordt warm deze week, hopelijk gaan de narcissen bloeien

De zon schijnt op het deck en het is elf graden. Ik besluit mijn ontbijt buiten te gaan eten. Weliswaar met een jas aan, maar dat is niet echt nodig. Heerlijk dat de tijd er weer aankomt dat dat dagelijks kan. Het smaakt me extra goed. 
Als mijn koffie op is, ga ik aan mijn uur cardio. Terwijl ik op mijn stoel zit en trap op mijn mini elliptische machine, hoor ik van Katja's schoonmoeder dat de locaties, die zij tot nu toe heeft gepolst, of al geboekt zijn, of een minimum van 50 personen hebben, wat de kosten boven de $2500 zou brengen. Dat gaat niet gebeuren voor een simpele shower.

Bij Whole Foods ga ik bloemkoolrijst halen, alleen hebben ze degene, die ik wilde niet. We hebben nog een zak met een soort waar ik niet dol op ben, dus ik laat die rijst maar zitten. Toch is mijn ritje niet voor niets, ik vind koolhydraatarme harde taco tortillas en taco kruiden. Kunnen we volgende week eens onze eigen taco's maken. 

Nu moet ik me haasten om op tijd te zijn voor mijn wekelijkse virtuele lunch met Judith. Ik haal mijn salade van Subway en maak me klaar om buiten te gaan lunchen. Precies op tijd zit ik voor op onze stoep. 

Het wordt weer een gezellige bijna anderhalf uur. Ik zie iedere week echt naar deze lunch uit. Zo heb ik maandag, dinsdag en donderdag iets sociaals (personal training en happy hour met Chuck en Christine). Naarmate vriendinnen en hopelijk wij gevaccineerd worden, zal het ook weer vaker kunnen om in levende lijve een terras lunch te doen. 

Het is inmiddels twintig graden en ik ga op een stoel op de oprit zitten. Een buurvrouw komt langs en vraagt naar mijn voet. Anderen zwaaien van verre. Maar Ninja, de bejaarde kater van de buren, houdt zich niet aan afstand houden. 

Hij komt luid spinnend om aandacht vragen, zoals alleen katten kunnen doen. Daarna valt hij in een diepe slaap aan mijn voeten. Als hij daaruit ontwaakt wandelt meneer uitgerust weg. Soms mis ik het echt om een kat te hebben!
Intussen ben ik bezig met die shower locaties. Katja heeft van een Facebook groep allerlei suggesties gekregen. Ik bel de eerste, Vincent's Restaurant, en krijg Vincent aan de lijn. Hij is super aardig en heeft gelegenheid buiten om een shower te houden. Ik leg het maar even tijdelijk vast, dan kunnen we dit weekend gaan kijken of het iets is. 

Het is zo'n gedoe, zo'n shower van zo ver weg proberen te organiseren. Bovendien vindt Katja het ook moeilijk, want Kevin heeft zo'n grote familie, maar zij wil niet meer dan 25 gasten en hoopt die dan in groepen van bekenden samen te plaatsen.  Het moet zo veilig mogelijk gedaan worden. We zullen er dit weekend hard aan gaan werken. 

Tegen half vijf begint mijn been met de laars eraan flink pijn te doen. Tijd om naar binnen te gaan, waar ik mijn been omhoog kan doen. Dat helpt goed. Dat blok aan mijn been weegt op een gegeven moment veel meer dan zijn ware gewicht!

Met dit mooie weer hebben we een gerecht om te grillen. Rick bereidt Marokkaanse kefta kabobs, gegrilde asperges en bloemkoolrijst met Marokkaanse tajine saus. Het is een lekkere zomerse maaltijd. Dit zou je zo in een restaurant kunnen bestellen en ervan genieten. Toch is het een heel makkelijk maal.

Om de een of andere reden ben ik doodmoe. Morgen gaat de laatste week met deze laars in. Ik hoop van harte dat ik er niet langer mee hoef te lopen en dat de pees genezen is. Hoe die dokter dat gaat bepalen is me onduidelijk, hopelijk niet met nog een MRI. 

Die mini elliptische machine ga ik wel vaker gebruiken, ideaal ding! Zodra het weer het toelaat ga ik er buiten op "rennen". Morgen misschien zelfs wel, want ik ben van plan volop van de warme temperaturen deze week te genieten.

6 reacties:

Petr@ zei

Heerlijk om buiten te kunnen zitten! Hier helaas niet. We zijn een beetje verwend met die mooie dagen laatst en dan is dit weer een stapje terug. Ach, het mooie weer komt vanzelf weer.

Lastig om een geschikte locatie te vinden, zeker op afstand. En ik snap dat Katja het klein wil houden. Hopelijk geeft dat geen problemen met haar schoonfamilie.

Anoniem zei

Fijn dat de lente aanbreekt!

Heel verstandig dat Katja de baby shower klein wil houden. Ik ben vooral verbaasd dat het mogelijk zou zijn met zoveel mensen samen te zijn, zijn daar geen restricties voor? In de meeste landen in Europa kun je niet zomaar iets organiseren voor 50 mensen.

Groetjes, Karin

Anja zei

Geniet van het lente-weer. Wij hebben mooie dagen achter de rug
maar nu is het koud, nat en met veel wind morgen.
Over 20 dagen mogen we weer naar de camping, hopelijk werkt het weer mee.
Succes met het organiseren van de baby-shower!

Petra zei

@Petra - Hier is het ook nog niet blijvend, volgende week weer koeler.

@Karin - In New Jersey is het vandaag net verhoogd van 25 naar 50. Hopelijk zijn tegen half mei ook veel meer mensen ingeent, inclusief wij.

@Anja - Het lenteweer is hier ook nog niet permanent, maar het komt er in ieder geval aan dat dat wel zo is. Leuk vooruitzicht, de camping!

BiancaMA zei

Ik vind het altijd weer bijzonder hoeveel dingen jullie in Amerika zo anders doen dan hier in Nederland, alhoewel sommige gebruiken wel overwaaien.
Hier beginnen de babyshowers ook wel te komen, persoonlijk moet ik er niet aan denken eigenlijk.

Petra zei

@Bianca - Ik vind het ook een heel iets, maar vond de mijne toch wel erg leuk. Alleen waren die gewoon thuis, dit is zo'n gedoe! Daarentegen krijg je niet eindeloos kraambezoek, dat scheelt ook wel.