Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 07, 2021

Over het weekend

Zaterdag

Rick is er enorm vroeg uit, maar ik vind het veel te lekker in mijn warme bed. Als ik om kwart voor acht ook echt wakker ben, kan ik mezelf er niet toe krijgen in die koude kamer op te staan. Rick komt naar boven en reikt me lief mijn kleding aan, zodat ik me met een deken over me heen kan aankleden en ook mijn laars vanuit bed aan kan doen. 

Het vriest dan ook en het waait nog steeds hard. Na Orions wandeling gaan we op pad. Vienna heeft nog steeds geen nitro brew via de app en we halen onze koffies van het Pan Am Center. 

Dan rijden we naar het filiaal in Vienna en krijgen geen eenduidend antwoord. De ene zegt dat de nitro machine niet goed functioneert en de ander dat ze de app niet werkend kunnen krijgen, maar het wel hebben. Geen idee wat het nou echt is. We krijgen onze egg bites van de drive thru en dan vertrekken we weer. 

Rick gaat het glas in de glasbak gooien en we spelen zoals gewoonlijk wat Pokemon Go. Een van mijn taken om een level verder te gaan is in een dag 200 Pokemon vangen. Ik besluit dat vandaag te gaan doen en verwacht daar de hele dag over te doen. 

Thuis vind ik dat ik teveel pijn aan mijn been heb en besluit de FitDeck routine, die ik van plan was, door te schuiven naar morgen (mits de pijn dan minder is). Het is een vervelende geknelde zenuw pijn en mijn voet valt de hele tijd in slaap, niet fijn. 

Hierdoor heb ik alle tijd om Pokemon te vangen. Ik heb geluk, want het is een van de speciale "Community" dagen. Dan kun je heel vaak dezelfde Pokemon vangen en die verschijnt dan ook constant. Tot mijn verbazing heb ik net na twaalven alle 200 al binnen!

Voor we gaan lunchen gaan we met VLINDR naar de wasstraat. Daar is het druk, want wij zijn niet de enigen, die het zout van hun auto willen wassen. Toch gaat het vlot en ik heb weer een blauwe in plaats van een grijze auto. Nu maar hopen dat we het winterse weer hebben gehad voor dit seizoen. 

Met een schone auto rijden we naar The Boro. Daar haalt Rick zijn favoriete lamskabob en mijn poke bowl van Poki DC. Die neem ik altijd met courgette noedels, maar daarvan zijn er zonder uitzondering veel te veel. Gelukkig is Orion er ook dol op en doet er zijn lunch mee. De foto doet me aan Lady en de Vagebond denken.

Na het eten is het wachten tot Katja thuiskomt van het kijken naar keukens. Zij zijn van plan binnenkort hun keuken opnieuw te doen. Dat zat allang in de planning, maar ze willen het voor baby komt afkrijgen. 

Intussen werken Rick en ik wat aan de puzzel. Die is leuk en grappig is dat ik het meeste ervan herken, al waren het gros van de dingen erop populair voor mijn tijd hier in de VS. 

Als Katja er eenmaal is, gaan we met haar en Saskia Jackbox.tv spelen. Het blijft leuk, al ben ik niet goed met op mijn telefoon tekenen of leugens bedenken. De meisjes winnen het meest en Rick een keer. Ik doe het het best met trivia, maar verlies op het nippertje van Saskia. 

Zo leuk zo met zijn vieren spelen! We lachen heel wat af. Kai doet vandaag niet mee, want Raquel kwam thuis na een week weg te zijn geweest. 
Tegen vijven moet Katja aan haar huiswerk voor haar Nurse Practitioner studie. We nemen afscheid en gaan nog even verder aan de puzzel. Intussen bedenken we waar we avondeten van willen halen. 

De keuze valt op Indiaas, een van ons beider favoriete cuisines. Rick haalt alles van Jaipur hier vlakbij. De palak chat, knapperige spinazie met tomaat en ui, en de kip in spinaziesaus smaken weer super. Het is altijd vooral lekker op koude avonden als deze.

De kaarsen branden weer vrolijk en Rick speelt zijn favoriete Age of Empires spel op zijn nieuwe grote aanrakingsmonitor, die vandaag aankwam. Ik ga iets leuks kijken, wat weet ik nog niet. 

Peanut/Nugget/Baby/Bump is nu zo groot als een cavia



Zondag

Met de lamellen naar beneden lukt het ons veel beter een beetje uit te slapen. Rond kwart voor negen gaan we naar beneden. Het is opnieuw mooi zonnig weer, alleen wel koud voor de tijd van het jaar. 

Nadat Rick Orion heeft uitgelaten gaan we ons geluk beproeven bij de Starbucks in Vienna. Gisteren kregen we zulke tegenstrijdige verhalen dat we gaan proberen of de nitro brew nu wel of niet verkrijgbaar is. 

Dat is dus wel het geval en niet alleen dat, het was de hele week beschikbaar! Ze krijgen alleen de app niet ingesteld om het op die manier te bestellen. Dat wordt dus weer vrolijk Pokemon Go in Vienna spelen de komende week.

We hebben nog wat tijd voor het marktje in het Mosaic District opengaat en besteden dat ook aan Pokemon vangen en raids spelen. Voor de niet spelers is dit allemaal abracadabra, maar het is echt leuk om dit spel samen te doen. Ik heb nu in een Vienna groep gevraagd of er nog meer plaatselijke spelers zijn en dat blijkt een hele groep te zijn. 
Tegen tienen rijden we naar het Mosaic District. Rick parkeert zo dicht mogelijk bij de markt, zodat ik niet te ver hoef te hobbelen. Vorige week had ik een senior moment, zoals we dat hier noemen. Ik plaatste per ongeluk dubbele bestellingen van het sap en de paddestoelen. 

Gelukkig hadden de sap mensen het al voor ik opbelde rechtgezet en na een Facebook berichtje kreeg ik van King Mushrooms ook het geld voor de tweede bestelling teruggestort. Ook zij hadden er al vraagtekens bij gezet. Dan voel je je wel dom, hoor!

Als we de sappen ophalen vraagt de vrouw, die er iedere week is, toch nog even voor de zekerheid of ik niet vier flessen wil. Nee, die zou ik absoluut niet opkunnen!! De zak met paddestoelen staat ook weer klaar. Het is ijskoud dus we kijken verder niet zoals gewoonlijk nog even rond, maar gaan direct terug naar de auto.



Ik vind hun zalmdip heerlijk, maar Rick is meer fan van die van Whole Foods


Met de laars is het makkelijkste en minst pijnlijke "sporten" om zittend de mini elliptische machine te doen. Rick zet hem weer voor me neer en ik trap er een uur op. Mijn hartslag gaat goed omhoog, waarschijnlijk omdat ik mijn grootste spierengroepen gebruik. Ik ben nog steeds zo blij een manier om te bewegen gevonden te hebben!
Rick doet intussen boodschappen bij de Giant en Whole Foods. Eigenlijk had ik hem moeten vragen nieuwe bosjes tulpen mee te nemen, maar de huidige kunnen nog wel een dag of twee mee. 

Als we op weg naar lunch gaan zie ik dat gisteren tijdens de wasbeurt van mijn auto mijn voorkentekenplaat helemaal is verbogen. Dit is nu al de derde keer en ik zend ze via Facebook een berichtje. Het antwoord is er snel en het komt door een van hun apparaten. Het zal niet gebeuren als ik een metalen lijst om de kentekenplaat doe. Daar ga ik dan meteen maar naar op zoek op Amazon.
Mijn lunch bestel ik van Zoe's Kitchen en Rick die van hem bij de ernaast gelegen Potbelly. Rick gaat ze beiden ophalen. De bloemkoolrijst bowl met harissa zalm is weer erg lekker. Het valt me wel op dat de portie een stuk kleiner is de laatste tijd. Ik klaag niet, want ik kon het nooit op en zonde om eten weg te gooien. 

Na het eten zoek en maak ik mijn maandthema "Patronen" foto en doe ik mijn rondje Duolingo. Dan buigen Rick en ik ons over de puzzel. Deze is echt rustgevend en helemaal niet frustrerend. Er zijn geen grote stukken met dezelfde kleur en het gaat dus vlot. 
Ons afdroogrek is een goed onderwerp

Tegen vieren gaan we naar ons bioscoopje. We hebben de keuze uit twee pas uitgekomen films, een Disney en Coming 2 America. De keuze valt op de laatste. We zijn dol op Eddie Murphy en zijn benieuwd hoe deze tweede aflevering is. 

Het oordeel is dat het een paar uur kleurrijk en onderhoudend vertier is. Is het een hoogstaande film? Nee. Is hij de moeite waard? Zeker als je zin hebt in lekker comedy. Wij moeten regelmatig hardop lachen, gewoon leuk. 

Als we weer boven water komen is het kwart over zes en tot onze vreugde nog licht! Volgend weekend gaat bij ons de zomertijd alweer in. Laat die lente maar komen!

Voor ons avondeten laten we bezorgen van Tom Yum Thai. Ik maak een maaltijd van voorafjes. De groente dumplings en kip satay zijn erg lekker. Alleen mis ik de echte Indonesische kip sate, de Thaise is niet hetzelfde. We hebben hier een food truck met Indonesisch eten en ik ben aan het proberen om die een avond op onze oprit te krijgen. Ik heb al mensen gevonden, die daarbij helpen. 

Wat vliegen weekends toch voorbij! Goed nieuws vandaag van Saskia dat ze negatief testte voor coronavirus. Hopelijk blijft dat zo, want die huisgenoten ontwijkt ze zoveel mogelijk, maar er is natuurlijk nog een kleine kans op besmetting. 

Katja heeft het DNA van Django laten uitzoeken. Daar kwam uit dat hij 30 procent Duitse herder is en ook veel Boston terrier, pit bull en labrador in zich heeft. Verder is hij een Supermutt, een kostelijk woord dat aanduidt dat er nog zeker drie andere rassen door zijn aders stromen. Dat herder gedeelte is geen verrassing voor ons. 

Allemaal een heel fijne week gewenst!

4 reacties:

Anja L. zei

Wat vervelend dat ze de nitro brew niet op de app kunnen krijgen maar wel gewoon in de zaak.
Leuk om te zien hoe groot Peanut nu is, zo'n plaatje maakt het wel duidelijk.
Ik merk dat ik nu ook last krijg van 'senior moments'. Ik ben deze winter al twee paar handschoenen kwijt geraakt! Dat is me eerder nog nooit overkomen.
Vervelend dat je kentekenplaat steeds verbuigt in de wasstraat.
Grappige mix heeft Django zeg, inderdaad een Supermutt!
Fijne maandag!

Anoniem zei

Wat leuk he telkens weer te kunnen zien hoe je kleinkind groeit.
Toevallig heeft Cathy ook een DNA test van hun puppy laten doen. Daar kwamen wel 13 breeds
uit,0.a. 40 % German Shepherd, 16 % American Staffordshire, 12 % Golden Retreiver,
8 % Parson Russel Terrier en 4 % Norfolk Terrier . Meer dan 20 genen in haar vacht.
Ze is zwart met een golden brown. Om het hele rapport te lezen dat vergt wel enige tijd.
Het interview met Harry en Meghan komt morgen bij ons op de commerciele zender, dus met de nodige reclame. Daar bedank ik voor. Het Engelse Koningshuis is een eeuwenoud instituut met allerlei regels. En bovendien Elizabeth is niet alleen Koningin maar ook nog eens het Hoofd
van de Anglicaanse Kerk. De Queen voelt zich geroepen tot dit ambt. Volgens een coresponente die meer dan 30 jaar in Engeland woont en alle ins en outs kent.
Harry en vooral Meghan hebben hun hart gelucht en ik hoop voor beide partijen dat er geen vervolg op komt. Het is nu eenmaal moeilijk om eeuwenoude tradities overboord te gooien.
Bij ons is dat ook geleidelijk gegaan. De tijd zal het leren.
Fijne dag, groetjes Wil

BelgianinMemphis zei

Hier ook onlangs een senior moment toen ik bij een online bestelling 1 spruitje(!) had doorgegeven. Toen kreeg ik de vraag of ik echt wel degelijk slechts 1 spruitje wilde :)

Petra zei

@Anja - Ik vind het eigenlijk idioot dat ik iets moet kopen om mijn kentekenplaat te beschermen en zij er verder niets aan doen of mensen waarschuwen. Maar goed, ik ga naar de nieuwe wasstraat, zodra die opent.

@Wil - Grappig ook zoveel German Shepherd, de hond van de buren ook al. Ik vind het Nederlandse koningshuis veel leuker en dichter bij het volk staan.


@Ann - Ha ha!! Dat overkwam mijn vriendin Christine. Ze dacht een pond wortels besteld te hebben, kwam er een wortel!