Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, maart 28, 2021

Over het weekend

Zaterdag

We hebben vannacht allebei voor Pampus gelegen. Of dat door het vaccin kwam of niet zullen we nooit weten. Ik word om kwart over acht uit een diepe slaap wakker en Rick niet veel later. Mijn arm doet wat pijn, Rick heeft nergens last van. 

Het is prachtig weer en na ons ontbijt van Starbucks gehaald te hebben, gooien we eerst ons glas in de glasbak. Dan rijden we naar de Greenheart winkel, die vandaag eindelijk open is! Wat ben ik blij dat ik niet meer op marktdag hoef te wachten voor mijn sap! 

Matt en Bree begroeten ons als oude bekenden en vragen mij of ik eens iets anders wil proberen dan mijn geliefde Rooster sap. Zij zorgen er daarna voor dat we allerlei van van hun sapjes en cashew noot drankjes proeven. Ik houd het bij de Rooster, hoewel een paar anderen mij ook niet te zoet waren.

Uiteindelijk nemen we twee Roosters, twee Sassy Sunshines en twee Immunity boosters mee naar huis. Die laatste drink ik op de nuchtere maag, puur citroensap en gember. Ze hebben ook lekker eten en alles veganistisch, dus Saskia zal hier vast ook weleens eten halen. 

 
Thuis vindt Rick van alles te doen in de achtertuin en gaat dan een wandeling in het park vlakbij maken. Ik doe mijn uur trappen op het machientje en geniet van mijn steeds kleuriger wordende uitzicht. Om mijn 10000 stappen af te maken loop ik daarna een stukje door de bloeiende buurt. 










Ons buurkatertje Froggy volgt me als een hondje en speelt met de draad van mijn telefoonoplader

De ochtend vliegt zo voorbij en als we ons opgefrist hebben gaan we op weg voor de lunch. Rick wil de Souvlaki Bar in Oakton eens proberen. Ik vind dat te zwaar voor een lunch en haal de garnalensalade slawrap van The Italian Gourmet. 

Rick en ik hebben een "geheime" parkeerplek bij de Vienna Town Green gevonden. Daar staat nooit iemand geparkeerd, hoe druk ook. We vinden nog een leeg bankje en genieten in de zon van onze lunch. Het park wordt goed gebruikt tijdens deze mooie dagen. 
Rick heeft heel veel energie, ik voel me juist erg moe. Ik ga op een stoel op de oprit zitten, terwijl Rick onze auto's stofzuigt. 

Mijn auto heeft een mooie kleur, maar hij wordt wel gauw stoffig, wat ik met de lichter gekleurde van nooit had. Ik maak een doek nat en haal die langs de auto. Nu glinstert hij weer mooi. 
Orion en ik houden Rick gezelschap en genieten zelf lekker van de rust en de zon. Het moet gezegd, de auto's zien er na zijn stofzuigbeurt als nieuw uit. 
Het wordt bewolkt en koelt daardoor af. We gaan naar binnen en werken wat aan de puzzel. Dan maken we ons klaar om naar het Mosaic District te gaan. Daar willen we gaan eten bij de MacMillan Whisky Room.

Rick zet mij af en gaat een parkeerplaats vinden. Ik vraag om een tafeltje buiten, maar die zijn allemaal bezet. Terwijl ik Rick sms dat we iets anders moeten bedenken, komt er opeens een vrij. Ik ga gauw naar binnen om daarom te vragen en jawel, we krijgen een gerieflijk bankje met tafel. 

Zo zijn we precies op tijd om de streaming van de bruiloft ceremonie van ons buurmeisje Katarina te kijken. Katarina is Kai's leeftijd en trouwt een uur rijden hiervandaan. Terwijl we kijken zijn we blij dat we niet gegaan zijn. Er is geen teken van mondkapjes. Wij hadden ons daarbij niet op ons gemak gevoeld. Het is wel allemaal weer heel mooi en ontroerend. 
Rick en ik bestellen een cocktail, voor mij de mint julep, de enige cocktail met bourbon, die ik lekker vind. Dan nemen we een aantal voorafjes als maaltijd. Om te beginnen de Schotse eieren en dan heeft Rick gehaktballen in een Guinness saus en een quesadilla. Ik kies de spinazie hapjes en die zijn erg lekker!

Om de een of andere reden vergeten we dit restaurant telkens. Iedere keer dat we er aten is het lekker geweest, dus geen idee waarom. Als we opstaan om te vertrekken spettert het een beetje, hebben wij weer geluk gehad het droog te houden. 

Thuis zetten we de live streaming van Katarina's bruiloft weer aan. We kijken naar het diner, de speeches en de vader-dochter en moeder-zoon dansen. Het is allemaal mooi om te zien. Alweer verbazen we ons erover dat al het personeel mondkapjes draagt, maar slechts een gedeelte van de gasten als ze eten gaan halen. Het diner is binnen.

Zo hebben we de bruiloft toch nog wat mee kunnen maken, maar veilig vanuit onze stoelen thuis. Het is een mooi bruidspaar en ik hoop dat ze een lange, fijne toekomst zullen hebben samen. Wij hebben altijd een affiniteit voor Katarina gevoeld, omdat onze Katja's officiele voornaam ook Katarina is. 

Zondag

Het mooie weer heeft plaatsgemaakt voor regenbuien. Het is donker in de kamer en alweer blijven we tot na achten liggen. Dat patroon moet ik weer doorbreken. Dat is me gewoon te laat.

Op een luie zondag geeft het echter niet, vooral niet als het regent. We rijden naar Starbucks voor ons ontbijt en spelen dan Pokemon Go tot de markt bijna opengaat. 

Onderweg rijden we een beetje om om te kijken hoever de Lidl gevorderd is. Ik kan niet wachten tot die opengaat. Ik vind dat een veel fijnere keten dan Aldi en ik hoop dat ze hier in de VS net zo zijn als in Duitsland. Hij is nog niet open, maar het bord hangt er al.

Van het marktje haal ik alleen mijn wekelijkse paddestoelen bestelling op. Nu Greenheart in Vienna open is, hoef ik hier geen sap meer te halen. Jammer genoeg voor Orion heeft de boer dit keer geen varkensoren beschikbaar. 
 

Thuis ga ik aan mijn uurtje elliptische machine. Rick doet ondertussen boodschappen bij de Giant. Hij is net weer terug als de garage opengaat en Saskia binnenkomt.

We hebben haar al sinds Kerst niet meer gezien, dus het is heel gezellig dat ze een dagje komt buurten. Ze valt met haar neus in de boter, want we staan net op het punt lunch te gaan halen. Rick en ik nemen onze gewoonlijke Cava en Subway salades en Saskia wil graag een acai bowl van Southblock. 

Rick en Saskia hebben een aantal dingen te regelen en ik ga naar buiten. Nu het droog en twintig graden is, is het zonde om binnen te blijven. Tijd om weer eens wat bloemen in de tuin te fotograferen. 











Als ik terugkom uit de achtertuin, zie ik Lorraine bij de voordeur met Rick praten. Zij heeft een van de bloemstukjes van de bruiloft voor ons, zo mooi! Zij vertelt dat het Katarina en hen erg nerveus maakte dat zoveel mensen geen mondkapjes droegen. Het werd telkens aangekondigd, maar toch gaven velen er geen gehoor aan. Zo respectloos, Lorraine is er dan ook best boos over. 

Halverwege de middag gaan we de basement in om spelletjes te spelen. Jackbox is altijd weer zo leuk! We winnen alle drie een van de spelletjes. Dan spelen we een rondje Jeopardy. Voor we het weten loopt het zo tegen zessen. 
Saskia wil graag eten van Sunflower en Rick en ik gaan voor Indiaas eten van Jaipur. Terwijl we eten komt er een flink plensbui over ons heen, maar die is gelukkig weer voorbij als Saskia aan haar rit terug naar Richmond begint. 

Het was een kort maar krachtig bezoek. Saskia heeft allerlei appartementen in Boston op het oog. Volgend weekend gaat ze met een vriendin naar Boston om een aantal ervan te bezoeken. Hopelijk heeft ze daarna een betere kijk op waar alles zo'n beetje ligt.

Allemaal een heel goede week gewenst!

5 reacties:

Sophie zei

Gezellig weekend! En leuk dat Saskia even kwam buurten. Makkelijk nu het nog zo kan, dat zal straks vanuit Boston lastiger worden. Fijn dat jullie niet zo erge last lijken te hebben van de vaccinatie.

Anja L. zei

Wat een gezellig weekend en wat leuk dat Saskia er even was. Ik hoop dat ze succes heeft met een appartement.
Mijn moeder was ook een dag of drie heel moe na de vaccinatie met het Pfizer vaccin. Verder heeft ze er geen last van gehad.
Vervelend dat de gasten bij de bruiloft lak aan de regels hadden. Maar goed dat jullie op afstand hebben gekeken.
Fijne maandag!

Petr@ zei

Fijn dat je de sapjes nu gewoon dagelijks kunt halen. Zo zit je nooit zonder.

Vervelend voor het bruidspaar dat veel gasten geen mondkapje droegen. Je bent daar op uitnodiging en dus heb je hun wens daarin te respecteren. Maakt je dag toch net wat minder zorgeloos.

Slim van Saskia om in Boston rond te kijken. Zo krijgt ze toch beter een gevoel bij bepaalde wijken en een idee van ligging.

Hier een paar dagen prachtig lente weer. Ik schrijf dit berichtje ook lekker buiten in de zon.

Sally zei

Oh wat schattig die buurpoes. En gezellig dat Saskia even thuis kwam, dec is idd alweer eventjes gelden. Wbt die trouwerij mooi dat jullie die online volgden. Vind het asociaal dat vrijwel niemand een mondkapje droeg. Zeker na het verzoek van het bruidspaar.

Petra zei

@Sophie - Inderdaad Boston zal een stuk verder zijn, maar gelukkig nog altijd rijdbaar.

@Anja - Ik ben volgens mij nog steeds moe ervan, was vanmiddag opeens uitgeput.

@Petra - Ja, het lijkt mij heel goed als ze het in persoon ziet. Ik hoop dat ze in een gezellige buurt terecht komt.

@Sally - Het is inderdaad heel asociaal. Veel van hen kwamen uit Florida waar ze er prat op gaan zich niets van het virus aan te trekken :(.