Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 01, 2021

Over maandag

De hele nacht heb ik de regen op het dak horen klateren. Dat maakt opstaan niet zo aantrekkelijk, maar tegen achten hijs ik mezelf toch maar eens uit bed. 

Rick heeft mijn koffie al klaar staan en terwijl hij zijn douche neemt ontbijt ik naast de daglichtlamp. De paddestoelen blijven delicatesses. Eigenlijk zou ik eens moeten varieren, ze hebben zoveel verschillende soorten. Maar deze nameko en maitake paddestoelen zijn zo smakelijk.

Natuurlijk is de nitro brew machine in Vienna nog niet gemaakt. We halen onze koffies dus van Pan Am Center. Hopelijk wordt het vandaag gerepareerd, want we vinden het juist zo leuk om even Vienna in te gaan en dan ook wat Pokemon Go te spelen. 

Rick helpt me nog even de mini elliptische machine te zetten waar ik wil en gaat dan aan het werk. Ik trap een half uur en de hartslagmeter op mijn Fitbit laat zien dat ik daar redelijk wat cardio mee krijg. Het is een fijne afwisseling van de fiets. 

Tegen tienen rijd ik naar Sharons huis of liever haar garage. Daar heeft Sharon allerlei oefeningen voor me, die ik zonder mijn voet te belasten kan doen. Ik vind deze weken wel uit dat er genoeg mogelijkheden zijn om te sporten zonder op je benen te hoeven staan. 

Als ik weer naar de auto loop word ik bijna omgeblazen door de wind. Die stormachtige wind zal de rest van de dag waaien en een koufront brengen. Ik houd me vast aan de lentetemperaturen in de voorspellingen aan het einde van de week. 

Net als iedere lente werd vandaag voorspeld, wanneer de befaamde kersenbloesems in Washington op hun hoogtepunt zullen zijn. Dat zal de eerste week van april worden, zoals het er nu uitziet. Waarschijnlijk zal het dit jaar weer afgesloten zijn voor toeristen, maar er zijn ook andere delen van de stad met veel bloeiende bomen. 

Rond lunchtijd gaan we Vienna in en haalt Rick benodigdheden voor ons avondeten vanavond en morgen bij de Giant en Whole Foods. Dan bestellen we Subway salades en eten die gezellig samen op. Ik vind het altijd fijn als Rick echt een lunchpauze neemt. Dat heeft hij gewoon nodig.

Dan ligt de middag lang en open voor me. Ik besluit Duolingo weer eens te openen en naar het volgende niveau te komen met frans. Ik blijf iedere keer bij de basis hangen en die is veel te makkelijk (en daardoor saai). Ik wil weer helemaal vloeiend worden, zodat ik echt goed met Raquels familie kan converseren. 
Na een paar uur ben ik goed opgeschoten. Rick komt me zijn nieuwste Asterix brengen. Nu zowel Goscinny als Uderzo zijn overleden hebben anderen het overgenomen. Ik moet zeggen dat ik het verhaal wat minder vind, maar dat kan natuurlijk aan dit nummer liggen. 
Het nieuwe maandthema voor maart is Patronen. Ik probeer die vandaag maar thuis te vinden en onderstaande foto komt eruit. Het wordt de glazen bol met onze lamellen. Ik vind hem wel goed gelukt. 

Voor ons avondeten maakt Rick biefstuk fajita's. Ik heb de mijne op cassave en chia zaden tortilla's. Het is werkelijk verrukkelijk! Ik vind het lekkerder dan de meeste restaurant fajita's. 

Ieder hapje dat ik neem hoopt hij toch weer iets van mee te krijgen

Zo ging de maandag toch nog snel voorbij, want ik moet toegeven dat ik me best verveel. Ik merk dat ik weer in zo'n periode ben geraakt, waarin ik me niet goed kan concentreren op dingen. Zo wilde ik verder met The Queen's Gambit, maar dat is me te serieus op het moment. Zodra het weer beter wordt zal het vast anders worden. 

3 reacties:

Petr@ zei

Ik doe Spaans met Duolingo al heb ik het ook wat laten versloffen de laatste twee maanden. Het nadeel is dat het vanuit het Engels is. Mijn toetsenbord maakt er steeds andere (Nederlandse) woorden van.

Fijn dat je toch genoeg kunt sporten!

Anja L. zei

Ik was ook bezig met Duolingo Zweeds maar heb het ook laten versloffen. Het is wel erg leuk om te doen.
Ik heb morgen maar vrij genomen om nog even van het lekkere weer te genieten.
Fijne dinsdag@

Petra zei

@Petra - Kan me voorstellen dat dat irritant is. Ik heb autocorrect uitstaan om dezelfde reden, anders zou alles me tijden kosten.

@Anja - Geniet morgen!