Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 22, 2021

Over maandag

Maandagochtend en Rick staat op zijn weekdag tijd van zeven uur op. Ik ben weliswaar wakker, maar besluit nog wat te doezelen en dan op mijn gemak bij te lezen op mijn telefoon. Als Rick boven komt om te douchen, kleed ik me maar eens aan. 

Het is weer zo mooi zonnig buiten en ik wacht met mijn ontbijt tot we onze koffies gehaald hebben. Nick overhandigt die weer en is duidelijk in een heel goede bui. Wie is dat ook niet met dit weer?

Met mijn ei, tomaat en paddestoelen onbijt en nitro brew ga ik het deck op. Weliswaar nog met mijn jas aan, want het is maar vier graden. Toch voelt het in de zon veel warmer en de verleiding is groot om hier te blijven zitten. 
Maar Rick heeft mijn elliptische machientje al klaar gezet en ik ga aan het trappen. Bijna anderhalf uur later heb ik 10000 "stappen" bijeen. Die kan ik tellen door mijn hand op mijn been te houden, zo registreert Fitbit ze. Ik kan niet wachten tot ik weer gewone stappen kan zetten. 

Als ik klaar ben gooi ik de was eens in de wasmachine. Met zijn tweeen hoeven Rick en ik maar ongeveer eens in de twee weken de was te doen. En daarna zijn we zo lui dat we het tijdenlang niet opvouwen en als we daar dan eens aan beginnen, is de helft alweer gebruikt. Dat was met kinderen thuis wel heel anders. 

Rick maakt zijn lunch met koolhydraatarm brood. Ik vind dat veel te droog. Ik haal een BLT salade van Subway, maar helaas zijn ze vergeten de augurk er doorheen te doen. Die maakt het zoveel smakelijker. We eten buiten voor het huis en dan gaat Rick weer aan het werk.

Terwijl ik in de zon op de oprit zit, spelen onze Libanese buurmeisjes buiten. Die kinderen kunnen zo leuk spelen! Bewonderenswaardig, ik hoor ze bijna nooit ruzieen. Dit keer is onze boom tot klimboom geworden. 

Ze spreken Frans met elkaar en naar hen luisteren is beter dan een Duolingo les! Na een tijdje komt hun moeder naar buiten en beveelt ze uit de boom te komen. Ze maakt haar verontschuldigingen tegen mij, maar dat is absoluut niet nodig. Laat ze lekker klimmen (behalve als er kerstlichtjes in de boom hangen). 

Halverwege de middag rijd ik Vienna weer in. Er zijn steeds meer bloemen en bloesems open. Vooral de vroegste kersenbloesems zijn al op hun hoogtepunt en de bijtjes zoemen vrolijk voorbij. 

Het hoogtepunt van de befaamde kersenbloesems in Washington is vandaag een week eerder gezet, tussen 30 maart en 3 april. Ik hoop dat we erheen kunnen en dat het niet weer helemaal wordt afgezet, maar er is grote kans op dat laatste.











Daarna zoek ik de hangmat op en Orion gaat mee naar buiten. Hij rent lekker met Mia en dan zie ik hem opeens niet meer. Jawel, hoor, meneer staat in het vijvertje, ugh! Daarna rent hij weer in de mulch en is een grote modderbaal.

Hij mag dan ook niet naar binnen als ik naar de voortuin verhuis. Dat vindt ons hondenkind natuurlijk helemaal niet eerlijk en laat dat luidkeels horen. Rick stelt voor hem in zijn bench te doen, zodat de achterburen geen reden tot klagen hebben.
Rick gaat een lange wandeling in Vienna maken. Ik zou graag meegaan, maar mijn linkervoet doet pijn en ik wil geen risico's lopen. Ik denk dat het plantar fasciitis is of nog stijfheid van de laars, maar het deed de afgelopen paar dagen niet zo'n pijn. Hopelijk is het tijdelijk.

De tijd gaat snel en het is al kwart over vijf als Rick terugkomt. Ik dacht dat het pas half vijf was! Rick barbecuet de kip en biefstuk sate en ik maak de gekleurde tomaat, augurk en olijven salade. Daarbij hebben we bloemkoolrijst met erwten en wortels en Conimex pindasaus. Erg lekker is het en zomers aandoend.

Terwijl ik dit typ om vijf voor half acht schemert het net. Heerlijk, dat langer licht blijven! Nu wat opgenomen kookshows kijken, eens kijken wie Gordon Ramsay donderdag naar huis stuurde.

PS: Vanavond kregen we eindelijk de e-mail, we zijn aan de beurt voor een corona prik! Vrijdagmiddag gaan we onze eerste dosis ontvangen. Niet zeker of het Pfizer of Moderna zal zijn. 
 

6 reacties:

Sophie zei

Geweldig nieuws van de vaccinatie! Prachtig weer die bloesem. Je inspireert me om er zelf vandaag even lekker erop uit te gaan.

Anja L. zei

Hier gaat komend weekend de zomertijd in, heerlijk dan is het weer langer licht. Ze gaan ook de avondklok een uurtje opschuiven, dan mogen we tot 10.00 uur buiten zijn.
Hier beginnen de bomen voorzichtig een beetje kleur te krijgen. Je ziet het grauwe in de natuur verdwijnen.
Ik hoop dat je voet vandaag weer beter voelt.
Wat fijn dat jullie al een uitnodiging hebben, ik denk dat Fred en ik nog lang niet aan de beurt zijn.
Fijne dinsdag!

Anoniem zei

Gek he maar ik heb helemaal niets met die zomertijd. Misschien als ik een tuin zou hebben dat ik er dan anders over zou denken en ik lekker buiten kan zitten. Maar op een balkon nee daar heb ik geen trek in. Heb vorige week de eerste bloesembomen bij ons gezien. Bij de ingang van de flat staat een prachtige forsythia in bloei.
Goed nieuws voor je vaccinatie. Ik voelde me na de vaccinatie prima, heb helemaal geen bijwerkingen gehad.
Fijne dinsdag,
Groetjes Wil

Petra zei

@Sophie - voor fotografie is de lente echt top.

@Anja - Het vaccineren gaat hier snel. De meeste mensen, die we kennen, hebben tenminste de eerste prik gehad.

@Wil - Ik hoop ook geen bijwerkingen te krijgen.

Petr@ zei

Oh wat heerlijk om zo weinig te hoeven wassen. Ik heb bijna elke dag de machine wel aan staan. En hier verdwijnt het daarna ook in de wasmand tot ik zin heb om het op te vouwen.

Fijn dat jullie je vaccinatie krijgen. Mijn ouders (76 jaar) krijgen de 1e op 21 april en de 2e 26 mei. Dus bij het maken van een afspraak duurt het nog een maand voor je aan de beurt bent. Het duurt allemaal veel te lang hier!

Petra zei

@Petra - Ik heb ook nog eens het geluk dat Rick het meestal opvouwt. Een luiere huisvrouw dan ik bestaat niet, volgens mij. Inderdaad, in Europa duurt het zo lang!