Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, maart 08, 2021

Over maandag


Rick staat keurig om zeven uur op. Ik word steeds luier, want ik ben om kwart voor acht wakker, maar lees op mijn telefoon tot Rick om tien over acht naar boven komt. Ik heb ook gewoon geen zin in die laars, zo'n gedoe om aan te doen. 

Terwijl Rick doucht maak ik gauw ontbijt en smul daar weer van. Dan hervatten we onze dagelijkse rit naar de Vienna Starbucks. Daar neemt Kiki onze bestelling op en ik vind dat toch zo'n leuke naam! Ik had graag een van onze dochters zo genoemd, maar dat is anders gelopen. 

Terug thuis zet Rick de elliptische machine voor me klaar en ik trap iets meer dan een half uur. Dan maak ik me klaar om naar personal training te gaan. Ik bewonder Sharon, iedere sessie is weer heel anders dan de vorige, zelfs nu ik niets staande kan doen. 

Het halve uur vliegt weer voorbij en het is pas half elf als ik klaar ben. Ik besluit mijn medicijnen op te gaan halen bij de Walgreens drive thru. Nu ik toch in de auto zit, besluit ik door te rijden naar Whole Foods. Ik vind het moeilijk Rick de hele tijd met alles op te zadelen en even tulpen halen moet kunnen. 

Ze hebben allerlei kleuren vandaag en ik kies roze/wit en oranje/geel. Ik vind de meerkleurige tulpen het mooist. Ik vind hier ook mijn "Patronen" foto, de sinaasappels zijn zo netjes gearrangeerd.  


Intussen is het lunchtijd en ik bestel een steak and cheese Subway salade. Het is net te koud om buiten te eten, maar hopelijk is dat morgen wel mogelijk. Zoals altijd smaakt de salade veel beter dan de bak groente, die het lijkt te zijn. 

Mijn nagels zien er al weken niet uit dus tijd om Phuong op te zoeken. Ik kies vandaag licht roze, echt een lentekleur. Ik denk erover de volgende keer weer voor zijde te gaan, want mijn nagels zijn super kort. 
Rick heeft de formulieren voor onze en Dads belastingen gereed om via FedEx naar onze accountant te sturen. Dat is ruim voor 15 april, de uiterste datum. We hopen zoals altijd geld terug te krijgen, maar dat gebeurt vrijwel nooit. 

Het is vandaag Internationale Vrouwendag en Rick wil iets leuks voor mij doen als zijn vrouw zijnde. Hij rijdt naar de Vienna Vintner, waar we net na vijven aankomen. Kyle, een van de verkopers, stapt net in zijn auto. Hij staat er echter op dat we mee naar binnen gaan en Rick kiest een Franse mousserende rose voor mij. Zo aardig van Kyle!

We gaan nog even verder aan de puzzel, die snel vordert. Ik vind de puzzels met veel plaatjes heel erg leuk. Gelukkig zijn er nog veel variaties van, zie ik bij Amazon. 

Rick schenkt me een glaasje rose in en besmeert wat crackers met zalmsalade. Het is een luxueuze borrel op een maandagavond! Het smaakt hemels. 
Intussen kookt Rick onze maaltijd. We hebben veel kip over van de Indiase en Thaise maaltijden dit weekend. Die gebruikt Rick voor een Indiaas aandoend maal. Rick warmt de kip op met een blikje met Indiase spinazie en Marsala saus, dat allemaal op bloemkoolrijst en het smaakt voortreffelijk. 
De kop is weer van de week af. De komende dagen worden warm voor de tijd van het jaar. Ik ga er volop van genieten!

4 reacties:

Petr@ zei

Wat een verwennerij op een maandagavond! Lief van Rick.

Zijn er trouwens al bedels van je verkocht bij Vintner?

Ik heb ook net belastingaangifte gedaan en krijg (zoals verwacht) niks terug en hoef niks te betalen. Hier zie je gelijk of dit zo is maar het gaat dan ook digitaal.

Anja L. zei

Wat fijn dat je Sharon hebt voor de personal training!
Ik vind de kleur van je nagels erg mooi. Ik hou mijn nagels altijd erg kort, ik kan er niet tegen als ze lang zijn maar ik vind het altijd wel mooi staan bij iemand.
Heerlijk als je zo verwend wordt op een doordeweekse dag.
Wat wordt het lekker bij jullie, hier gaat het weer regenen en hard waaien.
Fijne dinsdag!

Tineke zei

Mooie kleur nagels heb je.
Hoelang moet je je laars nog dragen?
Hier is het mooie weer voorbij en komt er regen, wel goed voor de planten in de tuin.

Petra zei

@Petra - Er zijn twee zakjes bedels verkocht, dus het loopt niet storm, ha ha. Hier is de belastingaangifte ook digitaal, maar onze accountants moeten alles eerst uitrekenen.

@Anja - Deze week wordt een juweeltje, het gaat nog niet blijven, maar voor nu genieten.

@Tineke - Die laars moet nog acht dagen. Ik heb er meer dan genoeg van!