Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 19, 2021

Over vrijdag

Nadat ik Rick hoorde opstaan, dacht ik nog even een kwartiertje door te slapen. Dat wordt een uur en ik word om kwart over acht wakker als Rick boven komt om te douchen. Ik vind het niet fijn zo laat op te staan, ik hoop dat zon en dergelijke me binnenkort weer in het tussen half acht en kwart voor acht gareel krijgen. 

Rick wacht op een paar timmermannen om de lades met gereedschappen in de basement te vervangen door sterkere. Die komen alleen niet om acht uur, zoals beloofd, maar om half negen. Ik maak en eet mijn ontbijt en begin dan aan mijn cardio met de kleine elliptische machine. 

Als de lades om kwart over tien geinstalleerd zijn, heb ik er drie kwartier opzitten. We gaan op weg voor een verlaat bezoek aan Starbucks. Het is prachtig weer inmiddels, maar koud met een ijzige wind. Vanaf morgen moet het eindelijk wat warmer worden. 


Met mijn koffie doe ik nog een half uur cardio en dan vind ik het genoeg geweest. Door het vreemde schema van vanochtend is het al heel gauw weer twaalf uur. Rick maakt een taco salade, maar die is mij te pittig. Daar kan ik kennelijk helemaal niet meer tegen, dus houd me er ver van.

De Subway salades zijn toch altijd heerlijk en zo weet ik dat ik zeker genoeg groente binnenkrijg op een dag. Dit keer wordt het de steak and cheese salade. Ik smul er weer van.
Om twee uur en in Nederland 20 uur, althans dat dacht ik, want ik was even vergeten dat we nu maar vijf uur met west Europa verschillen, heb ik afgesproken om te video bellen met Susan. Ik ga naar de bar en probeer Messenger. Ik krijg alleen constant onderstaande foutmelding.
Na van alles geprobeerd te hebben, lukt het me maar niet. Pas om vijf over twee werkt het. Later hoor ik dat Facebook een storing had, die ook WhatsApp, Instagram en Messenger trof. Gelukkig was hij op tijd opgelost en kunnen Susan en ik gezellig meer dan een uur bijeen kletsen, weliswaar een uur eerder dan ik met haar had afgesproken, oeps! 

Als we afscheid genomen hebben neem ik mijn glazen bol mee en rijd naar de plekken met bloeiende bollen en bloesems. Ik merk al gauw dat ik op een zonnige dag als deze uit moet kijken mijn handen niet te branden. De bol is een versterkt vergrootglas. 




Het is een fijne, creatieve manier om de middag mee te vullen. Nu het zoveel later donker wordt heb ik er geen erg in dat het al tegen vijven loopt als ik thuiskom. Het weekend kan beginnen! Rick maakt mijn mocktail voor me en neemt zelf een biertje.

Dan gaan we bedenken waar ons avondeten vandaan zal komen. De keuze valt op een Thais restaurant, waar we regelmatig heengingen voor de pandemie, maar sindsdien nog niet van besteld hebben. Neisha Thai heeft wat andere gerechten op het menu, dan de andere Thaise restaurants, dus dat is ook weleens lekker.

Mijn maal bestaat uit twee voorafjes en groentesoep. Het smaakt me opperbest. Ik vind dat vaak fijner, dan een hoofdmaaltijd. Ik zou willen dat we hier meer tapas restaurants hadden, die zijn perfect daarvoor. 


De shower uitnodigingen zijn besteld, nu nog aan de virtuele shower werken en spelletjes en taart etc. voor gewone shower regelen. Het wordt vast erg leuk, maar het organiseren ervan is niet mijn sterke punt. Gelukkig heeft Katja veel ideeen. 

En zo is het alweer weekend, allemaal een heel fijne paar dagen gewenst en een goed begin van de lente!

5 reacties:

Anja L. zei

Vreemd hè, dat gevoel dat je dan de hele ochtend aan het racen bent om tijd in te halen.
Succes met het plannen vsn de shower en een heel fijn weekend!

Petr@ zei

Wat leuk dat Katja ook een virtuele shower geeft. Zo kan toch iedereen het met haar vieren.

Mooie foto's met die bol. Zul je speciale handschoenen hebben om te voorkomen dat je je hand verbrandt?

Petra zei

@Anja - Ja, vooral als het verder iedere ochtend hetzelfde ritme is.

@Petra - Ik denk het niet, gewoon uitkijken, maar het verbaasde me hoe snel de zon er doorheen prikt.

Anoniem zei

Hoi Petra, wat zien de gerechten op de foto’s er goed uit. Kan mij goed voorstellen dat de gerechten fantastisch smakten. Storing via messenger kan gebeuren. Het was leuk om je weer te spreken via messenger. De babyshower komt zeker goed. Nog een fijn weekend!

Groetjes,
Susan

Petra zei

@Susan - Het was gezellig! Moeten we om de paar maanden doen.