Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 03, 2021

Over woensdag

Volgens mij is het omdat Rick de lamellen open laat dat ik alweer met zonsopkomst wakker word. Het is moeilijk verder te slapen met dat schelle licht, terwijl ik dat wel graag wil. Vannacht gaan de lamellen weer een stuk verder dicht. 

Nadat ik een tijdje op mijn telefoon heb liggen lezen, komt Rick boven om te douchen. Mijn teken om op te staan en ontbijt te gaan maken. Ik verwacht een keer genoeg te krijgen van mijn huidige prakje, maar tot nu toe vind ik het nog heerlijk.

Nog steeds is er geen nitro brew in Vienna. Dat moet een strop zijn voor ze, want het is een van hun populairste drankjes. Gelukkig hebben we het Pan Am Center filiaal ook. Met de koffies spelen we nog even wat Pokemon Go en dan is het tijd voor Rick om aan het werk te gaan. 

Eerst helpt hij mij nog even de mini elliptische machine neer te zetten. Ik trap daar een uur op en vind het dan weer genoeg. Echt makkelijk is het niet met die laars en een uur is meer dan ik verwacht had te kunnen doen. 

Als ik net klaar ben pingt mijn Messenger. Het is Saskia met slecht nieuws; twee van haar huisgenoten hebben COVID. Saskia is er ontzettend kwaad om! Die twee zijn absoluut niet voorzichtig geweest en nu kan zij niet mee naar Katja's verjaardagsweekend, maar moet tien dagen in quarantaine.

Gelukkig heeft ze weinig contact met het stel en delen ze geen badkamer. Maar ze heeft ze gisteren wel in de keuken gezien en dus kan ze er niet zeker van zijn niet geinfecteerd te zijn. Saskia is van plan nu zoveel mogelijk op haar kamer te blijven en we zullen afhaaleten voor haar bestellen, want dat koppel neemt het niet zo nauw met isoleren. 

Behalve dat we natuurlijk balen dat Sas nu niet meekan, maak ik me ook zorgen. Saskia heeft een aantal gezondheidsproblemen, waardoor haar immuunsysteem niet zo sterk is. Ironisch dat ze net gisteren is gevaccineerd, waar ze overigens geen bijwerkingen van heeft. Duimen maar dat het contact niet lang genoeg was. 

Intussen is het lunchtijd, maar onze oprit wordt geblokkeerd door de lange vrachtwagen van mensen, die aan de bomen van de buren werken. Ik vraag Rick om ze te gaan vertellen dat ik weg moet, want met die laars door het natte gras hobbelen lijkt me niet fijn. Ik vind het sowieso vreemd dat ze onze oprit versperren, in plaats van die van hun klant. Gelukkig kan ik er niet veel later op uit. 

Net als gisteren heb ik de BLT salade van Subway besteld. Ik ga hem voor op de stoep opeten, het is super lekker weer. Terwijl ik daar zit, zie ik de schoonmaakploeg aankomen. Ik laat het Rick weten en die doet Orion snel in zijn bench. Mijn doel is om buiten te blijven, want dan blaft Orion niet zo.

Dat lukt allemaal prima. Ik doe Duolingo op mijn telefoon en haal ook even Orions medicijnen van Walgreens. Twee en een half uur later zijn de schoonmakers klaar en kan ik weer naar binnen. Ik bedenk me altijd dat, als zij met zijn tweeen zo lang nodig hebben om het huis schoon te maken, ik er een dagtaak aan zou hebben.

Intussen voelt de laars als een zwaar blok aan mijn been. Het wordt buiten toch wat fris, dus ik doe mijn voeten omhoog in mijn luie stoel tot Rick klaar is met zijn werk. Hij hangt een nieuwe lamp buiten op het deck en dan gaan we even naar The Fresh Market om avondeten en tulpen te halen. 

Dat betekent natuurlijk dat ik Rick aanwijzingen geef en hij alles gaat kopen. Vandaag is wel een feestdag, want ik ben halverwege met die verschrikkelijke laars. Nog twee weken te gaan, 17 maart kan niet snel genoeg komen. 

Op de terugweg zien we een hele hertenfamilie zich tegoed doen aan de krokussen in een van de tuinen. Een ervan is het lamme hert dat ik een aantal maanden geleden al zag. Rick heeft dezelfde reactie als ik had, zo zielig. Maar het dier leeft er al jaren mee en lijkt er absoluut niet mee te zitten. 
Ons avondeten bestaat uit garnalencakejes van The Fresh Market, bloemkool tots en spinazie. Het smaakt weer erg lekker. 


Intussen zijn Katja en ik bezig met het plannen van haar baby shower. Vandaag sms-te ik Kevins moeder en de datum wordt 16 mei. Nu nog even de details, want Katja wil het buiten hebben en niet teveel mensen. Of ze wil een drive by shower, waarbij genodigden een soort auto parade houden.

Kevins moeder wil het groter, maar in dit geval sta ik helemaal achter Katja. We zullen in mei nog niet uit de pandemie zijn en wij willen zeker geen risico's nemen. Ik ben benieuwd wat het gaat worden. 

6 reacties:

Pascale zei

Oh, ik kan me Saskia's reactie zo voorstellen! Onze dochter heeft iets soortgelijks meegemaakt toen de vriendin van hun huisgenoot covid kreeg en op bezoek kwam nadat ze al symptomen had (maar nog niet getest was). E. moest 3 dagen werk missen vanwege quarantaine -- ze was razend! Gelukkig bleef E. gezond en ik zal duimen dat dat voor Saskia ook het geval is.

Anja L. zei

Oh, wat zou ik kwaad zijn op die huisgenoten! Ik hoop voor Saskia dat ze gezond blijft.
Zo’n drive by baby shower kan ook heel leuk zijn en in ieder geval veilig. Zeker als de familie van Kevin het niet zo nauw neemt met de regels.
Ik baal er ook altijd zo van als onze buren bezoek krijgen en dat zij dan hun auto half op onze oprit parkeren. Er is een parkeerplaats om de hoek! Wij hebben er een paar keer wat van gezegd maar het helpt niet helaas.
Fijne donderdag!

Sonja zei

Wat een tegenvaller voor Saskia (en jullie), kan me voorstellen dat ze razend is. Hoop dat ze niet besmet is.

Tineke zei

Ik kan me voorstellen dat Saskia kwaad is. Dan ben jezelf zo voorzichtig en door toedoen van een ander moet je dus toch in quarantaine.
Wij hebben in januari ook een baby shower drive by gehouden voor mijn schoondochter. Was echt heel leuk en geslaagd.

Petr@ zei

Jammer dat Saskia nu niet mee kan naar Katja's verjaardagsweekend. Kan me voorstellen dat ze baalt vooral omdat ze zelf wel voorzichtig is.

Het zou fijn zijn als de baby shower buiten gehouden kan worden. Een drive by als alternatief klinkt ook leuk.

Fijn dat je halverwege bent met de laars. Voor mijn gevoel heb je het net een week.

Petra zei

@Pascale - Het is heel irritant als mensen niets geven om de gezondheid van anderen.

@Anja - Drive by lijkt mij ook wel leuk, maar ik denk toch dat Katja liever iets buiten heeft.

@Sonja - Dat hopen wij ook, de huisgenoten zijn allerminst voorzichtig nu.

@Tineke - Katja wil liever iets gewoon buiten, maar ik heb al gekeken naar ideeen voor drive by en dat ziet er leuk uit.

@Petra - Voor mijn gevoel zit die laars er al weken, ha ha, en aan de andere kant gaat het ook snel. Als het maar niet voor niets is geweest heb ik het ervoor over.