Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 10, 2021

Over woensdag

En alweer hoor ik Rick ver voor zevenen opstaan. "Early to bed, early to rise", antwoordt hij als ik vraag hoe hem dat lukt. Nu moet ik wel zeggen dat ik volgens mijn Fitbit bijna 8,5 uur heb geslapen als ik om kwart voor acht opsta. 

Rick is dus ook veel vroeger boven om zijn douche te nemen en hij heeft Orion al uitgelaten. Ik wacht daarom met mijn ontbijt tot na we onze koffies halen. De nitro brew in Vienna is weer helemaal gemaakt en John overhandigt mij die lekkernij in een beker.

Als we ons plein binnen komen rijden, ziet Rick Fidel, de tuinman. Hij vraagt of die binnenkort mulch kan neerleggen in onze tuin. Dat blijkt hij meteen vandaag al te kunnen doen! Dat betekent in allerijl het feeentuintje opruimen, wat Rick met mijn aanwijzingen doet. 

Dan gaat Rick zijn kantoor in, hij heeft vandaag de hele dag training. Voor hij dat doet zet hij mijn mini elliptische machine op het deck. Daar eet ik eerst ontbijt in de zon, heerlijk! Dan doe ik een uur cardio, ook in de zon. Halverwege kan ik mijn trui uittrekken en met korte mouwen verder gaan. 


Intussen zijn de tuinmannen dus bezig. Dat vindt Orion maar niets en blaft zijn kop eraf. Gelukkig kan ik hem afleiden en gaat hij op een gegeven moment zelfs lief liggen. Maar als een van de mannen iets onverwachts doet gaat de blafmachine weer aan. 

Katja heeft vandaag vrij en probeert met alle macht Rick en mij gevaccineerd te krijgen voor haar baby shower. Dat gaat hopelijk hier in Fairfax County lukken, al zijn ze nog met registraties van eind januari bezig en wij konden ons pas eind februari registreren.

Katja wil proberen of we via haar werk het vaccin kunnen krijgen, maar dat kan alleen voor Kevin en niet voor ons uit een andere staat. Dat verbaast mij niets. Ik schrijf me ook nog in bij een site, die je laat weten of er overgebleven doses zijn. Meer kunnen we niet doen. 

Rick krijgt een uur lunchpauze. We eten onze salades samen buiten voor het huis. De tuin ziet er weer keurig uit. De mannen zijn echt hard bezig en snoeien en verwijderen het onkruid dat nu alweer groeit. Het is niet goedkoop, maar ik ben dankbaar dat Rick dit zware werk niet zelf moet doen. 

De middag besteed ik met een tijdje voor op de oprit zitten, maar dat wordt te warm. Dan verhuis ik naar mijn hangmatstoel op het deck, wachtend tot de tuinmannen klaar zijn. Daar vind ik ook mijn Patronen foto voor vandaag. De glazen bol blijft leuk. 


Zodra de tuinmannen klaar zijn en ik Fidel heb betaald, verhuis ik naar de achtertuin. Daar ga ik in de hangmat liggen. Wat een heerlijke luie middag is dit! Ik ben blij dat ik mijn voet omhoog kan hebben, want die laars gaat op een gegeven moment pijn doen. 

Tegen half vijf wordt het te koel en Orion en ik gaan naar binnen. Hij heeft intussen wel lekker met zijn vriendin Mia en vrienden Phil en Cash langs het hek gerend. De vraag is of ze, als ze elkaar in persoon zouden ontmoeten, ook vrienden zouden zijn. Denkelijk niet. 

Het is tijd voor mijn mocktail van groentesap met bloody Mary mix, gezond en lekker. Rick gaat dingen halen om op onze bloemkool pizza te doen vanavond. We hebben daar beiden heel veel zin in, want we missen pizza.

Voor mijn pizza heb ik olijven, artisjokharten, prosciutto, champignons en rode paprika. Als kaas heb ik een mengsel van mozzarella, pecorino en parmezaanse kaas. Rick heeft veel meer, wat een toren wordt zijn pizza!

Het is natuurlijk heel erg lekker, maar ik bedenk me dat we beter gewoon pizza zonder korst kunnen eten. De randjes van deze bloemkool pizza bodem zijn lekker knapperig, maar de rest is puree. Er schijnen goede bloemkool pizza bodems te zijn, we blijven proberen.

Het was een heerlijke dag, die we afsluiten met wat shows kijken. Morgen nog zo'n lentedag en dan gaat het weer bergafwaarts. Ik kan tenminste op uren vitamine D van de zon teren vandaag. 

2 reacties:

Anja L. zei

Het zou mooi zijn als jullie snel een prik kunnen krijgen.
Ik was ook zo blij dat we dit keer het onderhoud van de tuin hebben laten doen.
Jammer dat de bodem van de pizza zo zacht werd, ik vind een bodem van bloemkool erg lekker.
Fijne woensdag!

Irene zei

Eerst de bodem "voorbakken" en dan pas garneren en afbakken. Zou dat niet werken?