Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 24, 2021

Over woensdag

Zoals verwacht regent het bij het opstaan. Volgens de weermannen hebben we het nodig, want maart is tot nu toe erg droog. Het zal wel, Rick en ik zijn er niet blij mee. Het is wel een groeizaam weertje zullen we maar denken.

Aangezien Rick een tandartsafspraak heeft gaan we naar het Pan Am Shopping Center om onze Starbucks koffies te halen. Dan zet Rick me thuis af en rijdt door voor zijn halfjaarlijkse mondhygieniste controle. 

Na mijn ontbijt genuttigd te hebben doe ik mijn "tienduizend" stappen op de mini elliptische machine. Tegen de tijd dat ik klaar ben is Rick weer terug. 

Al een tijdje denk ik erover van tandarts te veranderen. Ik heb Rick gevraagd eens aan de mondhygieniste te vertellen wat me dwars zit. Zij snapt helemaal wat ik bedoel en belooft de volgende keer met mij te praten om zeker te zijn dat ik me op mijn gemak voel. Ik ga het dan toch nog maar een keer proberen daar. 

Mijn kerstster staat er nog heel vrolijk bij. Ik vind ze mooi met Kerst, maar heb er nu wel genoeg van. Maar ja, ik kan het niet over mijn hart verkrijgen een levende plant weg te gooien. 

Orion heeft een drukke ochtend, want een paar brutale eekhoorns proberen telkens weer naar de vogelvoeder te klimmen. Ik moet zeggen dat ik er gek van word! Ik laat Orion op het deck en dat jaagt ze gelukkig voor een tijdje weg. 

Na mijn sporten werk ik altijd het "sporten voor mijn hersens" af met woordspelletjes en Elevate. Met Wordfeud scoor ik met het woord SURFERS maar liefst 213 punten! Het hoogste ooit, zelfs met Scrabble meegerekend, volgens mij. Daar moet ik een screenshot van nemen!
Het plenst en plenst en ik bestel een pho van Roll Play om thuis bezorgd te worden. Intussen ga ik even met Rick mee naar Cava om zijn lunch op te halen. Als we thuiskomen zie ik dat onze oprit vol regenwormen ligt. Daar zullen de robins straks wel van smullen. 

Volgens Doordash zou mijn pho om half twee bezorgd worden. Alleen blijft de chauffeur maar op weg naar het restaurant en wordt de bezorgtijd steeds later. De man neemt zijn telefoon niet op. Ik heb enorme trek en bel het restaurant. 

Die kunnen ook niet in contact komen met het bezorgbedrijf en de man aan de telefoon biedt vriendelijk aan het dan maar zelf naar mij te komen brengen. Daar ben ik zeer dankbaar voor en vind ik super aardig! Hij wacht zelfs niet op een tip, maar ik roep hem terug daarvoor, want dit is wel heel goede klantenservice.

Die pho inhaleer zo ongeveer! Die is sowieso altijd heerlijk, maar mijn maag rommelde luid van de honger!
Het blijft maar regenen, dus ik besluit aan de bedankcadeautjes voor de babyshower gasten te beginnen. Ik heb net de baby thema bedeltjes aangekregen. Het worden setjes van vier wijnbedels, zoals ik telkens maak. Ik maak er vanmiddag vijftien van de dertig. Het is een perfecte besteding van een regenachtige middag. 

Als Rick klaar is met zijn werk buigen we ons over de puzzel. Het duurt heel lang voor we het laatste randstukje hebben gevonden. Dan pas mogen we aan het midden beginnen van onszelf. Gelukkig verschijnt dat stukje na flink zoeken opeens en kunnen we verder. 

Voor ons avondmaal maakt Rick kip en biefstuk fajita's. Het is een passend maal op een regenachtige avond. Rick is bovendien blij dat hij gisteravond heeft gegrild, nu hoeft dat vanavond niet in de regen. 

Gelukkig wordt het de komende dagen bijna zomers weer. Zo'n regendag tussendoor is prima, maar het moet niet te lang duren.  

5 reacties:

Anja L. zei

Fijn dat de mondhygiëniste in ieder geval open staat voor een gesprek.
Zo herkenbaar, ik kan ook geen levende planten weggooien. Het maakt niet uit hoe lelijk ze zijn😁.
Hier schijnt de zon nu in mijn ogen dus ik ga maar opstaan en ontbijt maken.
Fijne donderdag!

Petr@ zei

Ha ha,ik heb ook nog een kerstster staan. Vind het eigenlijk niet meer passen tussen de lente bloemen, maar net als jij vind ik het ergens zonde om weg te doen terwijl hij nog zo goed is.

Leuk geworden, de bedels. Inderdaad een prima werkje voor een regenachtige dag.

Petra zei

@Anja - Morgen komt hopelijk de zon weer tevoorschijn. Enfin, ik ben productief geweest zullen we maar denken.

@Petra - Ja, zo'n kerstster, ik denk dat ik hem maar in de tuin ga zetten.

Marion2 zei

Wow, 216 punten bij Wordfeud! Dat vind ik wel een topprestatie.

Ik ben pas sinds kort begonnen met Wordfeud, maar ben nog niet verder gekomen dan 60 punten ofzo. Maar ik moet zeggen dat ik er steeds handiger mee wordt. In het begin wilde ik vooral mooie woorden leggen, nu kijk ik hoe ik zoveel mogelijk punten kan krijgen en probeer te voorkomen dat de tegenspeler drie keer Woordwaarde krijgt ofzo.

Petra zei

@Marion - Ja, zo speel ik ook. Deze tegenstandster is heel erg goed dus een spelletje tegen haar winnen voelt helemaal als een overwinning.