Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 23, 2021

Over de "Eve of the Eve"

Alexa wekt me weer om half acht, maar dit keer luistert ze niet als ik zeg uit te gaan. Ik hoor Rick naast me zuchten. Misschien moet ik die wekker de komende dagen maar uitzetten, zodat hij er niet wakker van wordt. Rick gaat doorgaans later naar bed dan ik.

Vandaag ben ik dus als eerste beneden. Het is flink koud met -4 graden en dan is mijn warme ontbijt extra lekker. Als Rick zijn ontbijt opheeft gaat hij Orion even uitlaten. Mij is het daarvoor te koud.


Dan gaan we ons lijstje in Vienna afwerken. Bij Manhattan Bagel haal ik eierbagels voor Katja en Kevin en daarbij wat gerookte zalm cream cheese. Dan zijn zij de komende dagen van ontbijt voorzien. 

Nick overhandigt Rick zijn koffie bij Starbucks, maar ze hebben weer geen suikervrije siroop. Mijn nitro brew komt dus nog eens van Caffe Amouri. Op weg daarheen gooien we het lege glas nog even in de paarse glasbak.

Bij Greenheart koop ik op Katja's verzoek een aantal sappen. Ze hebben wat nieuwe combinaties en die wil Katja graag proberen. Ik houd het bij mijn Rooster sap. Alleen paars ontbreekt nog aan de regenboog aan sappen, die ik koop. 

Katja vraagt of we luiers willen kopen, zodat zij die niet mee hoeft te slepen. Dat doen we bij de Giant en nu ik hier ben vraag ik Katja gelijk wat Fiona wil eten. Ze gaat dit weekend ei proberen en verder flespompoen (?), broccoli, cannelini bonen en avocado. Ik kan niet wachten Fiona eten te geven!

Eenmaal thuis ga ik aan mijn sporten. Als ik daarmee klaar ben ga ik naar boven en schrijf de "Santa" cadeau labels. Dat doe ik altijd in een speciaal handschrift. Het lijkt op onderstaande foto.

Als ik dan toch bezig ben met schrijven vul ik ook meteen mijn nieuwe verjaardagskalender in. Die is van Rien Poortvliets Kabouters. Ik had op die plek een Franciens Katten kalender hangen, maar die moet ik eens gekregen hebben, want ik ken die Francien verder niet en vind haar katten maar matig. Ik ben dol op Rien Poortvliet en nu hangen de kabouters in onze badkamer. 

Rick heeft zijn lunch gisteren van Wegmans gekocht , dus ik ga er alleen op uit. Eigenlijk wilde ik nog chocolade voor Rick, Katja en Kevin van Cocoa Vienna halen, maar die winkel is opeens tot de 27e gesloten. Online zie ik dat ik niet de enige teleurgestelde ben. 

Dan rijd ik maar naar The Fresh Market voor wat Tony Chocolonely repen. Die blijken heel populair te zijn, maar ik kan nog net twee pure chocolade repen bemachtigen. Hier vlakbij is het voedselkastje en ik ga er even langs om er wat dingen in te doen. 

Het is heel druk in Vienna en het duurt vrij lang om van de oostkant naar de Subway aan de westkant te rijden. Daardoor eet ik een wat late lunch, maar dan smaakt het alleen maar beter. 

Saskia gaat Katja en Kevin een fotoalbum met foto's van Fiona geven. Ik help haar de foto's uitzoeken. Als we daarmee klaar zijn hebben we maar liefst 184 foto's! Die gaan natuurlijk niet in het fotoalbum, maar we besluiten ze wel te laten afdrukken. Het is toch leuker tastbare foto's te hebben in plaats van alleen online. 
 Ik heb mijn glazen bol weer eens tevoorschijn gehaald. 



De Ayles familie is intussen op weg hierheen. Het verkeer is slecht, dus ze gaan er langer over doen dan gewoonlijk. Ze hebben eerst Fiona's halve verjaardag gevierd en daarna hun eigen Kerst. Zo te zien is Fiona erg blij met haar cadeautjes. 


Een uurtje voor de verwachte aankomst van het drietal vraag ik ieders bestellingen voor Passion Fin. Dat is makkelijk, want ze bezorgen en als het wat vroeger komt geeft het niet, alles is toch koud. Ik zet het gewoon op het deck, want het is maar net boven het vriespunt buiten.

Net na zevenen laat ons Arlo systeem ons weten dat onze laatste kerstgasten aan zijn gekomen. We helpen de spullen naar binnen te dragen. Fiona is niet blij, maar Kevin geeft haar eten en dan komt de vrolijke baby weer tevoorschijn.

Na ons eten zetten we The Santa Clause op, maar eigenlijk kijkt niemand, want Fiona is veel te vermakelijk. Ze begint wat te kruipen en vindt alles interessant. Wat een schatje is het toch en we zijn helemaal niet bevooroordeeld!

En nu heerlijk genieten van de komende drie dagen! Allemaal een fijne Kerstavond gewenst!



 

5 reacties:

Jeanine Guidry-Drost zei

Love the lens ball photos! En zo fijn dat Katja, Kevin, en Fiona er een dag eerder zijn! Jouw Kerst en Oud en Nieuw blogs zijn altijd mijn favoriete van het jaar! Wens jullie alvast een heerlijke laatste week van het jaar!

Anja L. zei

Wat een leuke verjaardagskalender!
Tony Chocolonelly is altijd goed. Al blijft de karamel zeezout favoriet.
Gezellig dat jullie met elkaar kerst kunnen vieren.
Ik wens jullie hele fijne dagen!

Petr@ zei

Leuk die kalender van Rien Poortvliet. Mijn opa en oma hadden een boek van hem en als kind vond ik die reuze leuk, met die kaboutertjes en zo.

Fijn dat iedereen er al is voor kerst. Geniet van de gezelligheid om je heen de komende dagen!

Marion2 zei

Ik wens jullie heel gezellige kerstdagen en kijk nu al uit
naar je blog hierover!

Petra zei

@Jeanine - Dank je wel! Ik wens jou een minder pijn jaar toe!

@Anja - Ze hadden alleen nog witte chocolade met frambozen en melk chocolade met koekjes, geen van beiden favoriet bij de kinderen.

@Petra - Ga ik zeker doen!

@Marion - Hetzelfde voor jou!