Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 21, 2021

Over een dinsdag met doktersbezoek

Gisteravond ging ik vroeg naar bed en ben daardoor om kwart over zeven klaarwakker. Als Alexa om half acht haar deuntje begint te spelen staan we allebei op. 

We maken ons ontbijt en merken dan dat het handiger is als Rick eerder opstaat. Beiden tegelijkertijd in de keuken betekent elkaar in de weg lopen. Maar we komen eruit en ontbijten samen. 

Terwijl Rick met Orion wandelt maak ik me klaar voor mijn jaarlijkse doktersbezoek. Rick brengt me erheen, want hij wil toch Pokemon Go spelen. Keurig om kwart voor negen, een kwartier voor mijn afspraak loop ik de wachtkamer binnen. 

Na wat formulieren te hebben ingevuld ga ik wachten. Gelukkig zijn er maar weinig mensen en mensen, die zich ziek voelen moeten in hun auto blijven tot ze worden geroepen. Toch vind ik het niet fijn dat ik er twintig minuten later nog zit, terwijl de een na de ander wordt opgehaald door de verpleegkundigen. 

Bij de receptie bellen ze en ik word naar beneden gestuurd naar de kliniek waar je zonder afspraak heen kunt en die dus vol zit met zieke mensen. Het blijkt dat ze mijn afspraak per ongeluk op een dag gezet hadden dat mijn nurse practitioner in deze kliniek werkt. 

Gelukkig krijg ik een kamer waar alleen gezonde mensen in mogen. Dan weer een kwartier wachten en komt er een verpleegkundige, die een waslijst van vragen op me afvuurt. Sommigen echt vreemd en niets met mijn gezondheid te maken. Het zal het nieuwe bedrijf waar ze nu toe behoren wel zijn. 

Na weer een kwartier wachten wordt het me te gortig. Dit gebeurt bij deze praktijk werkelijk nooit, anders was ik allang van dokter veranderd. Ik ga vragen waar de nurse practitioner blijft en eindelijk komt ze dan meteen. Natuurlijk duurt het uiteindelijke bezoek na al dat wachten nog geen kwartier, zucht!

Rick wacht me op in de parkeergarage en ik vind dat ik mijn Starbucks nitro brew nu wel verdiend heb! We spelen nog even Pokemon Go, zodat ik mijn dagelijkse taken kan volbrengen en zijn dan om elf uur weer thuis. 

Daar doe ik een half uur cardio en dat vind ik voor vandaag wel genoeg. Na mijn douche is het tot mijn schrik opeens tien voor half een en ik heb nog geen lunch, terwijl ik om half een mijn wekelijkse virtuele lunch met Judith heb. 

Rick werpt zich op om lunch te gaan halen, zodat ik op tijd aanwezig ben voor ons virtuele praatje. Rick komt al gauw terug met mijn Subway salade en zijn gewoonlijke Cava salade. Het blijft gezellig, deze wekelijkse lunch met Judith. 

Het is vandaag een grijze dag en dan kan ik vooral erg van deze onverwachts bloeiende amaryllis genieten. 

Judith vroeg wat onze plannen zijn voor vanmiddag. Behalve het afmaken van de puzzel hadden we die eerst niet. De Grand Canyon was het moeilijkste gedeelte van deze puzzel en als we die hebben uitgevogeld zijn we klaar. 

Rick komt met het idee om de cadeautjes voor Kai en Raquel vandaag op te sturen. Alleen zijn een paar cadeautjes voor Raquel er nog niet. We rijden naar het Pan Am Center en ik ga naar Plaza Art, terwijl Rick mijn recepten van Walgreens afhaalt. 

Bij Plaza Art koop ik een tekenset en een boek met uitleg over hoe je dingen, die je dagelijks ziet, moet tekenen. Raquel (en Kai) waren zeer geinteresseerd in dingen leren tekenen toen ze hier waren, dus hopelijk valt dit in goede aarde.

De UPS winkel ligt een paar deuren verderop. We pakken de cadeautjes in en plakken dan de doos dicht. Door UPS laten we het naar Raquels ouders sturen, want Kai en Raquel zijn tot en met de 30e in Spanje. 

Bij het horen van de verzendkosten krijgt Rick een halve hartverzakking, maar mij verbaast het niet. Zo'n grote doos internationaal verzenden kost tegenwoordig enkele honderden dollars. Misschien gaan we volgend jaar maar van Amazon.fr bestellen. 

Onze volgende stop is de Poolse winkel. We hebben geluk, want de winkel is leeg als we er binnenlopen. Dat duurt niet lang, terwijl we onze kielbasa's bestellen vormt zich een lange rij achter ons. Wij staan zo weer buiten met de heerlijke gerookte worsten. 


Het is de kortste dag van het jaar en dus al donker als we thuiskomen. Alle mogelijke lichtjes gaan aan, zo gezellig iedere avond! Over gezellig gesproken, we genieten van Saskia's bezoek met haar katten. Onderstaande selfie nam Saskia en ik vind het een prachtige foto!


Voor ons avondeten laten we van True Food Kitchen bezorgen. Dat is een restaurantketen van Dr. Andrew Weil, die als filosofie heeft dat eten goed moet zijn voor de ziel en het lichaam. De meeste gerechten op het menu zijn ontstekingsremmend en volgens zijn methodes bereid. 

Saskia is dol op dit restaurant, want er zijn veel veganistische keuzes. Tot onze verbazing vindt Rick ook iets wat hij graag eet. Meestal is hij niet zo weg van dit restaurant. Mijn bestelling is edamame "ravioli" en de kip parmezaan met verse groentes. Het is heel erg lekker!

En nu ga ik slapen, want ik ben doodmoe. We hopen dat alles goed gaat met Katja, Kevin en Fiona, want vandaag werd Katja's collega, die naast haar zit, ziek. Niet zeker of het COVID is, maar waarschijnlijk wel. Kunnen jullie alsjeblieft allemaal duimen dat maskers werken en Katja negatief blijft! Anders zal Kerst virtueel worden, vrees ik. 

8 reacties:

Anja L. zei

Wat ellendig dat je zo lang moest wachten.
Ik duim voor jullie dat Katja niet ziek wordt.
Ik heb maandagavond mijn booster gehad en gisteravond werd ik even zo beroerd, gelukkig is het nu weer over.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Zeker een hele mooie selfie van Saskia en haar kat!

Die prijzen om iets te versturen zijn niet grappig meer. Misschien inderdaad handiger om de volgende keer bij een Franse webshop te bestellen. En anders kijken of iemand elders vanuit Europa dit kan doen. Zal wellicht goedkoper zijn.

Gelukkig zit je doktersbezoek er weer op. Wat een drama was dat zeg.

Nel zei

Ik ga zeker duimen. Hopenlijk blijft Katja gezond.
Dat is niet niks zeg, om een pakket te versturen wat zoveel kost alleen al voor verzendkosten. Is het dan ook verzekerd ?

Wat een prachtige foto van Saskia en Flapjack. Geweldig. Maine Coons zijn super indrukwekkende katten. En dan die haarkleur...

Tineke zei

Ja, ik duim voor Katja. Is bij jullie ook de Omikron al?
Wat een schitterende foto van Katja met kat; zo mooi haar haarkleur bij de kat.
Je kunt ook Kai en Rachel zelf cadeau's laten bestellen en met tikkie betalen, zo kunnen ze de verzendkosten ook besteden.
Wij laten de grotere kleinkids ook zelf de cadeau's kiezen; of hier op de computer of life en dan maken we er gelijk een uitje van (toen dat nog kon) 'wat drinken en iets lekkers eten.
We hebben een paar dagen strenge vorst; de natuur ziet er zo mooi uit met overal rijp. Gisteren heel eind gewandeld met kleinzoon en kleindochter

TOG zei

Natuurlijk duim ik voor Katja. Ik heb vorig en dit jaar ook zitten gogelen met kadootjes die eerst hier moesten komen en toen verstuurd. Heb (te laat voor dit jaar) ontdekt dat op Amazon (VS) veel dingen een kado option hebben waarbij je voor betaling het in kado verpakking kan laten versturen. Dan kan het dus rechstreeks.

Anoniem zei

Ik snap Rick wel :) Hopelijk zijn ze bij de Spaanse douane niet al te streng straks, want veel expats in de EU klagen steen en been over de invoerkosten van cadeaus uit de UK en USA. In Spanje betaal je over een pakket waarvan de inhoud en shipping bij elkaar duurder zijn dan 150 euro nog 23,5% btw+invoerrechten, en soms ook nog 15 euro voor de handling. Maar soms ontsnappen pakketten aan deze taxatie, laten we hopen ook die van jullie!

In Europa bestellen is echt een aanrader voor cadeaus: ik shop lustig rond bij Amazon.nl/de/fr/es/it - net waar ik wat kan krijgen. Verzenden boven de 20 euro is meestal gratis. Vermijd alleen Amazon.co.uk - na Brexit hetzelfde gedoe met btw als met de VS/Canada.

Sterkte voor Katja en fam!

Anja zei

Mooie foto van Saskia en Flapjack. Natuurlijk duim ik ook voor Katja, hopelijk blijft ze gezond.
Wat veel geld om een pakket te versturen. Wij konden onze pakketten via militaire post vanuit de VS verzenden.
Maar daar heb jij niks aan natuurlijk. Heerlijk dat we de kortste dag van het jaar achter ons hebben gelaten.
We gaan de goede kant weer op.


Petra zei

@Anja - Het lijkt mee te vallen met Katja's collega, dus hopelijk alles goed.

@Petra - Rick wilde niet horen en moest voelen. Ik denk dat hij voortaan wel naar mij luistert ;).

@Nel - Ja, het is ook verzekerd, mag ook wel voor die prijs.

@Tineke - Ja, er zijn hier ook Omikron gevallen.

@Tosca - Die optie gebruiken we binnen de VS, maar meestal wordt er niet naar het buitenland verzonden.

@Anoniem - Het gaat naar Frankrijk, dus hopelijk zijn die wat coulanter. Wij hebben er ook vrijwel geen waarde aan gegeven. Een buurman stuurde ooit een vergeten camcorder naar Noorwegen voor ons en gaf de nieuwe waarde aan. We moesten bijna zoveel betalen als het ding waard was!

@Anja - Inderdaad, let there be light!!