Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, december 07, 2021

Over een enig etmaal

De dag daagt weer zonnig, maar een heel stuk kouder dan gisteren. Gisteren werd het maar liefst 21 graden, vandaag zal het kwik niet boven de 7 graden uitkomen. Maar de zon maakt wat mij betreft (bijna) alles goed.

Na mijn gewoonlijke paddenstoelen ontbijt doe ik alvast wat stappen. Dan gaan we op pad naar Starbucks. Op weg erheen zien we allemaal kraaien op de weg. Er blijken twee overreden eekhoorntjes vlakbij elkaar te liggen. 

Zou dat een auto geweest zijn, die ze allebei aanreed? Die diertjes springen dan ook zo onder je wielen. Ik heb er in al mijn jaren hier twee niet kunnen ontwijken.  Heel veel meer zijn maar net aan de dood ontsprongen en zorgden soms voor gevaarlijke verkeerssituaties.

Als ik klaar ben met mijn cardio maak ik me klaar om naar de tandarts te gaan. De mondhygieniste maakt mijn tanden met een waterspuit schoon en dat bevalt me wel. Het gaat ook sneller en binnen het uur zit een van mijn minst favoriete plichten er weer voor een half jaar op. 

Onze twee oudste boomversieringen van onze eerste Kerst samen

Via de app heb ik mijn salade van Subway al besteld en die staat klaar als ik er aankom. Het is allemaal perfect qua tijd, want keurig om half een zit ik klaar om virtueel met Judith te lunchen. Het is weer erg gezellig en het is zo kwart voor twee!

Als we afscheid hebben genomen vul ik de vogelvoeders weer eens. Dit keer doe ik er heel veel habanero saus op. Eens kijken of meneer eekhoorn daar ook tegen kan. Ik heb online gezien dat het een grote uitzondering is dat eekhoorns hete saus eten. Hebben wij weer. 

Dan ga ik erop uit. Eerst naar The Italian Gourmet waar ik een fles prosecco koop. Het is niet zozeer de prosecco waarvoor ik hem koop, maar de fles. Die is zo leuk kerstachtig beschilderd.



Omdat ik zin heb in fotograferen ga ik naar DePaul's Urban Farm aan de overkant. Daar is alles zo mooi geinstalleerd. Ze hebben allerlei aparte boomversieringen. Niet allemaal mijn smaak, maar leuk voor de foto's.

Dan valt mijn oog op bosjes maretak. Die groeit in veel bomen hier, maar veel te hoog om te gaan oogsten. Ik neem een bosje mee en ga bedenken waar ik die zal hangen. 

















Als laatste ga ik naar Whole Foods om ingredienten voor ons avondeten te kopen. Op de terugweg ik eens kijken of een van mijn favoriet versierde huizen de candy canes weer heeft. Een paar weken geleden was dat nog niet het geval, maar vandaag tot mijn vreugde wel. Het is ieder jaar weer leuk. 

De post brengt een verrassing voor mijn feeentuintje. Mijn vriendin Annemiek maakt glazen miniatuurtjes en zond me deze schattige paddenstoeltjes. Ze gaan morgen in Fairyville pronken. 


Opeens zie ik ook de perfect plek voor de maretak: boven de deuren naar de eetkamer. Rick maakt gelijk van de gelegenheid gebruik en ik krijg een flinke pakkerd. 

Samen maken we het avondeten, een recept met garnalen, kipworstjes, kerstomaatjes, champignons en spinazie. Het geheel gaat in een sausje van citroensap, knoflook, peper en Old Bay kruiden en vervolgens op een bakplaat en in de oven. 

Het is een groot succes! We smullen werkelijk. Ik heb de bakplaatdiners ontdekt. Er zijn zoveel mogelijkheden en zo makkelijk om te maken. We eten eindelijk weer eens wat anders dan onze geijkte maaltijden. 

En nu is het Jeopardy tijd. Ik heb begrepen dat dat in Nederland niet bekend is. Het is een heel leuk trivia programma. Daarna gaat de tekenfilm van The Grinch aan, mijn favoriet. 





4 reacties:

Petr@ zei

Ah die eekhoorns. In Italië hebben we er één doodgereden. Sprong ineens voor de auto, zo zielig.

Hopelijk helpt de nieuwe saus wel tegen de eekhoorn in het voederbakje. Hebben de vogels geen last van de saus?

Je recept klinkt super lekker. Binnenkort eens uitproberen.

Nel zei

wat een heerlijke foto's die je hebt geschoten. Zo kerstig ...
Klinkt heerlijk wat je gisteravond hebt gemaakt. Wij zijn ook fan van traybake, zoals het hier doorgaans wordt genoemd.

De laatste keer was het met zoete aardappels, paprika, venkel, prei en zalmmoten. Zout, peper, Japanse kruiden van Jonni Boer en spaanse olijfolie. Op deze manier lust ik ook zalm.

Fijne dag nog.

Marion2 zei

Het huis met de candy canes blijft een plaatje. Perfecter dan dit wordt het niet.

Jeopardy ken ik inderdaad niet. Gezien het feit dat het zo'n succes is, komt het
vast nog wel een keer hier ;).

Omdat je in schilderkunst geïnteresseerd bent, dacht ik dat je dit artikel
wel interessant zult vinden:

https://www.telegraaf.nl/entertainment/440493084/schets-onder-de-nachtwacht-ontdekt

Petra zei

@Petra - Nee, vogels hebben die smaakpapillen niet en kunnen pittig niet proeven.

@Nel - Die klinkt ook erg lekker! Ik weet alleen of mijn kieskeurige echtgenoot er ook zo over denkt.

@Marion - Jeopardy is al een heel oud programma. Ik denk dat de vragen voor niet Engels sprekende te moeilijk zijn. Ik zou er in ieder geval nooit bij geraken, hoewel ik best wat van die vragen kan beantwoorden. Dank je voor de link!