Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 12, 2021

Over een kerstachtig weekend

Zaterdag

Gelukkig word ik vanochtend met een stuk minder pijn wakker. Weg is het nooit, zeker niet in de winter, maar zolang al mijn spieren niet in brand staan is het een goede dag. We staan tegelijkertijd uitgerust om kwart voor acht op. 

Het is zo vroeg al 13 graden en het belooft een ongewoon warme dag te worden. Jammer genoeg laat de zon zich niet zien en gaat het keihard waaien. 

Wij gaan ons ontbijt en de koffies van Starbucks halen en na ons rondje Pokemon Go gaan we snel huiswaarts. Rick heeft om negen uur met Kai afgesproken de nieuwe Halo op X-Box te gaan spelen.

Dat is fijn, want nu kan ik vroeg met mijn cardio beginnen. Daarmee ben ik dan ook al om kwart over tien klaar. Meestal is dat tijdens het weekend later. Rick gaat nog een kort fietstochtje maken en dan maken we ons klaar voor onze excursie van vandaag. 


Dat wordt de Herndon Wintermarkt, een op de Duitse markten gebaseerde kerstmarkt. Op weg erheen haal ik een salade van Subway, want ik ben geen fan van het soort Duitse eten dat daar te krijgen is. We rijden naar Herndon en vinden makkelijker dan we dachten een parkeerplek vlakbij de markt. 

Nadat ik mijn salade soldaat heb gemaakt lopen we naar het oude centrum van het stadje. Herndon is kleiner dan Vienna, maar heeft ook een leuk centrumpje met oude locomotief. Het ligt net als Vienna aan het W&OD pad wat vroeger een spoorweg was. 

Wij komen hier vrijwel nooit en vragen ons af waarom niet. Het is een leuk stadje en er zijn een aantal interessante restaurants. We besluiten een daarvan vanavond te bezoeken, maar daarover later meer. 


Nadat mijn tas is doorzocht lopen we de markt op. We zien hoe de (net als in Vienna) vrouwelijke burgemeester de markt opent en dan spelen een aantal mannen op van die heel lange hoorns, geen idee hoe die heten. Een Duitse diplomaat overhandigt de burgemeester een boomversiering, die zij in de kerstboom hangt. Dit schijnt een traditie te zijn hier, erg leuk. 





Deze markt lijkt inderdaad veel meer op een echte kerstmarkt. Er worden Duitse en eigengemaakte kerstspullen verkocht en er is bier en gluhwein. Verder is er raclette, bratwurst en andere Duitse lekkernijen. 





Rick gaat in de rij staan voor een kurry wurst bij de (niet Duitse) Fermented Pig. Ernaast staat wel een authentieke Duitse foodtruck. Daarvoor is de rij echter wel heel lang. Rick bestelt dus zijn kurrywurst.

Daar ga ik op wachten, terwijl Rick een biertje haalt. Hij komt helemaal enthousiast terug, want er zijn twee Duitse bieren en de Engelse Boddington. Rick heeft een Maerzen biertje. Ik proef het en het is erg lekker. Dat zeg ik niet vaak over bier. 

Een van Ricks "klachten" over het Oktoberfest in Vienna is dat het bier daar niet Duits is. Hij is dus als een kind zo blij dat dat hier wel het geval is. Intussen ben ik blij dat ik die salade heb gegeten. Niets van mijn gade hier qua eten en gluhwein is me helaas te zoet. 





Voor we vertrekken loop ik nog even naar het standje van Coburger Bistro. Een van de foodies is daar de eigenaresse van en is zelf Duits. Ik ga Melanie even gedag zeggen, maar zij heeft het zo druk dat het bij een paar woorden blijft. 


Na een uur lopen we de markt weer uit en zijn het erover eens dat dit de moeite waard was. Eindelijk een markt met een echte kerstsfeer zoals in Europa.

Op weg naar huis gaan we naar de Total Wine & More in Reston. Daar kopen we bier voor Kevins kerst. Dan lopen we naar CVS om te kijken of ze ons "Santa" pakpapier hebben. Voor de kerstsok en "Santa" cadeautjes pakken we alles in met hetzelfde papier en daar moet de Kerstman op staan. Wonder boven wonder hebben ze nog precies drie rollen, die aan onze eisen voldoen. 

Als laatste duik ik nog even de Whole Foods in, want morgen heb ik de jaarlijkse brunch bij Maria thuis en dan wil ik altijd iets leuks meenemen. Ik vind al gauw waar ik naar zoek en dan gaan we huiswaarts.

Onderweg spreken we met Saskia. Het is haar verjaardag en ze is alweer zesentwintig! Vanavond gaat ze het met een vriend vieren en wij zullen het verlaat vieren als Saskia weer thuis is. Dat wordt hopelijk halverwege de komende week al!

Thuis hebben we geluk, want we zijn net op tijd om de Kerstman op de antieke 1949 brandweerauto rond ons plein te zien rijden. Dat blijft zo'n leuke traditie! De kinderen aan de overkant komen naar buiten rennen en krijgen allemaal een candy cane. 

Rick neemt meestal het gros van het inpakken voor de kinderen (en natuurlijk mij) voor zijn rekening. Hij maakt daar een begin aan en gaat in de basement de pakjes voor Fiona en Kevin vast inpakken. Ik ga verder met zoeken naar stocking stuffers voor Saskia en Rick. 

Dat lukt me goed en op wat lokaal te kopen dingen na ben ik klaar met mijn kerstinkopen. Ik denk dat iedereen erg blij gaat zijn met zijn of haar cadeaus. Gelukkig hebben wij geen problemen met niet voorradige spullen gehad. Hopelijk komt alles op tijd aan, dat is wel altijd nog even afwachten. 

Eerder schreef ik al dat we vanavond bij een restaurant in Herndon gaan eten. Het is alweer zeker tien jaar geleden dat we het Russia House probeerden. Dat was geen succes toen, want we wachtten een kwartier bij de ingang en niemand kwam ons begroeten.

Maar ja, dat was tien jaar geleden, tijd om het nog eens te een kans te geven. Vanavond wordt een veel betere ervaring! Het restaurant wordt gerund door een echtpaar, dat alles met zijn tweeen doet. Alleen in de keuken zijn er andere mensen bezig. 

Rick is meteen in zijn sas, want ze hebben wodka in allerlei smaken, waaronder zijn favoriete zwarte bessen. Ik bestel een peper wodka en die is zeer peperig! Rick doet me altijd weer glimlachen, want, of hij nou bier, wodka of wijn drinkt, hij wil er altijd een diet Coke (Cola Light) bij. Jakkes!


We beginnen allebei met een borscht soep, heerlijk! Dan neem ik twee voorafjes, de escargots met champignons en in spek gewikkelde St. Jacobsschelpen. Rick heeft de kip Kiev. Alles is erg lekker! Dit was een goede keuze en de slechte ervaring van tien jaar geleden is uitgewist.

Terwijl we eten luisteren we naar muziek van Strauss. Dat doet mij denken aan de nieuwjaarsconcerten in Wenen, waar we toen we in Nederland woonden ieder jaar naar keken. Op weg naar huis krijgt Rick de Radetsky Mars, Die Fledermaus en An der Schoenen Blauen Donau te horen. Echt muziek waar ik van houd. 

Het regent en stormt intussen. Dit front dat over ons heenkomt heeft de afgelopen nacht meer dan honderd mensen om het leven gebracht door tornado's in Kentucky en Illinois. Twintig graden op elf december is niet normaal en dan krijg je onstuimig weer. 

De kerstlichtjes weerspiegelen mooi op de natte stoepen. Onze straat staat nu op de kaart van verlichte huizen in Vienna en dat betekent dat we allerlei kijkers krijgen. 


Gisteravond hebben Rick en ik de leuke kerstfles met prosecco opgemaakt. Ik wil die als versiering met feeenlichtjes erin. De eerste lichtjes lukken niet en ik leg ze in de schaal met kerstballen. Dat is eigenlijk ook erg leuk! Ik vind die feeenlichtjes een uitkomst voor gezelligheid!


Na deze heel leuke dag gaat de nieuwste Hallmark film aan. Rick kijkt naar zijn eigen show. Er zijn maar een paar Hallmark films, die hij ook leuk vindt. 

Zondag

Rick ligt nog te slapen als ik toch echt mijn bed uit wil. Het is bijna onmogelijk om dat stilletjes te doen, want Orion wordt dan ook wakker en gaat hijgen en op het tapijt rollen. Ach, het is na achten, dus Rick staat dan ook maar op.

We gaan naar Starbucks en dan doe ik een half uurtje cardio voor ik me klaarmaak om naar Maria's kerstbrunch te gaan. Die heeft ze vorig jaar niet gehouden en dit jaar is de vijfentwintigste brunch!

De brunch begint om tien uur en ik loop om kwart over tien naar Maria's huis. Daar blijk ik toch de eerste te zijn. Dat is wel leuk, want dan kunnen we even bijpraten. Maria is erg blij met mijn Boska koetjes smeermesjes en de brie en crackers. 

Al gauw komen de andere dames binnendruppelen. Maria schenkt "poinsettia's" in, champagne met wat cranberry sap en een takje rozemarijn. Erg lekker! 



Maria heeft een drietal quiches gebakken en er staat verder allerlei lekkers op tafel. Als de meeste vrouwen er zijn vraagt Maria aan mij om te beginnen met een bordje opscheppen, omdat anderen dan zullen volgen.

Jammer genoeg zijn er niet veel dingen, die geen hoog koolhydraten- en suikergehalte hebben, maar ik neem wat gerookte zalm, kerstomaatjes en een klein stukje spinazie quiche. Inderdaad lopen de anderen nu ook naar de tafel. Toch grappig dat niemand uit zichzelf begint op te scheppen. 

Het wordt heel gezellig en sommigen heb ik al twee jaar niet gezien. Voor ik het weet is het na twaalven en Rick en ik moeten nog naar de markt. Ik neem afscheid en loop met Bets, Mary en Serena terug naar huis. 

Rick en ik vertrekken vrijwel meteen naar het Mosaic District. Daar lopen we door het steeds kleiner wordende marktje. Er zijn nog maar een paar kraampjes met verse groentes en wat appels en peren. Mijn maitake paddenstoelen liggen klaar bij King Mushroom. 




Dan gaan we lunch halen. Rick van Cava en ik ga een zalm kabob met hun heerlijke spinazie bij Sheesh Grill bestellen. In de zon is het lekker genoeg om op een bankje te eten. 

Als we klaar zijn gaan we eerst naar H Mart. Daar koop ik houten oorzwammen en enoki paddenstoelen plus een bakje gedroogde ansjovis. Het is druk en als ik terug bij de auto kom zegt Rick dat hij dacht dat ik verdwaald was. Dat is best mogelijk in die enorme winkel!

Bij Home Depot vinden we nog wat kerstcadeautjes voor Kevin. Dan gaan we huiswaarts en Rick verdwijnt de basement in om cadeautjes in te pakken. Gelukkig vindt hij dat leuk werk, want ik heb er een grondige hekel aan!

Toch dwing ik mezelf om ook een begin te maken. Ik houd ervan cadeautasjes te gebruiken, maar een paar van Ricks cadeaus zijn daar veel te groot voor. Terwijl ik een ervan aan het inpakken ben weet ik waarom ik er zo'n hekel aan heb. Het zitten op de vloer en in vreemde bochten wringen doet gewoon pijn. 

Een uurtje later heb ik Ricks cadeaus ingepakt en tevens een paar voor de meisjes. Rick heeft ook niet stil gezeten en het begint al vol te worden onder de boom. Ik ga de pyjama's voor Kerstavond bestellen voor dat te laat is. 

Dan is het tijd om te ontspannen. Rick gaat een spel op de X-Box spelen en ik praat met mijn zus en Katja. Saskia heeft vandaag haar verjaardag bij mijn zus en gezin gevierd en dat was zo te zien erg leuk. Ze zijn naar de nagelsalon geweest en hebben daarna veganistische taart gegeten. 

Ook Katja en Kevin hadden een drukke middag. Fiona maakte kennis met de Kerstman en die zat buiten met zicht op zee. Opeens zagen ze walvissen voorbij zwemmen! Dat lijkt me zo gaaf!

Verder hebben ze eindelijk een kerstboom gevonden. Daar is dit jaar groot gebrek aan en Katja en Kevin gaan volgend jaar ons voorbeeld volgen en er in de herfst een uitkiezen. Laatste nieuwtje daar is dat Fiona's eerste tandje aan het doorkomen is. 


Voor ons avondeten laten we bezorgen. Voor mij van Passion Fin, want ik heb zin in sashimi. Eigenlijk wilde ik de sushi restaurants hier in Vienna weer eens klandizie geven, maar de een heeft een wachttijd van een uur en de ander is gesloten. 

Terwijl we eten kijken we naar een van de oude kerstfilmpjes waar Rick mee is opgegroeid (ik heb ze inmiddels ook al vele malen gezien). Vanavond is het Santa Claus is Coming to Town over hoe Santa Claus van een baby tot zijn huidige status evolueerde. 

En zo eindigt dit weekend ook weer, Ricks laatste werkweek van het jaar gaat in. Allemaal een heel fijne week gewenst!

6 reacties:

Anoniem zei

Hoi Petra,

Je heb zeker een kerstachtig gehad.

Ik las dat je klassieke muziek mooi vind om te luisteren. Vorige week zondag is een nieuw seizoen Meastro gestart op NPO 1. Dit is programma waar 7 (bekende) nederlanders als dirigent op de bok staan om een orkest te dirigeren. De kandidaten worden voor de eerste aflevering in het diepe gegooid. Ze krijgen 2 uur van te voren de muziek te horen en gaan zonder verdere uitleg op de bok staan. Na de eerste aflevering krijgen de kandidaten een coach om te leren te dirigeren. Klassiek stukken worden afgewisseld met moderne stukken.

Groetjes Susan

Anja L. zei

Wat een leuk weekend was dat, gelukkig had je minder pijn.
Heel af en toe vind ik een kurrywurst ook wel lekker.
Gelukkig hebben jullie nu alle kerstkadootjes besteld. Ik kan niet echt in een kerststemming komen, misschien omdat we voorlopig weer in een lockdown zitten.
Wat een leuke foto van Fiona bij de kerstman!
Maestro is inderdaad een leuk programma.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat een heerlijk weekend weer. En wat ziet Fiona er schattig uit bij de kerstman op schoot.
Leuk dat Saskia haar verjaardag bij jouw zus en gezin heeft gevierd.

Marion2 zei

Gefeliciteerd met Saskia"s verjaardag!

Dat was met recht een kerstachtig weekend, gezellig.
Is het instrument niet een midwinterhoorn of alpenhoorn?

Anoniem zei

Dat was zeker een kerstachtig weekend. Een bezoekje aan een Kerstmarkt hoort er dan ook echt bij. Wij gingen o.a.naar Aken en met name naar de Altstad die zo sfeervol is. Die geweldige winkels en bakkers met hun uitgestalde Lebkuchen. De laatste keer dat ik een Kerstmarkt bezocht heb was in 2012, in Oberhausen.Eerst het grote winkelcentrum Centro O en vervolgens langs alle gezellige huisjes.
Dit weekend mijn laatste kerstkaarten geschreven zodat die morgen op de post kunnen. Vanwege de trage post in de VS heb ik de kaart voor Cathy al half november gestuurd en , wonder boven wonder, lag die 10 dagen daarna al bij haar in de bus. Maar het pakje dat ik op dezelfde dag verstuurd heb is er nog steeds niet. Bijna 4 weken geleden.
Wat zag het er bij Maria gezellig uit. Leuk zo'n Kerstbrunch . Helaas zal ik dat dit jaar weer moeten missen. Als ik in Las Vegasben hebben we altijd van die gezellige kerstborrels, kerstontbijt en op kerstavond een diner en 1e kerstdag ook weer een diner. Het kan soms niet op maar zoooo ontzettend gezellig. !!
Groetjes Wil

Petra zei

@Susan - Dank je voor de tip!

@Anja - Lijkt me ook moeilijk met een lockdown. Hier gaan de gevallen ook omhoog, maar tot nu blijven de ziekenhuizen redelijk leeg.

@Petra - Ik vind het ook fijn dat mijn zus zo bereikbaar is voor Saskia en ze leert haar nichtjes zo heel goed kennen.

@Marion - Beide namen kwamen op Facebook voorbij dus waarschijnlijk allebei?

@Wil - Hier zijn de gewoonlijke kerstfeesten en borrels ook nog niet terug. Rick en ik houden misschien een klein happy hour voor Kerst en hebben mensen uitgenodigd voor Oud en Nieuw, maar niet zoveel als andere jaren.