Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 27, 2021

Over een mistroostige maandag

Alweer ben ik vergeten Alexa's wekker uit te zetten. Ik beveel haar wel meteen om uit te gaan, maar ik ben er toch wakker door. Nou ja, zo erg is dat ook niet. Ik doezel nog wat verder, want Rick maakt geen aanstalten om op te staan. 


Na nog even op mijn telefoon gelezen te hebben vind ik het om half negen welletjes geweest. Ik sta op en zie buiten wat sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen. Wat een verschil met het heerlijke weer van het weekend!


Rick heeft deze week ook nog vrij genomen, dus we doen alles op ons gemak. Als Rick zijn thee opheeft gaan we Vienna in voor koffies en ontbijt. Het onze halen we bij Starbucks, waar Nick ons vrolijk begroet. Zij hebben ernstig gebrek aan personeel vertelt hij. Dat is op veel plaatsen het geval. 


Voor Saskia halen we een soja pepermunt latte van Caffe Amouri en dan een acai bowl van South Block. Intussen ijsregent het en ben ik heel blij met mijn nieuwe winterregenjas! Die zit heerlijk en is waterdicht en super warm. 




Thuis ga ik aan mijn stappen. Opeens roept Rick van boven dat er nog een cadeau in onze sportkamer staat. Ik ga kijken en ik ben zaterdag dus straal vergeten een van Ricks grote cadeaus naar beneden te brengen! Het is een elektrische graskantensnijder en Rick is er heel blij mee. 

Dan wordt er ook nog eens het boekje bezorgd dat ik voor Ricks stocking had besteld, maar dat dus te laat kwam. Rick grapt dat deze Kerst maar blijft geven. Ik ben benieuwd hoe hij de verhalen in dit boek vindt, het krijgt goede recensies. 

Door ons vrij late opstaan is het al bij twaalven als ik klaar ben met mijn sporten en gedoucht heb. Rick en ik gaan op pad en ik loop eerst de Whole Foods binnen om drie bestellingen terug naar Amazon te sturen. Twee kwamen te laat om naar Kai en Raquel op te sturen en een was eigenlijk niet wat Saskia hoopte.

Bij Roll Play Grill haal ik een pho op voor mijn lunch en als laatste koop ik vers Rooster sap van Greenheart. Rick ging voor de gezelligheid mee, want hij eet vandaag nog een lunch van de overgebleven pasties en andere dingen, allemaal niet koolhydraatarm.

Saskia vertrekt naar Baltimore om twee nachten bij een van haar vriendinnen te logeren. Er komen twee andere vriendinnen en ze gaan een verlate Kerst vieren. Saskia heeft het mooi inpakken van cadeautjes van haar vader geerfd, ze zien er professioneel uit. 

Na het eten ga ik eerst naar H Mart, want ik had gisteren geen tijd om paddenstoelen van de markt te halen. Er is niet zo heel veel keuze aan wilde paddenstoelen op het moment, maar ik vind genoeg voor het ontbijt van de komende vier dagen. 

De Toms schoenen, die wij Katja voor Kerst gaven, waren te klein, dus ik heb een grotere maat besteld. Gelukkig gaat het terugsturen van de te kleine schoenen heel makkelijk. Ik hoef de doos enkel bij de UPS Store af te geven. 

Dan is het tijd om naar Pro Nails 3 te gaan. Ik weet al dat ik rood met zilver op mijn vingernagels wil dit keer. Mijn teennagels laat ik allemaal rood lakken. Het ziet er weer heel goed uit. Thuis plak ik er Nieuwjaars en winter stickertjes op. 



Mijn broer uit Ottawa zou donderdag komen om Oud en Nieuw met ons te vieren. Hij vertelde echter vanochtend dat hij verkouden is. Tijdens mijn nagelafspraak zond hij een berichtje dat twee thuis testen positief voor Covid waren. 

Nu gaat BJ morgen een PCR test laten doen, maar ik ben bang dat het reisje niet door zal gaan. Zo jammer, want hij moet er even uit na een moeilijke tijd en ik zag er zo naar uit om weer eens ouderwets met mijn lieve broer Oud en Nieuw te vieren. Enfin, hopelijk is de PCR test negatief.

Rick is bezig aan zijn Lego auto en ik ga mijn VR bril eens verder uitproberen. Ik had niet verwacht dat er zoveel mogelijkheden voor zijn! Niet alleen de fitness spellen, die mij zo leuk lijken, maar ook spelletjes en zelfs films kijken. Er valt nog heel wat te ontdekken!

We vertrekken vroeg voor ons avondeten, zodat er nog maar weinig anderen zullen zijn. We gaan een nieuw Koreaanse barbecue restaurant, Breakers, in Fair Oaks Mall uitproberen. Daar kun je voor $30 eindeloos bestellen. 

Rick en ik kiezen bulgogi biefstuk en kip, pittige kip (voor Rick), brisket (de vertaler zegt runderborst?) en varkensbiefstuk. Daarbij krijgen we een salade, kimchi en andere groentehapjes plus gestoomd ei. 

Ricky, onze ober, barbecuet het vlees voor ons. Het smaakt heel erg goed en is meer dan genoeg voor ons tweeen. 


Meestal bestellen wij maar een keer bij dit soort "all you can eat" maaltijden. Het is meer dan genoeg eten! Hoe mensen maar blijven bestellen is ons een raadsel. Het is een goede en lekkere ervaring en we zullen hier zeker terugkomen. 

Door de mall lopen we terug naar de auto. Het valt ons op dat de kapper "Cartoon Cuts" er nog is. Daar gingen onze kinderen als peuters al heen! Tijdens het knippen kunnen kinderen daar naar tekenfilmpjes kijken. 

Thuis gaan de kaarsen en feeenlichtjes aan. Ik moet even emotioneel wennen aan de mogelijkheid dat mijn broer niet komt, want ik had me daar erg op verheugd na Kerst. Het einde van die feestdag vind ik altijd heel moeilijk, vooral nu de kinderen ver weg wonen. 

Hopelijk zullen we wel een paar gasten krijgen met Oud en Nieuw. Rick en ik vinden elkaar erg lief, maar het nieuwe jaar ingaan met goede vrienden is zo'n fijne traditie!

5 reacties:

Petr@ zei

Wat vervelend dat je broer misschien niet kan komen. Duimen dat de test negatief zal zijn, maar na twee positieve zelftesten ben ik er bang voor.

Hier is Oud en Nieuw viering net als vorig jaar niets aan. Ons jaarlijkse feestje met de vriendengroep gaat (logisch) niet door.

Anja L. zei

Wat jammer dat je broer waarschijnlijk niet kan komen. Ik zal duimen dat het toch lukt.
Grappig dat je een groot kado vergeten bent voor Rick.
Hier wordt het ook een saaie Oud en Nieuw.
Fijne dinsdag!

Anoniem zei

Hier net zo. Van een miezerige maandag over naar zo'n zelfde dinsdag.Zodra ik opsta direct alle kerstverlichting aan. Eerste Kerstdag was gezellig bij Mariska , de tweede was ik thuis.
Koken doe ik die dag niet maar geniet van een borrelplankje met o.a. de lekkerste cranberrypate van de slager en een glas Chardonnay.
Ook met oudjaar gaan we weer naar Maris toe. Kan me goed voorstellen dat het een domper voor je zal zijn als je broer niet kan komen. Ik heb hetzelfde met Cathy, Wij zijn zo close en dat mis je nu dubbel. Voor het tweede jaar geen oud en nieuw met elkaar. Vroeger bakte ik schalen met oliebollen, appel- ananas- en bananenbeignets. Als ik bij Cathy zou zijn dan doen we het samen maar nu haal ik de appelbeignets bij de bakker. Lekker gevuld met spijs en kaneel.
Ik hoop voor je dat je broer wel kan komen.
Fijne dinsdag,
Groetjes Wil

Marion2 zei

Wat mooi, je nagels!

Ik kan me zo voorstellen dat het een behoorlijke teleurstelling is als je broer niet kan komen.
Juist met Oudjaar zou het extra fijn zijn. Maar ik vrees het ergste, want de zelftesten zijn
inmiddels voor 90% betrouwbaar, heb ik begrepen. Aan de andere kant is het beter om er
nu achter te komen, dan terwijl hij al bij jullie is. En ziek op reis is sowieso een ramp.

Petra zei

@Petra - Ik hoop dat dit jaar tenminste een paar buren kunnen komen. We wachten op de uitslag van de PCR test, maar mijn nichtje is nu ook positief dus ik heb er een hard hoofd in.

@Anja - Vorig jaar waren Rick en ik met zijn tweeen, maar deden wel vuurwerk en champagne buiten met de buren.

@Wil - Hier ook meteen de kerstverlichting aan, zo gezellig! Hopelijk kun je volgend jaar weer naar Las Vegas. Dit duurt allemaal veel te lang!

@Marion - Inderdaad, als hij hier positief test moet hij tien dagen in quarantaine in Canada dus dat wil hij natuurlijk ook niet.