Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, december 02, 2021

Over een ongewoon warme decemberdag

Als ik wakker word voel ik het meteen. Ik ben gisteravond vergeten mijn medicijn in te nemen en voel me dan altijd de hele dag gammel. Bah, zo dom!


Beneden maak ik mijn ontbijt en intussen is het druk op ons deck. Er rennen maar liefst vier eekhoorns rond. Maar goed, ik heb het vogelvoer ruim met Carolina reaper (een van de heetste pepers) saus besprenkel, dus dat moet goed zitten.


Laten wij natuurlijk weer de ene eekhoorn hebben, die heel goed tegen pittige saus kan en vrolijk iedere keer de vogelvoeder inspringt. Ik moet er stiekem om lachen, maar aan de andere kant is het wel frustrerend. Het vogelvoer gaat er zo wel heel snel doorheen. 



Rick en ik gaan onze Starbucks koffies halen en komen onderweg het kreupele moederhert met haar grut tegen. Die poot ziet er heel zielig uit, maar ze doet het al jaren prima ermee. Zelfs na zo lang hier vind ik het nog leuk om herten zomaar door onze buurt te zien lopen. 

Nadat we onze koffies hebben gekregen rijden we nog even naar de glasbak en ik koop een fles Rooster bij Greenheart. Dat is tegenwoordig echt zaak om vroeg te doen, want ze hebben telkens maar een heel kleine voorraad. 

Thuis ga ik aan mijn stappen en Rick en ik bespreken de data voor onze reis naar Aruba eind januari. Die willen we vandaag boeken. Ik heb nog een credit bij United vanwege mijn geannuleerde reis naar Parijs vorig jaar april. Ik probeer dat te gebruiken, maar dat lukt niet. 

Voor ik daaraan verder ga rijd ik naar Sharon voor personal training. Ik heb het helemaal gehad met het gezeur over de Omikron variant en ander vervelend nieuws, dus ik zoek kerstmuziek op mijn satellietradio. Laat er nu ook een Hallmark radio bestaan! Die spelen leuke kerstliedjes, dus dat wordt het tot het nieuwe jaar. 

Terug thuis moet de hulp van een United agent eraan te pas komen om mijn ticket met die credit te boeken. Heel handig kan dat tegenwoordig via sms en al gauw zijn mijn vluchten bevestigd. Rick reserveert de zijne en zo hopen we 28 januari naar ons favoriete eiland te vliegen. Zo'n fijn vooruitzicht en we gaan er gewoon vanuit dat het met testen e.d. door zal gaan. 
Onze nieuwe aanwinst voor de sneeuwpoppen verzameling buiten

Voor mijn lunch haal ik weer de Subway salade. Eigenlijk wilde ik een poke bowl gaan halen, maar ik heb geen fut om dat stuk te rijden. Het is nota bene warm genoeg om in de zon voor het huis te eten. 

Dan ga ik maar gauw op pad om mijn boodschappen van vandaag te doen. Katja is haar oplader voor haar borstkolf vergeten en die heeft ze nodig. Ik ga naar FedEx en verstuur hem met spoed, zodat hij er morgen voor 13 uur is. Dat is duur! De volgende keer gaan we met vier paar ogen kijken of ze alles meehebben!

De Vienna Vintner ligt naast FedEx en Victor zei maandag dat hij vandaag de sake, die hij voor mij bestelde, binnen zou hebben. Dat blijkt niet het geval, want de dame, die ze bezorgt heeft COVID. Natuurlijk wil Victor daar niet mee in aanraking komen.

Hij belt heel vriendelijk Norm van Norm's Beer & Wine voor me en die heeft wel sake. Vanavond bestel ik misschien weer Japans en dan vind ik sake erbij erg lekker. Ik ga die fles dus van Norm's halen. Ik vind het zo leuk dat twee concurrenten zo'n goede verstandhouding hebben!

Als laatste ga ik naar Greenheart. Ik had vanochtend onze lege flessen niet mee en daarvan hebben we er met de kinderen tien verzameld. Dat neemt allemaal plaats in in de garage. Het is makkelijk om ze even langs te brengen om opnieuw gebruikt te worden. 

Mijn vriendin Emily woont in de buurt van het centrum en ik rijd even langs haar huis om de kerstversieringen te fotograferen. Ik vind die kabouters zo ontzettend leuk gevonden!

Mijn energie is op en het is lekker warm voor het huis. Ik ga op de stoep in de zon zitten lezen. Het is achttien graden, ongekend voor 2 december. Het zal niet blijven, dus het is zaak er optimaal van te genieten. Jammer, dat de zon nu zo vroeg achter de huizen verdwijnt, maar ik heb weer wat vitamine D opgedaan. 

Het is donderdag en na drie weken zonder is het weer tijd voor ons happy hour met Chuck en Christine. We hebben zoals altijd een heel gezellig uur. We zijn het erover eens dat we hier alle vier naar uitkijken iedere week.

Voor mijn avondeten bestel ik van Passion Fin. Dat is weer anders dan de sashimi, die ik gisteravond had. Passion Fin maakt hun sushi rollen ook zonder rijst en de combinaties van vis en sauzen zijn zeer smakelijk. Rick kiest District Taco voor zijn maal van vanavond. 

De fairy lights en kaarsen gaan aan en de boom is zo mooi vol. We hadden hem wat hoger gewild, maar zo is het prima. Het nieuws heeft het constant over een gebrek aan kerstbomen, dus wij zijn blij dat we de onze vroeg hebben uitgekozen en opgehaald. Dat met zijn allen doen was heel bijzonder.

En nu ga ik een kinderstoel voor Fiona bestellen, want ze zat er vanavond bij haar thuis al in. Wat gaat het toch snel!


4 reacties:

Petr@ zei

Oh wat een heerlijk vooruitzicht, een weekje zon in de winter! Ik zal duimen dat het door kan gaan.

Anja L. zei

Ook zonder eekhoorns vliegt het vogelvoer erdoor. Ik kan wel 3x per dag alles vullen, maar het is zo keuk om te zien.
SkyRadio noemt zichzelf nu ook 'the Christmas Station'en draaien dus heel veel kerstliedjes.
Wat leuk gevonden die kabouters!
Heerlijk vooruitzicht om naar Aruba te gaan.
Fijne vrijdag.

Tineke zei

Leuk gezicht Fiona in de kinderstoel, grappig, de bal die ze heeft, hadden onze kleinkids ook makkelijk vast te pakken.
Wij hebben het slechte weer aangegrepen om nieuw laminaat op de kleinkids slaapkamer te leggen; prachtig geworden. Maar direct doorgegaan; van het een komt het ander; vloerbedekking besteld, die gelegd gaat worden op de trap en overloop. Genieten als je zoveel binnen zit.
Gisteren ook de 1e kerstfilm gekeken, hier nu ook zender die elke dag een kerstfilm uitzendt.

Petra zei

@Petra - Ik hoop het echt van harte.

@Anja - Het is vrolijk, die kerstliedjes.

@Tineke - Gezellig, he, die kerstfilms.