Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, december 06, 2021

Over een sociale start van de week

Mijn zusje stuurde me om kwart over zes een paar sms-jes en ik had dom genoeg het geluid van mijn telefoon niet afgezet. Ik ben dus al wakker als Rick om kwart voor zeven opstaat en volg hem niet veel later.

Na mijn ontbijt van kastanje paddenstoelen, maitaki, tomaat en ei doe ik zoals gewoonlijk vast wat stappen. Ik heb er 3000 bijeen als Rick klaar is om naar Starbucks te gaan. Met mijn koffie ga ik verder aan mijn cardio.

De boom is nu zo'n leuk uitzicht. Hij hangt vol herinneringen, zoals de engeltjes, kerstmannen en sneeuwpoppen, die we respectievelijk Katja, Kai en Saskia ieder jaar gaven. Verder zijn er de familie boomversieringen. Daarvan heb ik er voor dit jaar ook een besteld, maar die laat op zich wachten. 


Intussen doet mijn laptop gek en Rick gaat kijken of er een virus op zit. Gelukkig blijkt dat niet het geval, maar ik heb per ongeluk ergens op geklikt waardoor een website telkens advertenties stuurt.

Orion is helemaal hyper, want er zijn maar liefst vijf eekhoorns op ons deck. De meesten eten netjes hun eigen mais ding. Ik heb het vogelvoer bestrooid met van alles dat eekhoorns niet lekker zouden moeten vinden. 

Een van hen heeft echter geavanceerde smaakpapillen, want niets houdt hem van het vogelvoedsel. Hij blijft ook brutaal zitten als ik vlakbij hem op het glas tik!

Om kwart over tien ben ik bij Sharons huis voor het halve uur personal training. Ik vertel haar over de eekhoorn en zij antwoordt dat zij een hekel heeft aan dat hert met de lamme poot in de buurt. Iedereen heeft daar medelijden mee, maar het dier springt zonder problemen over Sharons hek en eet alles in haar tuin.

De oefeningen met gewichten gaan weer snel en dan neem ik mijn douche en vertrek naar Pro Nails 3. Daar kies ik rood en groen voor mijn nagels, de kerstkleuren. Phuong maakt het weer allemaal keurig.

Omdat het maar net na twaalven is, besluit ik mijn boodschappen nog voor de lunch te gaan doen. Bij de Safeway koop ik onze favoriete Tresor crackers en een paar dozen met lekkernijen voor de mensen, die onze pakketjes bezorgen. 

Dan rijd ik naar Vienna waar ik mijn vanochtend bestelde Rooster sap ophaal. Intussen heb ik finke trek en de Subway salade is altijd weer smakelijk. Ik eet nota bene buiten, want het is maar liefst zeventien graden. Ik zie die begeerde witte Kerst dit jaar weer niet gebeuren. 


Nu het zo lekker is ga ik aan de slag met wat klusjes buiten. Om te beginnen was ik de ramen achter, die vol zitten met eekhoorn urine. Rick heeft de horrendeur verwijderd, dus hun makkelijke klim is voorbij. Hopelijk blijven de ramen nu dan ook schoon. 

Vorige Kerst had ik een sneeuwpop op de garagedeur geplakt. Een jaar later zie je nog waar het plakband om die stukjes vilt vast te zetten zat. Ik pak onze Goo Gone en begin te boenen. Op een plekje na is de garage eindelijk weer schoon. 

Voor mijn kerstnagels heb ik goudkleurige en witte nagelstickers gekocht. Die plak ik op mijn nagels en ben zeer tevreden met het resultaat. Deze zullen hopelijk tot na Kerst blijven zitten. Ik blijf die stickertjes op mijn nagels leuk vinden.


De volgende taak is de bak met lekkernijen voor de pakjesbezorgers neer te zetten. Ik heb koekjes en crackers met pindakaas. Eens kijken of ze die lekker vinden, anders koop ik de volgende keer weer andere dingen. 

Zo gaat de middag snel voorbij. Om vier uur begint het kerst happy hour van de Vienna VA Foodies bij Mama Tigre. Rick en ik vertrekken om half vijf. 

Het wordt super gezellig! We ontmoeten de mensen, die hun tuin zo mooi versierd hebben voor het goede doel. Verder praten we met Lydia en haar broer. Ook word ik geinterviewd voor een reclame voor Mama Tigre. Ik ben benieuwd waar dat te zien zal zijn.

Er is lekker eten, al is het meeste niet voor mij. Alleen de kippenvleugeltjes wel en daar eet ik dan maar een paar van. Rick raakt aan de praat met een aantal van de mannen over auto's en kerstlichtjes. Ik moet hem vaker meeslepen naar dit soort dingen. Zo ontmoet hij ook eens wat nieuwe mensen in de buurt. 

Het happy hour eindigde om zes uur, maar wij nemen pas om kwart voor zeven afscheid. Rick is niet helemaal zeker welk huis van Lisa en Chris is, dus we rijden er op de terugweg weer even langs. Ik weet dat het niet voor iedereen is, maar ik kan echt genieten van al die vrolijkheid. 



Die paar kippenvleugeltjes zijn niet genoeg voor mijn avondeten en Rick heeft ook nog wel zin in iets anders. We bestellen kabobs van Rose Kabob, voor mij de zalm. Intussen stormt het werkelijk buiten. Al Ricks opgeruimde blaadjes vliegen terug in de tuin. Daar is hij natuurlijk echt niet blij mee!

Gewoonlijk is er niet veel gaande op maandag, maar vandaag was een drukke dag. Nu is het tijd om met kaarsjes en kerstlichtjes aan te ontspannen met een Hallmark kerstfilm. Ik heb ook enorme hoofdpijn en ben van plan vroeg naar bed te gaan.

4 reacties:

Reny zei

Ik vind je nagels weer mooi geworden. Gaat er na het plakken van de stickers nog een doorzichtig laagje overheen?

Wat ontzettend attent om lekkernijen voor de pakjesbezorgers buiten te zetten, dat zullen ze zeker waarderen.

Jammer voor Rick dat alle opgeruimde blaadjes weer te tuin in vliegen, heel herkenbaar dat gebeurt hier ook regelmatig, we proberen ze dan ook zoveel mogelijk in onze GFT container te stoppen.

Ik ben ook weer zo aan het genieten van alle over de top, voorspelbare Kerstfilms, heerlijk !

Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Productieve maandag was dat. En qua temperatuur ook een goede dag om buiten bezig te zijn. Hier de eerste sneeuw gezien. Er was al eerder ook wat gevallen maar dat was alweer weg toen ik opstond. Ook dit zal niet blijven liggen (gelukkig).

Leuk weer, die versierde huizen. Hier is het allemaal wat meer bescheiden met vooral witte lampjes en al dat gekleurde vinden we hier al snel over the top. Het is ook niet mijn smaak maar wel echt Amerikaans, waar het allemaal wel wat uitbundiger mag. Ik word er in elk geval wel vrolijk van!

Gezellig dat Rick ook mee was naar de happy hour en zo wat nieuwe mensen leert kennen.

Anja L. zei

Wat een gevulde maandag!
Leuk idee om wat dingen voor bezorgers neer te leggen, daar zullen ze blij mee zijn.
Wat een monster van een eekhoorn, hij heeft dus een aparte smaak.
Fijne dinsdag!

Petra zei

@Reny - Ja, er gaat een laagje top coat overheen. Zo af en toe doe ik er dan nog een laagje op zodat ze blijven zitten.

@Petra - Volgens het verhaal krijgen wij morgen sneeuw, we zullen zien.

@Anja - Die eekhoorn is ontzettend brutaal!