Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, december 17, 2021

Over een volle vrijdag

En dan is het zomaar Ricks laatste werkdag van het jaar! Na ons ontbijt gaan we naar Starbucks. Het is zo warm dat we geen jas aan hoeven te trekken! Echt bizar zo vlak voor Kerst, maar ik herinner me wel een paar kerstdagen jaren geleden dat we met 21 graden buiten zaten, dus heel erg ongewoon zijn deze temperaturen niet. 

Bij de drive thru van Starbucks halen we onze nitro brew en capuccino en vertellen de barista dan dat we ook voor de auto achter ons willen betalen. Dat wilden we gisteren al doen, maar toen snapte de man niet wat we bedoelden. Nu heeft een jonge vrouw uit Washington een gratis ontbijt. 

Thuis gaat Rick werken en ik doe mijn cardio. Daarna vul ik het vogelvoer bij. Er gaat weer een halve fles hete peper saus overheen, maar Habanero Hank zal zich daar niets van aantrekken, vrees ik.

Orion heeft heel hard een kambeurt nodig en met dit mooie weer kan dat fijn op het deck. Ik kam en kam en er komen borstels vol uit. Het frustrerende is dat ik dit wel uren zou kunnen doen voor Orion echt uitgekamd is. Dat laat hij niet toe, maar alles wat ik eruit heb gehaald valt tensminste niet op onze vloer. 



Intussen is Saskia onderweg naar huis voor kerstvakantie. Vorige keer hadden haar katten in hun drager geplast tijdens de lange rit. Nu heeft Saskia ze getraind een harnas te dragen en zet ze vast op de stoelen achter. Tussen hen in zet ze een reiskattenbak. 

Boven ga ik alvast wat cadeautjes voor in de kerstsokken inpakken. Intussen was ik de kleertjes, die ik voor Fiona heb. Een paar jurkjes van Hanna Anderson zijn gebreid en moeten liggend drogen. Hopelijk lukt dat, want ze zijn flink nat. 

Rick en ik gaan samen lunch halen, voor mij de salade van Subway en voor Rick zijn geliefde Cava. Judith en ik hebben onze virtuele lunch van dinsdag naar vandaag verzet. Om half een belt zij en ik kan buiten eten. Het is weer supergezellig en al heel snel bijna twee uur en Judith moet terug aan het werk.


Er zijn een paar speeltjes met kattenkruid bezorgd en Zorro wil alvast van zijn kerstcadeautje genieten

Ieder jaar krijgt Rick van Microsoft een bedrag om aan sportspullen e.d. te besteden. Daarvan heeft hij nog maar ongeveer een derde gebruikt en hij moet het voor het einde van het jaar opmaken. We gaan daarvoor naar Dick's Sporting Goods.


We lopen de hele winkel door. Rick wil graag dingen kopen, die we samen kunnen doen. Dat worden een paar tennisrackets, die zo licht als een veertje zijn. Pickle ball is hier heel populair en ook daarvan nemen we een set mee. Hiermee besteden we nog een derde van het bedrag. Rick wil naar de ski winkel om de rest op te maken. 


Dan is het wachten op Saskia, die flink door is gereden, want de rit heeft maar acht uur in beslag genomen. Om kwart over vijf rijdt ze voor. De katten hebben het goed gedaan, maar de kattenbak niet gebruikt. Ze rennen beiden meteen de basement in om die van Zorro te gebruiken. 

Rick moet ieder jaar een oud lichtjessnoer in de boom doen om deze versieringen te doen werken. Ze passen niet in de nieuwere snoeren.


De feeenlichtjes en kaarsen gaan aan en Saskia is begrijpelijk te moe om nog ergens naartoe te gaan. Als we haar vragen waar ze zin in heeft is het antwoord sushi. Dat is een mooie gelegenheid voor Rick en haar om Sushi Koji te proberen, denken we.

Nadat we onze wensen hebben opgeschreven bel ik naar het restaurant. Er wordt opgenomen, maar kennelijk wordt de hoorn neergelegd. Ik blijf een tijdje wachten of iemand dat door heeft, maar nee. Ze hebben maar een lijn, dus nog eens bellen heeft geen nut. 

Dan bestellen we maar van Sushi Yoshi, ook geen straf. Jammer genoeg hebben die hun echte exotische gerechten nog niet terug, maar meer dan genoeg om van te kiezen. Saskia en Rick vinden er ook genoeg van hun gading. Zo eet ik mijn derde Japanse maaltijd in twee dagen, heerlijk!

Het is weer gezellig onze jongste hier te hebben! Ze blijft tot de eerste week in januari, dus lekker lang. 

6 reacties:

Anja L. zei

Wat een feest als het zulk lekker weer is! Na een mooie donderdag was het gisteren weer grijs.
Wat een bos haar heb je uit Orion gekamd zeg.
Goed idee van Saskia om de katten in een harnas in de auto te doen, dat vonden ze vast prettiger. Cooper plast ook altijd in de reisbox.
Wat fijn dat Saskia zo lang thuis blijft, gezellig hoor.
Wij hebben vanmiddag een vroeg kerstdiner (dunch) met mijn schoonfamilie, ik vrees dat dat ook het laatste etentje buiten de deur is voorlopig. Ze hebben het al over een strenge lockdown helaas.
Fijn weekend!

Sonja zei

Wat een bos haar, die hoeft Orion niet meer mee te sjouwen. Wat bijzonder om voor de auto achter je te betalen. Ik had er nog nooit van gehoord. De kerstvakantie is bij jullie begonnen, Saskia thuis en Rick ook vrij. Geniet ervan, wij wachten in spanning af wat onze incapabele regering voor ons in petto heeft, niet veel goeds vrees ik. Ze zijn veel te log en altijd te laat 😡.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Heerlijk dat Saskia thuis is in de kerstvakantie. Geweldig dat haar katten direct de basement inschieten voor hun behoefte. Blijkbaar vonden ze de reis kattenbak maar niks. Gelukkig hebben ze het opgehouden onderweg.

Anja zei

Fijn om Saskia zo lang thuis te hebben. Kerstmis in 2015 was ook zo warm, dit schreef ik toen op mijn blog:
Na de koffie rijden we naar Washington DC, de jas blijft thuis en onze vesten in de auto want wat is het warm. Het is 23 graden met een luchtvochtigheid van 90 % op deze 1e kerstdag.

Marion2 zei

De aanloop naar de feestdagen is begonnen, gezellig!

Hier zitten we van het ene op het andere moment vanwege de verwachte hausse aan
besmettingen door omicron in een harde lockdown. Alles is vanaf morgenochtend
5 uur gesloten en je mag maar twee mensen thuis ontvangen en met Kerstmis vier.
Ik kon gelukkig nog net mijn nagels laten doen vandaag.

Petra zei

@Anja - Het is wel wat die complete lockdown bij jullie. Hier gaan de gevallen ook snel omhoog, maar ik zie geen lockdown gebeuren.

@Sonja - Heel vervelend dat er nu weer zoveel restricties zijn. Sterkte!

@Petra- Nou inderdaad, ik was nog bang dat ze op de autobank zouden plassen.

@Anja - Dat was nog warmer inderdaad. Van mij mag het juist in deze tijd wel wat kouder zijn.

@Marion - Dat zou ik nog het vervelendst vinden, denk ik, geen kapper e.d. Ik vond dat vorig jaar al zo moeilijk.