Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, december 15, 2021

Over een wilde woensdag

Vanochtend heb ik wat meer moeite met opstaan dan de afgelopen dagen. Misschien omdat het bewolkt is en de zon me niet wekt? Rick doet dat bijna ook niet, zo stilletjes vertrekt hij naar beneden. Ik doezel nog wat door tot Alexa het om half acht genoeg vindt en een Disney deuntje begint te spelen. 

Beneden tref ik Rick, Orion en lekker warme koffie. Ik heb wat veel paddenstoelen deze week dus vul mijn pan met de drie soorten en een klein tomaatje. Het is me zeker niet teveel, ik zou er wel bakken van op kunnen. 

Onze Kerstkabouter familie groeit nog ieder jaar, de twee onderaan zijn nieuw deze Kerst

Rick is vandaag aan de vroege kanten en net na mijn ontbijt vertrekken we al naar Starbucks. Vandaag staat er bijna niemand in de rij en de nitro brew werkt weer. Een goed begin van de dag is dat. 

Op sommige dagen heb ik enorme tegenzin om mijn sporten te doen. Vandaag is zo'n dag. Ik weet dat ik, als ik maar begin, het af zal maken. Aangezien ik het mini elliptische machientje het leukst vind om te doen trap ik daar een uur op. 
Habanero Hank is terug. Hij (met een stukje uit zijn oor) is de enige eekhoorn, die hete saus bestendig is

Zodra ik klaar ben met mijn cardio maak ik me klaar om aan een lang lijstje met dingen, die ik gedaan wil krijgen, te beginnen. Als eerste rijd ik naar Just $1, een klein winkeltje met van alles voor $1.

Rick en ik hebben een aantal mensen uitgenodigd voor een kerstborrel op zaterdag. Daarvoor koop ik, voor $1 per acht, bordjes en servetten. Verder neem ik nog wat cadeautassen mee. 

Aan de overkant ligt hun grote concurrent, de Dollar Tree. Dit is een megaconcern dat kleinere winkels failliet doet gaan. Ik winkel daar uit principe niet. Gelukkig overleeft Just $1 tot nu toe nog.

 Omdat ik niet alles wat ik zocht bij Just $1 vond rijd ik naar de Party City in Fairfax. Daar koop ik een kersttafelkleed en bordjes en servetten voor Kerstavond. Verder zie ik dat ze bijna geen Oud en Nieuw spullen meer hebben. 

Gewoonlijk wachten we met het aanschaffen van die bordjes, servetten en versieringen. Aangezien er van alles wat ik nodig heb nog maar een is gaan die dingen ook in mijn karretje. 

Het is inmiddels tegen twaalven en ik besluit mijn Subway salade te bestellen. Als ik thuiskom is Rick ook net zijn lunch aan het bereiden. We eten gezellig samen en dan ga ik weer op pad.

Bij Lofty Salon wacht Carmen me op om mijn haar en wenkbrauwen weer bij te kleuren. Ik ben hun kerstkaarten met een cadeaubon erin voor de verandering niet vergeten en ik geef ze aan Mona en Carmen. Ze zijn er erg blij mee. 

Als Carmen mijn haar gefoehnd heeft krult ze het ook nog even. Ze geeft mij gelijk een kleine cursus hoe ik het zelf kan krullen. Dat deed ik dus altijd helemaal fout! Het ziet er leuk uit met krullen, dus ik ga het ook zelf proberen. 

Om half vier sta ik weer buiten en begin aan mijn lijstje voor vanmiddag. Alles ligt heel dicht bij elkaar, dus ik denk het wel even te doen. Ik heb echter niet op de drukte overal gerekend!

Als eerste koop ik bij de Giant een paar cadeaubonnen, een voor Sharon en een voor Saskia. Ik wacht in de rij voor de zelfkassa's, maar dan blijkt dat je daar geen cadeaubonnen kunt kopen. Dan maar weer achter in de rij voor de kassa, maar eindelijk is het gelukt. 

Een winkelcentrum verderop ligt de ABC winkel, onze staatsslijter. Traditie is een paar flesjes likeur in de stockings te doen. Alleen moet ik voor Saskia uitkijken dat het veganistisch is, want lang niet alle alcoholische dranken zijn dat (Chambord niet, bijvoorbeeld). 

Het bereik is hier slecht en het duurt even voor ik weet dat Amaretto di Saronno en St. Germain veganistisch zijn. Kevin is bezig met whisky, dus die is makkelijk. Katja krijgt ook St. Germain en voor haar wel Chambord, wat een mooi flesje is. Rick houdt van donkere rum en tequila en zo heb ik mijn keuzes gemaakt. 

Aan de overkant ligt Big Planet Comics, waar ze Rick goed kennen. Meestal heeft hij van alles in zijn vakje 120 liggen, maar vandaag is het maar een stripblad. Gelukkig weten de mannen welke DC Comics Rick leuk vindt en ik koop er nog een paar. Kevin vindt Marvel leuk en ik neem een strip daarvan mee. 

Bij de Starbucks drive thru denk ik even een paar cadeaubonnen te halen, maar ze hebben duidelijk te weinig personeel. Ik zie de tijd wegtikken en de zon langzaam onder gaan.

Gelukkig heb ik nog maar een paar dingen te doen. Ten eerste ga ik naar het huis van een kennis om  een paar boeken voor Katja over Baby-Led spenen en met baby recepten op te halen. Anna gaf ze gratis weg en Katja is er heel blij mee. 

De laatste stop is Whole Foods, want ik heb besloten nog eens een tray bake te proberen. Eerst zie ik de St. Jacobsschelpen niet, maar ze blijken op een andere plek dan gisteren te liggen. Het schemert als ik naar huis rijd en ik houd er niet van in het donker te rijden, net op tijd thuis dus!

Daar wacht Rick me op met een mysterieuze glimlach. Hij heeft een verrassing: een mooi kerstboeket. Zo vrolijk, bloemen vind ik altijd weer heel leuk om te krijgen. 

Dan gaan we kokkerellen. We snijden kerstomaatjes en spinazie, leggen dat op de bakplaat en strooien er kappertjes over. Dan leggen we de in spek gerolde St. Jacobsschelpen er bovenop en ik sprenkel er wat citroensap met knoflookpoeder en peper over. Dat gaat in de oven en nu is het wachten of het lekker is. 

Als de timer afgaat kan ik wel dansen van vreugde. Mijn eigen concoctie blijkt verrukkelijk te zijn. Rick houdt niet eens zo van St. Jacobsschelpen, maar vindt het zo ook heerlijk. Nog een succesvolle tray bake, ik vind het een perfecte manier van koken!


Iedere avond genieten we tijdens het eten van onze Disney "boom" 

Zo zijn we alweer halverwege de week. Rick heeft nog maar twee werkdagen dit jaar, een vreemde gedachte. 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat zit je haar leuk zo. Mooie kleur ook.
Dat was een drukke dag, ik werd al moe van het lezen😀.
Die tray bake zag er heerlijk uit.
Fijn dat Rick nog maar twee dagen hoeft te werken.
Fijne donderdag.

Tineke zei

super leuk je trap met kerstkabouters; daar zal Fiona van gaan genieten.
Wij hebben Tomte Tumetot een 'zweedse' kabouter , waar een heel mooi boek bij is
Onze kerstboom gisteren versierd, ben benieuwd hoe mijn jongste kleinzoon erop reageert.
Je bent maar druk met kerstboodschappen. Wij zijn gisteren ochtend, toen het nog rustig was even op pad geweest.

Nel zei

Fijn dat je avondeten gelukt is. Het is i.d.d. en hele makkelijke manier van koken, en weinig afwas.
Je ziet er weer goed uit met die nieuwe kleur.

Fijne donderdag

Petr@ zei

Leuk je haar zo, met de krullen. Hopelijk lukt het je zelf ook zo te krijgen.

Ik vind de traybake ook echt een uitvinding. Lekker en gezond eten, maar weinig omkijken naar.

Petra zei

@Anja - Dank je wel!

@Tineke - Gelukkig ben ik nu echt bijna klaar.

@Nel - Dank je wel!

@Petra - Ik ga binnenkort krullen oefenen.