Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 05, 2021

Over een "wonderful" weekend

 Zaterdag

Jammer genoeg word ik wakker met mijn hele lichaam in de knoop. Ik neem wat ibuprofen en probeer verder te slapen, maar dat lukt niet. Om een uur of acht heb ik het helemaal gehad met mijn bed en sta op.


Rick ligt nog te slapen en ik doe zo stil mogelijk. Ik geef Orion zijn medicijnen en maak zijn ochtendwandeling met hem. Er wordt alweer hard aan de huizen aan de overkant gewerkt, dus ik blijf in onze straat. 


Als ik weer binnenkom is Rick ook op en we maken ons klaar om naar Starbucks te gaan. Daar halen we onze koffies, een kalkoenbacon broodje voor Rick en de egg white egg bites (double cooked) voor mij. We eten terwijl we ons gewoonlijke Pokemon Go rondje doen. 


Thuis doe ik iets meer dan een uur cardio op de mini elliptische machine. Rick gaat weer eens aan de bladeren op het gras. Iedere week denkt hij dat het de laatste keer zal zijn, maar de bomen zijn nog steeds niet kaal. 


Als ik klaar ben met mijn stappen ga ik ook naar buiten. Het is heerlijk weer! Al die bladeren hebben inmiddels Fairyville zo'n beetje bedekt. Ik ga ze uit het feeentuintje halen wat nog niet meevalt. De fairylights hangen er en de bladeren moeten er voorzichtig uitgevist worden. Rick harkt ze weg en hopelijk blijft het nu netjes. 

Intussen wordt de kinderstoel voor Fiona bezorgd en een mini ijskastje om haar flesjes voor 's nachts boven in te bewaren. Alles staat nu in onze sportkamer, maar moet naar Kai's kamer verhuisd worden. 

Dat doe ik "even" en nu zijn het bedje, de autostoel, wandelwagen, kinderstoel en ijskastje in Kai's kamer. Dat is makkelijker, want die is tegenover Katja's kamer. 

Na onze douches begeven we ons naar The Boro. Optimistisch denken we hier buiten te eten, maar het is een windtunnel en geen zon, dus br! Ik haal mijn poke bowl en Rick zijn Tasty Kabob en die eten we op de stoep voor het huis. 

Precies als we klaar zijn komt er iemand om een van de leren theaterstoelen beneden te repareren. Die werd bezorgd met een enorme kras in het leer en deze man gaat het leer helemaal vervangen! Dat neemt een aantal uren in beslag.

We kunnen nergens heen dus genieten we van de warme zon voor het huis. Ik klets wat bij met buurvrouw Lorraine, die me het hele verhaal rond Henry, de kat op de foto, vertelt. Die kat was namelijk oorspronkelijk van het gezin aan de overkant.

Het is een prachtige Himalaya kat en de overburen kregen hem als kitten. Ik denk echter dat ze met een druk gezin met drie jonge kinderen niet doorhadden dat deze katten juist heel aanhankelijk zijn en veel aandacht nodig hebben.

Henry krijgt wel aandacht van iedereen aan ons plein, maar hij had meer nodig. Hij liep op een gegeven moment door een kattendeur een vreemd huis binnen en raakte in een gevecht met de kater des huizes. Het vrouwtje van die kater probeerde het gevecht op te breken en liep daarbij flink wat krabben op.

Henry was daar dus zeker persona non grata en onze overbuurman was al niet zo blij met een kat in huis. Daar was dan Lorraine, grote dierenliefhebster, zij bood aan Henry over te nemen en sindsdien maakt hij deel van hun huishouden met drie honden, zes katten en drie cavia's. Gelukkig maar, want Henry verdient veel liefde, die hij daar zeker krijgt. 

Als de zon achter de huizen verdwijnt (en dat gebeurt nu al rond half vier) gaan we naar binnen. Ik ga op Facebook de foto's van dit jaar voor onze kalender downloaden naar mijn laptop. Het gaat tergend langzaam en ik denk slim te zijn door de miniatuur afbeeldingen te copieren. 

Na heel wat foto's realizeer ik me dat de hele foto daar niet mee download, alleen het kleine mini fotootje. Ik moet toegeven een aantal niet te herhalen woorden te uiten. Na zeker een uur moet ik dat alles weggooien en opnieuw beginnen. Gelukkig gaat het nu wel sneller, omdat Facebook de foto's allemaal tevoorschijn heeft gehaald. 

Van frustratie ga ik Rick maar helpen met puzzelen, maar dat is ook niet eenvoudig. De National Park Service puzzels hebben zulke vreemde stukjes. Ze blijven niet goed in elkaar zitten, waardoor alles makkelijk verschuift. Toch komen we al een heel end.

Voor ons avondeten gaan we naar een Parc de Ville. Ook dit is een van mijn favoriete restaurants. We delen de gerookte zalm rillettes. Dan heeft Rick de steak frites. Ik houd het bij twee voorafjes als hoofdgerecht, de escargots en een bietensalade, die voortreffelijk smaakt. 

Ook vanavond rijden we een andere route om de kerstlichtjes te bekijken. Er zijn een paar huizen, die zoveel opblaasbare figuren hebben dat het bijna leuk is. Verder valt me op dat witte lichtjes steeds populairder worden. Ik schat dat de helft van de huizen die heeft nu. 


Sinds vandaag zijn alle tien de huizen aan ons plein verlicht. De video is te groot voor Blogger, maar hij staat hier op Facebook. Het is zo gezellig! We doen mee aan de wedstrijd voor best versierde straat in Vienna, we zullen zien. 

Vanwege de vele pijn van vandaag kan ik me niet concentreren op een film. Ik ga in mijn luie stoel liggen en wat kookshows kijken. Hopelijk is er morgen weer minder pijn. 

Zondag

We staan tegelijkertijd om kwart voor acht op. Gelukkig heb ik minder pijn dan gisteren en daardoor ook beter geslapen, Na Orions wandeling begeven we ons naar het centrum van Vienna. Daar halen we eerst ontbijt en gaan dan aan de overkant onze boodschappen bij de Giant doen.

Giant is van Ahold en heeft al heel lang handscanners. In het begin gebruikte ik die een paar keer, maar ik vond dat de kassamedewerkers hun banen moesten behouden. Inmiddels zijn die er nog wel, maar helpen vooral bij de zelfscankassa's. 

Vandaag besluit ik de scanner dus weer eens te gebruiken en dat is toch wel heel erg handig. Rick koopt bier en daarvoor moet zijn geboortedatum door een Giant medewerker gecheckt worden, maar daarna zijn we meteen klaar. Ik denk dat het toch ettelijke minuten scheelt zo.


We wandelen ook nog even de Michaels binnen om misschien stockings te kopen voor Kai en Raquel. Daar komen we van terug, want die kregen ze vorig jaar ook al en ze zijn met Kerst in Spanje. Hun cadeautjes zullen ze pas in januari uitpakken. Wat ik wel vind zijn nog wat kerstspulletjes voor Fairyville. 

Thuis doe ik drie kwartier cardio op de mini elliptische machine en Rick gaat een wandeling door de buurt maken. Daarna werken we samen aan onze kerstkaart. Die wordt erg leuk moet ik zeggen. Hopelijk zijn de kaarten er woensdag, zodat ze ruim op tijd (hopelijk) op de bus kunnen. 

Voor de lunch en de markt rijden we naar het Mosaic District. Daar vragen we eerst een tafel op het terras van Matchbox. We zitten er een kwartier en nog steeds is er niemand naar buiten gekomen om onze bestelling op te nemen.

We besluiten dan maar naar binnen te gaan en aan de bar te eten. Dat gaat inderdaad veel vlotter. Rick neemt een bowl met kippensoep, want hij wil wat snacken van de markt. Ik kies de poke bowl zonder rijst. Erg lekker, alleen is de tonijn wel heel pittig! 

Er is hier vandaag ook een kerstbraderie gaande. Alleen is er niets kerstachtigs aan. Rick en ik zoeken nog steeds naar zoiets als een kerstmarkt in Duitsland. Dit zijn tentjes van plaatselijke kunstenaars. Er zijn leuke dingen, maar we kopen niets. 


Aan de overkant van de straat is de wekelijkse markt. Daar haal ik mijn paddestoelen op. Rick gaat in de rij staan voor een empanada en ik loop naar Greenheart. Ik zie het al meteen, ze hebben geen Rooster sap meer. Nou ja, dan vanavond maar een keer geen mocktail, want de winkel is ook uitverkocht.

Na nog een dozijn eieren van onze favoriete boer gekocht te hebben lopen we terug naar de auto. De volgende stop is The Home depot. 





Daar gaan we op zoek naar nieuwe lichtjes voor op het deck. De oude zijn door de eekhoorns kapot gemaakt. Het is een wonder dat er geen geelektrocuteerde eekhoorn op het deck lag! Verder heeft Rick nog wat dingen nodig. Deze winkel is een walhalla voor doe het zelvers!


Nu het nog licht is ga ik mijn nieuwe feeentuin aanwinsten in Fairyville zetten. Er zijn een hekje, een bankje, wat kerstboompjes en cadeautjes. Ik had graag meer gekocht, maar de schappen waren vrijwel leeg. Kennelijk ben ik niet de enige met een feeentuin of andere miniatuur collectie. 

Verder versier ik de postbus met sneeuwvlok lichtjes, die met zonne energie worden verlicht. Het is niet zonnig vanmiddag, dus ik verwacht niet dat ze vanavond aangaan, maar tot mijn verbazing doen ze dat wel. 

Rick hangt intussen de nieuwe lichtjes boven het deck. Hij hangt ze op nieuwe haakjes, zodat de eekhoorns er echt niet op kunnen klimmen. Ik vind het rood en wit ook wel weer eens leuk voor de verandering. Eigenlijk had ik een strenge regel van alleen witte lichtjes achter, maar ja, die waren uitverkocht.

Zo vliegt de middag voorbij ook met Saskia's verjaarscadeau en kerstcadeautjes bestellen. Ik heb het gevoel veel gedaan te hebben gekregen en tegelijkertijd is er nog zoveel te doen. De komende dagen wordt het geloof ik minder weer, dat geeft me dan weer meer tijd. 

Tegen zessen gaan we naar een brouwerij restaurant waar we nog maar een paar keer zijn geweest. Meestal vindt Rick hun bier namelijk niets, maar dit keer wil hij er wel vier van proberen. We krijgen een tafel boven met zicht op het restaurant. 

Rick bestelt een "flight" van vier biertje, die komt in kleinere glaasjes voor een proeverij. Ze hebben gelukkig ook een van mijn favoriete sauvignon blancs, want bier is niet aan mij besteed. We delen een plankje met pimento kaas dip, zalm rillette en een soort salami. 

We zijn beiden verbaasd hoe lekker het allemaal is. We dachten niet dat zo'n brouwerij ook echt een goede keuken zou hebben. Alles is een genot op de tong en we hebben dit restaurant nu op ons lijstje van "te herhalen" staan. 


Op weg naar huis rijden we langs de officiele kerstboom van Vienna. Die ziet er dit jaar wat imposanter uit dan voorgaande jaren. Rick en ik vinden het altijd grappig dat het een hulstboom is, in plaats van een dennenboom. 


De buurt raakt steeds meer verlicht en het is een genot om rond te rijden. Ik ben niet bevooroordeeld, maar ik denk dat ons plein er het best uitziet. Iedereen heeft dit jaar zo zijn best gedaan!

Vanavond kijken Rick en ik A Castle For Christmas op Netflix. En zo is er weer een weekend voorbij. Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

Petr@ zei

Wat een bijzonder verhaal over Henry! Fijn dat hij nu een thuis heeft gekregen bij Lorraine.

Anoniem zei

Wat een vrolijke kerstversieringen overal bij jullie en de andere huizen.
Men komt bijna niet uitgekeken,zoveel lichtjes overal...
Erg leuk om te zien.

Stuur je een link,van wat er allemaal te zien
en te beleven valt bij de kerstmarkten in Duitsland in het Rijnland.
Altijd heel mooie uitzendingen op die zender,over reisprogramma,s
en nu de kerstmarkten op TV WDR.de.iedere zondagavond te zien om 20.15u
bij het programma Wunderschön,geweldig hoeveel aandacht en gebruiken ze daar hebben met de Kerstmis,gezellige kraampjes en hand gemaakte voorwerpen.
Maar alles ook weer na te kijken op hun site.

https://www1.wdr.de/fernsehen/wunderschoen/sendungen/weihnachten-rheinland-100.html

Hopelijk kunnen jullie het ook zien,het is echt genieten van die sfeer daar!

groetjes Joke

Marion2 zei

Zo ontzettend leuk de kerstversieringen, ik krijg er geen genoeg van.
Het valt me op dat de lichtjes in de kerstbomen vaak van boven naar
beneden lopen. Ik draai ze altijd rondom om de boom heen en ik geloof
dat iedereen dat doet.
Ik vind juist gekleurde lichtjes in de boom zo mooi. Ik heb ze al jaren
en dat is maar goed ook, want ze zijn niet meer te koop. Wel gekleurde
ledlichtjes, maar die vind ik minder mooi. Het is al witte lichtjes wat
de klok slaat.

Bij AH en de Hema gebruik ik nooit de handscanners vanwege corona.
De zelfscankassa's vind ik wel heel handig.

Anja L. zei

Gelukkig kon Henry terecht bij Lorraine.
Wat zien al die kerstversieringen er toch leuk uit.
Ik ben ook meer van één kleur lampjes, het liefst warm wit.
Ik blijf ook blaadjes uit de tuin vegen, ze blijven maar vallen.
Ik gebruik ook meestal de handscanners, vooral makkelijk omdat je dan niet de boodschappen weer uit- en inladen in je kar.
Fijne maandag!

Petra zei

@Petra - Ja, het is echt een schat van een kater, hij had gewoon meer liefde nodig.

@Joke - Dank je voor de links, ik zal eens kijken of ze werken.

@Marion - Bij de officiele kerstbomen doen ze dat vaak. Wij doen ze ook rondom.

@Anja - De kerstversieringen maken dit seizoen zo feestelijk, ik houd er ook erg van.