Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, december 26, 2021

Over Fiona's eerste Kerstfeest en Boxing Day

Kerstdag 

We gingen gisteravond laat naar bed, want Fiona had teveel avocado gegeten en dat kwam er allemaal weer uit. We hielpen Katja en Kevin haar schoonmaken en haar lakentje en slaapzakje wassen.

Daarna moesten we nog even Santa's zijn en de Santa cadeaus neerzetten en stockings vullen. Pas tegen enen lagen we in bed. 




Toch zijn Rick en ik om acht uur klaar om aan de dag te beginnen. Zoals altijd met Kerst gaat Rick naar beneden om koffie en thee en ontbijt klaar te zetten. De kinderen en ik wachten traditioneel bovenaan de trap tot Rick het teken geeft dat we beneden kunnen komen. 


We beginnen met ontbijten. Rick eet een paar plakken kerststol van de Duitse winkel. Ik vind die wel lekker, maar neem maar een heel dun plakje, veel te veel suiker. Mijn verdere ontbijt bestaat uit ei, gerookte zalm en tomaat. Voor Saskia, Katja en Kevin heeft Rick veganistische kaneelbroodjes gemaakt. 


Saskia is ieder jaar helemaal in de stemming in haar Kerstman pak. Fiona is als Miss Claus gekleed en tante en nichtje passen zo goed bij elkaar. Saskia is superdol op haar kleine nichtje!



Kleine miss Claus

Als eerste cadeautjes overhandig ik Katja de Fiona's eerste Kerst kerstboomversieringen. Ik heb er twee, een met Fiona's naam en een zonder. 

Dan wil Katja Fiona graag in het Turkse wiegje, dat wij als sier in de voorkamer hebben staan, leggen. Ik haal het leeg en draag het naar de kerstboom. Fiona vindt het prachtig, vooral de ringetjes om mee te spelen. Eenendertig jaar geleden lag Katja er ook in voor foto's. 









Dan is het tijd voor de Santa cadeaus. Dat van Fiona is enorm! Natuurlijk moet dat eerst even vastgelegd worden. Dan helpt Fiona Kevin met uitpakken. Het pakpapier is zeer interessant voor Fiona. Er komt een watertafel tevoorschijn. Die zullen wij waarschijnlijk met onze volgende rit naar New Jersey meebrengen, want die zal niet in de auto passen morgen. 


Fiona begint moe te worden en Katja en Kevin pakken eerst haar stocking- en onder de  boomcadeautjes uit. Die vallen allemaal in goede aarde. De stroopwafel bijtring, die ik bij de Nederlandse winkel in Michigan kocht, zorgt voor grote hilariteit en Fiona vindt hem heerlijk. 



Onder de boom ligt o.a. een avocado gitaar. Quac & Roll heet de muziek, die eruit komt. Mijn vriendin Nhu raadde dit speeltje aan. Haar zoontje speelt er constant mee, dus hopelijk Fiona ook. 


Fiona gaat slapen en wij openen onze grote Santa cadeaus . Ik ben superblij met dat van mij. Het is een Oculus virtual reality bril en ik wil daar fitness spelletjes voor kopen. Rick krijgt van mij een afstand bedienbare Lego auto. Katja is blij met een airfryer met twee pannetjes, Kevin met zijn nieuwe XBox en Saskia krijgt een basgitaar. 

Dan is het tijd voor onze stockings. Rick heeft me flink verwend met allerlei heel unieke dingen. Er zijn o.a. oorbellen en een bijpassende ketting, mijn favoriete stripboek, lekker luchtjes en meer. 

Naast mij pakt Rick mijn cadeautjes voor hem uit en die worden met groot enthousiasme begroet. Ook Katja, Kevin en Saskia zijn goed te spreken over hun cadeautjes. Ik heb Katja en Saskia voor mijn "Santa" rekening genomen en Rick Kevin. 
 
We nemen even pauze voor nog wat koffie en snacks en gaan dan verder met de cadeautjes onder de boom. Die doen we een voor een,  zodat de gevers zien hoe hun cadeau in de smaak valt. 

Kai en Raquel hebben ook cadeautjes gestuurd. Van hen krijg ik een leuk trivia boek en pennen om op glas te schrijven. Van Saskia krijg ik een poster van een van de met Thanksgiving genomen familiefoto's. Fiona verrast me met kolibrie oorbellen en in diezelfde richting krijg ik van Katja en Kevin een kolibrie tuinhanger. 

Rick geeft mij o.a. een telefoonhouder om onderwater foto's te kunnen maken. Verder een winter regenjas, een schildpad Pandora bedel en een kabouter om aan een boom aan te brengen. Voor de anderen hebben we duidelijk ook in de roos geschoten. 

Het is al bij enen als we klaar zijn met uitpakken. Een ronde douchen volgt en ik ben de eerste, want ik douche heel snel en wil niet weer moeten wachten, omdat het warme water op is. Het is idioot warm buiten, twintig graden. Ik kleed me dus luchtig. 

Een echte lunch hebben we niet. We snacken van de overblijfselen van het buffet van gisteren. Ik eet even buiten, want dit weer moet genoten worden. Als ik daarna binnen kom is Fiona weer wakker. 

Katja en Kevin hebben andere dingen te doen en natuurlijk ontferm ik me graag over ons lieve kleindochtertje. Zij vindt haar van ons gekregen Fifi, de vuurvlieg. prachtig. Haar derde pakje van vandaag is een "My First Christmas" setje van mij.




Terwijl Katja haar lunch eet zetten we Fiona in haar kinderstoel. Ik doe wat broccoli roosjes in de magnetron en dan mag Fiona die zelf eten. Dat is deel van baby led weaning. Fiona vindt het heerlijk! Wij hadden er vroeger niet aan gedacht om ongeprakt eten te geven op deze leeftijd. 




Halverwege de middag lukt het ons om met Kai en Raquel te video bellen. Tot onze verbazing hebben zij mondkapjes aan. Het blijkt dat een van Raquels nichtjes positief is voor Covid. Ze verblijven allemaal bij Raquels grootouders.

Het wordt een leuk gesprek, Raquel vertaalt veel dingen voor haar Spaanse grootouders en haar moeder. Ik spreek ook wat Frans met Carmen, Raquels moeder, en gebrekkig Spaans met de grootouders. Beide talen versta ik goed, Frans natuurlijk veel beter dan Spaans, maar praten is iets anders. 

Na het gesprek gaan Rick en ik even naar buiten. We nemen Orion mee. Rick speelt met zijn nieuwe (niet Lego) afstandbedienbare auto. Ik lees wat in het boek dat Kai mij gaf. Twintig graden en zonnig met Kerst is ongekend (het kan zo warm zijn, maar dan regent het meestal). 

Dan is het tijd om aan het avondeten te beginnen. Ik maak krieltjes met zout en rozemarijn en een recept van Martha Stewart met verse zilveruitjes. Daar heb ik spijt van, want het is me veel te veel werk en ik weet niet eens of de anderen het lekker gaan vinden (wel, want er blijft geen uitje over). 

Verder maak ik een krab cocktail voor iedereen behalve Saskia als voorafje. Intussen maakt Saskia onderstaande foto's met mijn telefoon. Natuurlijk moeten de ouders er ook bij voor Fiona's eerste Kerst!

Fiona is doodmoe en het duurt even voor zij in slaap is. Daardoor eten we pas na achten, maar alles smaakt er niet minder door. De krab cocktails worden zeer gewaardeerd en ik moet zeggen dat het inderdaad erg lekker is. 

Ricks filet mignons zijn helemaal perfect bereid en de krieltjes, uitjes en asperges zijn wonder boven wonder ook nog heel goed te pruimen. Het wordt een ontspannen maaltijd, ook weleens fijn voor de nieuwe ouders. 

Na het eten doen we met zijn allen de afwas. Dan hebben we een kir royal met Chambord, nieuw voor Katja en Kevin. Ons dessert is een chocolade beker gevuld met chocolade mousse. Ik ben geen dessert mens, maar maak hiervoor een uitzondering, zo lekker!

We sluiten deze Kerst af met de film Elf. Morgenvroeg vertrekt het New Jersey trio weer. Het gaat altijd weer te snel, maar ik beraad me al op het volgende bezoek aan New Jersey. Dat helpt me niet te verdrietig te zijn als het gezinnetje weer vertrekt.

Boxing Day

Om iets voor achten blaft Orion zo hard dat ik ervan schrik en meteen klaarwakker ben. Waarschijnlijk hoorde Orion Django, want nog geen minuut later stuurt Katja me een Snapchat dat Fiona klaar is om Omi te zien. 

Omi staat dus gauw op en kleedt zich aan. Katja moet kolven en overhandigt mij een goedlachse baby. Die stralende glimlach is zo'n cadeautje op de vroege ochtend!


Beneden probeer ik Fiona een flesje te geven, maar daar heeft madammeke geen zin in. Later blijkt dat Kevin haar al gevoed heeft. Als Rick beneden komt vind ik het belangrijk dat Grandpa ook nog even tijd met Fiona krijgt. Zij is dol op Rick, hij krijgt de grootste glimlachen, nu met schattige twee ondertandjes!

Rick gaat dan naar Starbucks voor koffies en ontbijt voor Katja, hem en mij. Kevin is vroeg opgestaan, toen Fiona wakker werd en heeft al koffie gezet en gedronken. 

Terwijl Katja en Kevin inpakken spelen Saskia en ik met Fiona. Fiona is dol op Flapjack! Het is altijd weer veel werk met een baby en na een kort ochtenddutje voor Fiona is het al na elven als alles in de auto zit en we afscheid nemen.  

Ze vertrekken dus later dan ze wilden, maar een baby neemt nu eenmaal meer tijd in beslag. In New Jersey zullen ze een derde Kerst vieren met Kevins ouders. Katja vreest Kevins moeders reactie al, omdat ze later dan verwacht aan zullen komen. 





Rick en ik ruimen wat op en gaan dan aan de lunch denken. We hebben nog heel wat liflafjes van Kerstavond over, maar geen groente en daar heb ik juist zo'n zin in. De oplossing is een salade met enkel groentes van Subway te halen en die met de overgebleven hapjes te eten. 

Alweer is het zulk lekker weer, weliswaar geen twintig graden, maar wel zestien zonnige graden. Ik ga buiten zitten en klets gezellig bij met Christine. 

Dan ga ik naar binnen om mijn VR bril uit te proberen. Ik vind een leuk fitness plan en doe een kort 7 minuten programma. Dit is zo cool! Ik zie me deze Oculus heel veel gebruiken!


Rick is intussen begonnen aan zijn Lego auto en ik merk op dat het eigenlijk zonde is om op zo'n mooie dag binnen te zitten. Daarop stelt Rick voor om pickleball te gaan spelen met onze nieuwe pickleball set. 

Wat een leuk spel is dat! Het is een mengeling van tennis, badminton en ping pong. We spelen een uur en vinden het jammer dat het er voorlopig waarschijnlijk geen weer meer voor zal zijn. Zodra het weer een lekkere dag is willen we het nog eens gaan doen. 

Orion is opgelucht dat hij ons weer voor zich alleen heeft

We gaan pas tegen zonsondergang naar binnen. Daar maken we het gezellig met kaarsen en feeenlichtjes. Katja laat weten dat haar schoonmoeder het spreekwoordelijke schoonloeder is, want zij is boos dat Katja en Kevin zo laat kwamen. Ik neem me weer eens voor nooit zo'n ouder te zijn!

Voor ons avondeten bestellen we Vietnamees van Four Sisters. Dat is een goede afsluiting van dit weekend. Wat hebben we genoten van het kleine hummeltje en natuurlijk Katja, Saskia en Kevin hier! Saskia blijft nog tot volgende week, dus het is niet meteen een heel leeg huis. 

Na het eten kijk ik naar de kerstspecial van Ik Mis Je, waaraan onze vriend Ruud meedeed. Hij verloor zijn vrouw Marijke, die ik ook nog heb mogen kennen, aan uitgezaaide borstkanker. Sindsdien schrijft hij prachtige gedichten en viert, ondanks zijn verdriet, het leven zoals Marijke dat gewild had. Mooi om Ruud weer "in levende lijve" te zien, ik moet toegeven dat ik het niet droog houd. 

Tot Nieuwjaarsdag heeft Hallmark kerstfilms, dus daarvan zet ik er weer een aan. Ik ben moe, maar voldaan na deze gezellige dagen. 

10 reacties:

Anoniem zei

Wat goed om te horen dat iedereen genoten heeft met kerst. Wat vervelend dat de moeder van Kevin zo moeilijk doet.

Ik heb ook de kerstspecial gezien ik mis je en hield het ook niet droog. Ik heb Ruud en Marijke ook een paar keer mogen ontmoeten. Wat een positieve man is Ruud en maakt er het beste van.

Groetjes Susan

Sonja zei

Wat een gezellige dagen, jullie weten zo'n mooie relaxte sfeer te creëren waarvan iedereen geniet. Akelig voor Katja dat haar schoonmoeder zo reageert, wat een domper na de heerlijke dagen bij jullie. Fiona is een hartenbreekster, zo schattig. Hoe reageert Orion op Fiona?

Anja L. zei

Wat hebben jullie het gezellig gehad en wat een mooie kado’s!
Ik hield het ook niet droog bij het verhaal van Ruud hoor.
Jammer dat de moeder van Kevin zo onaardig is. Met een kleine ben je nou eenmaal geen baas over je agenda.
Fijne maandag.

Petr@ zei

Wat een heerlijke dagen hebben jullie samen gehad en wat een leuke cadeaus heeft iedereen gekregen!
Een heerlijk kind is Fiona toch. Zo schattig hoe ze de broccoli at.

Nicole zei

Ah familie en feestdagen… Jammer dat de gezellige dagen voor Katje en Kevin geëindigd is in ergernis. Gelukkig hebben ze het bij jullie wel fijn gehad.

Je had het laatst over flespompoen, ik heb nog een leuk en lekker soeprecept voor je: https://lovetocookhealthy.nl/2015/04/23/pompoensoep-met-kokos-en-kerrie/amp/
Hij is hier favoriet.

Tineke zei

Fijn dat jullie Fiona nu zonder mondkapje kunnen knuffelen.
Top dat jullie een heel kerst menu hebben bereidt.
Wij gaan ook naar de dubbele cijfers met de temperatuur, maar voorlopig mist daarbij.
De tuin verraste mij, een eerste geel primula bloemetje en een laatste klimroos, die ik naar binnen heb gehaald.

Marion2 zei

Zo gezellig om over jullie kerstfeest te lezen! Wat is iedereen verwend en
wat heeft Fiona veel leuke kerstkleertjes!

Ik zag toevallig ook de aflevering van Ik mis je. Ik hoop dat deze man ook
nog wat van het leven kan genieten.

Petra zei

@Susan - Die moeder is geen makkelijk mens, helaas.

@Sonja - Orion geven we het maximum aan kalmerende medicijnen. Het gaat op zich goed, maar hij en Django vliegen elkaar af en toe in de haren en dat is niet fijn met een kleine baby.

@Anja - Die moeder vindt ook dat Katja en Kevin alle feestdagen bij hen moeten vieren. Volgens haar zijn wij geen hecht gezin. Vreemd mens.

@Petra - Nou, daar viel ze echt op aan, ha ha!

@Nicole - Dank je voor het recept! Klinkt lekker, nu moet ik Rick nog leren pompoen te eten ;) .

@Tineke - Het was inderdaad heel fijn om geen mondkapje op te hoeven.

@Marion - Ruud geniet zeker van het leven. Ik bewonder hem er altijd om.

Hester zei

Wat naar voor Katje en Kevin dat zijn moeder boos werd terwijl ze zo hun best doen om hun aanwezigheid te verdelen over beide families en ook nog een baby hebben. Verdrietig dat zijn moeder zich uit over hoe hecht Katja's familie is, dat lijkt me voor Katja heel naar om te horen. Vooral als je ziet hoe welkom Kevin zich bij jullie voelt en hoe hij er helemaal bij hoort. Ik vind juist dat je op alle foto's en in de blogs heel goed kunt lezen en zien/voelen hoeveel plezier jullie met elkaar hebben en hoeveel jullie van elkaar houden, ik ben best jaloers op zo'n hechte familie!

Ik ben blij dat jullie zo'n leuk weekend hebben gehad samen. Geweldig Fiona's eerste kerst! Ik kan me voorstellen dat jullie uitkijken naar de jaren dat ze zich nog meer bewust is van het kerstfeest en helemaal op kan gaan in de Santa magie. Alleen Kai miste, maar gelukkig zijn hij en Raquel met Thanksgiving bij jullie geweest. Gelukkig blijft Saskia nog even!

Petra zei

@Hester - Ja, die moeder is een moeilijk mens. Reden te meer voor Rick en mij om zo coulant mogelijk te zijn. Met een baby weet je het toch nooit, dat zagen we met het kerstdiner al. De baby gaat hoe dan ook voor en terecht, toch.